Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Požírání žížal

Od: ludmila1955* odpovědí: 8 změna:

mám půlroční cotonku a mám s ní problém požírá totiž žížaly a nemůžu jí to odnaučit jak ji pustím na zahradu už má čumák v zemi a hledá když to stačím tak se snažím jí to vyndat ale většinou je rychlejší může někdo poradit jak to odnaučit?díky moc

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

culdabulda1*
hodnocení

3x

- na žížalách není za prvé nic závadného (psi žerou horší věci) - za druhé je mladá, takže hravá a vyhrabávání žížal je pro ni zajímavé a za třetí - jak říká "satam" - něco jí chybí v potravě, takže bych se poradila s veterinářem. Ale já bych řekla, že ji to postupně přejde.

doplněno 12.08.17 11:23:

mamina

- no to je zajímavé - nějaká alergie?

idanova*
hodnocení

3x

Zdravím. Taky si myslím, že žížaly pejskovi neškodí. To, že mu chybí něco ve stravě, se přímo nabízí. Jediná přirozená a naprosto ideální potrava pro psa je syrové maso, myši, kosti s chrupavkami a střeva býložravců. Jde o to býlí ve střevech, protože to jsou pro psa vitamíny, minerály a stopové prvky. Ale který pes je dnes takto živen? Z toho vyplývá, že jak granule, tak vařené krmení pro psa úplně ideální není. Takže váš pejsek to dohání žížalami.

Jen před kuřetem koupeným v marketu (neplatí pro vlastní chov) bych trochu varovala. Naše čubina po kuřeti měla vždycky průjem, a naše veterinářka mi potvrdila, že v dnešní době, kdy se kuřata líhnou z vajec na lodích, kde jsou jim chemicky dodávány "látky" pro rychlý růst a hormony, a po vylodění se okamžitě porážejí, jsou kuřata pro psy spíš jedovatá a zaznamenala i alergie. Ida

pohanka*

A kdo tedy bude ta kuřata z lodí jíst? Když ani pro ty psy to není. Tedy bych to nedala ani člověku.

Je to novinka, že se kuřata líhnou na lodích? Neslyšela jsem ještě. Pán tvorstva vládne všemu živému a nemá žádné soucítění s živým tvorem.

Jenom moje špatná zkušenost. Koupila jsem kuře z vozu ,,vezeme Vám mléko,,. Člověk by si myslel, že to jsou vlídně zabitá kuřata /dobytek/ ale bohužel, měla jsem špatný den. Kuře mělo zlomenou nohu a velké hematomy na stehně a prsou. Tedy dostalo ránu - kopanec při nahánění. Asi nesmíme všemu věřit. Kdoví, jaké zaměstnance zaměstnávají.

Běžná kuřata /skelety a zlevněné kousky/ dávám vařené ježkům, také moc nemusím tyhle chudáky vyhnané.

Syrová strava pro psy se na současném trhu nabízí pod názvem Barf.

idanova*

Zdravím, @pohanka. Kuřata z lodí jsou určena lidem, člověk je odolnější než pes a váží víc kil. Tudíž si jeho velké tělo se "vším" lépe poradí. Není tajemstvím, že maso pro psy je daleko lépe kontrolováno, musí splňovat jiná kritéria, než maso pro lidi. Taky jsem dělala tu chybu, že jsem dávala naší čubině kuřata pro lidi, aby neměla ty průjmy. A bylo to horší, až mi veterinářka odhalila pravdu. Je to hrůza, kam jsme to dopracovali. Nepoctivé, přitom předražené jídlo. Kdyby byla válka, nedivila bych se, ale v době "blahobytu" tak mizerné potraviny, nechápu... Ida

Musím se přidat, protože Dorka kousek kuřete nechce a když, pak ji "prožene". A já se divila. Už budu vědět.

hodnocení

2x

Po jedne procházce mé fence začala doslova před očima natékat tlama.Odvezla jsem ji na veterinu a po aplikaci kalciovky vyblila pár žížal.Podle veterináře to způsobily právě ony.mamina

doplněno 12.08.17 13:32:

Popsala jsem zážitek,který se nám stal.Jinak dnes již 14 letou fenku krmím vařenou stravou a granule má jen občas.

hodnocení

1x

Nejspíše jí chybí ve stravě něco, co dostává v těch žížalách. Poraďte se s veterinářem, mohl by o tom něco vědět. Jinak je mi jasné, že vám to připadá nechutné, ale tomu pejskovi to nejspíš chutná a tak bych mu ani nebránil. Tedy pokud z toho nemá trávicí a střevní problémy.

pohanka*
hodnocení

0x

Nevím co jí dáváte ke žrádlu.

Oteklá tlama mohla být od žihadla. Nezdá se mě, že by tohle způsobily žížaly.

Pokud krmíte granulemi, tak jí něco chybí ve stravě. Málokdo to ví, ale pes na granulích má dostávat specielní vitamínové doplňky. Nestačí, že je to kompletní krmivo pro psa.

Já bych milému pejskovi uvařila půlku kuřete s nastrouhanou mrkví a lžíci ovesných vloček. Nabaštila by se a byla by spokojená. Maso obrat od kostí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]