Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kastrace kočky - mrouskání

Od: ruze® odpovědí: 5 změna:

Chtěla jsem se zeptat,uvažuji dát kastrovat kočku,veterinářka říkala,že až po prvním mrouskání,ale jí už bude v neděli 13 měsíců a ještě se nemrouskala,je to britka a ty prý dospívají později.Už mně i napadlo,zda se vůbec někdy bude mrouskat? :--)) Kdo má kočičku,kdy se vám začala poprvé mrouskat,pamatujete si to?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lucky*
hodnocení

0x

Zdravím, kamarádka má kočku a na tohle období jí akorát dává nějaký prášek. Na co řezat do kočky, když to může jít jinak. Navíc, jak mi řekl jeden veterinář, každé uspání jde do jater a to jí časem může způsobit rakovinu.

pb®

Tak tohle je hodně blbý názor. A ty léky do jater nejdou? Jsou to hormony a na hormony jsou kočky háklivé, zvlášť u některých plemen je velmi časté, že po podání hormonů tou rakovinou onemocní. Veterinář si akorát takhle vyrábí klienta, který mu tam jednou nechá hodně peněz. Protože kastrace, ta se provede jednou a pak je celý život pokoj. Kdežto prášek se dává opakovaně, tedy za celý život kočky to vyjde dráž než kastrace. S velkou pravděpodobností kočka po pár letech stejně bude mít pyometru nebo cysty na vaječnících a kastrace jí nemine. Pak z podávání hormonů bude mít oddělaná játra, tedy veterinární dieta, léky a pravidelné odběry krve. A nakonec stejně dostane rakovinu mléčné žlázy, kdy se jí odstraní jedna lišta, pak druhá lišta a do pár měsíců jde kočka stejně do kytek. Tedy místo zinkasovaných 1000Kč za kastraci, vydělá veterinář minimálně 10x víc na jednom pacientovi. Kdyby mi tohle vet nabídnul, tak už si od něj nekoupím ani tabletu na odčervení.

72mona3*
hodnocení

0x

No, otázkou je, jestli už nemrouskala. Intenzita projevů se může lišit. Zatímco u jedné jsou majitelé doslova terorizováni hormony zaplavenou kočkou, jiní si nemusí vůbec všimnout. M.

pb®
hodnocení

0x

Změňte veterináře. Má zastaralé názory, tudíž je zřejmé, že se dál nevzdělává neabsolvuje žádné semináře. První říje samozřejmě není nutná. Naopak jako prevence přen nádorovým onemocněním mléčné žlázy se doporučuje kastrovat před první říjí, maximálně mezi první a druhou říjí. Pak už kastrace jako prevence nemá smysl. Kastrují se dokonce i koťata před odchovem do nových domovů, tak aby se v budoucnu nedostala do rukou množitelů, kteří budou chtít množit a prodávat britky, mainky a další oblíbená plemena. Ve 13ti měsících vážně není důvod, proč by se měl veterinář vymlouvat na to, že kočku nevykastruje.

martl
hodnocení

0x
Pro kočku je prý dokonce lepší kastrace ještě před prvním mrouskanim. Ty pilulky jen zvířeti víc ublíží než pomohou. Nebojte se kastrace. Nechal jsem kastrovat svou kočku ve věku sedmi měsíců a jsme všichni spokojeni, jak kocicka tak i já

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]