Nejste přihlášen/a.
Podestýlka "Asan Pet" je údajně ekologická a na 100% rozložitelná na kompostu. Je totiž vyrobená, a teď pozor, ze zbytků při výobě dětských plenek a dámských vložek.
Věc má však háček. Tato podestýlka nasypaná na kompost se ještě po roce ( ! ) nejen nerozložila, ale ani se nezdá, že by proces rozkladu vůbec začal... A vypadá to tam blbě, jako rozdrcený polystyren...
Za druhé jistě víte, že dětské plenky a dámské vložky, kterými některé osoby ozdobují českou přírodu i městské parky se také nerozkládají ani po roce, ani po dvou, ani po třech...
Lže výrobce? Možná z reklamních důvodů nebo jakých...? Už jste někdo zažil, že by se tato podestýlka rozložila venku aspoň v horizontu tří, čtyř měsíců?
Zrovna tuhle podestýlku neznám, ale také používám pro kočičí záchod granule, na kterých je napsáno že jsou rozložitelné v kompostu a není to pravda. Vy máte divnou vatu a mně zase v kompostu i po dvou letech zůstává takový jílovitý maglajz, který je absolutně nevhodný k pěstování čehokoliv. Musela jsem pracně vybírat všechno ven. Takže výrobci lžou a jak tak koukám, tak asi všichni, co vyrábí tyhle potřeby.
Jen ještě doplním pro Monu. Také jsem ty koupila ty dřevěné peletky. Poradila mi to kamarádka, která to jejím kočičkám s úspěchem dává, ale všude má dlažbu a já ne. Moje zkušenost je taková, že za prvé tam kocour moc nechtěl, stejně jsem mu to musela míchat s tím "pískem", co se má údajně rozložit a nerozloží se, a pak jsem měla v kobercích plno pilinek, protože to zůstalo kocourovi na tlapkách. Tak jsem k tomu ještě koupila ten kobereček, že prý si na něm tlapky očistí a on si místo toho usmyslel, že než by lezl tam co se mu to nelíbí, vyčůrá se rovnou na ten kobereček a bylo to. Kobereček je pěkný, stál asi dvě stovky, takový pěnový, ale visí mi v komoře a je na prd.
A nejedná se náhodou o hydrogel, který se používá na vše možné, kde je potřeba odsát vlhkost? http://hydrogel.cz/
Koukám, že nějaký přehnaně iniciativní "zlepšovatel" mi přejmenoval původní, výstižný dotaz na fádní konstatování, takže za tři dny ani jedna reálná odpověď...
Tady nejsme v bulváru, aby byl potřeba poutavý nadpis. Nikdo neodpověděl, protože to nejspíš nikdo neví, nebo tu ten, kdo by to mohl vědět, momentálně nebrouzdá. Toť vše.
Chápu vaše rozhořčení nad cupaninou z plenek, ale třeba já jsem tento z 99% neprašný, rozložitelný bílý cosi ani nekupovala. Už z důvodu materiálu. Osvědčily se mi dřevěné pelety. U těch prostě vím, že jsou přírodní a rozložitelné. M.
A já ještě dodám, že jsem nepochopila, jestli se jedná o dotaz na podestýlku pro hlodavce, či stelivo (kočkolit). Předpokládala jsem to první. Začala jsem používat dřevěné pelety (identické jako na topení) pro morčátko jako podklad, navrch hobliny - samotné pelety jsou tvrdé a při pohybu zvířete hlučné. Při provlhnutí se rozpadnou na jemné piliny, takže při kompostování zmizí velmi rychle. Pro kočky jsou v prodeji také peletky, buď stejné, nebo lepší a dražší s efektem hrudkování. Z těch prvních je opravdu možnost přenosu drobných částí a prachu, u těch dražších jen toho, co si vyklepou z paciček hned u dvířek. Koberečky jsem také zkoumala, nevím nevím, ty co jsem viděla připomínaly fakírský kobereček. Být kočkou, tak se na něj taky vy... Mám lino, tak to radši každý den smetu.
No tak já ho vyfotila. Je to z něčeho umělého, připomíná to gumovou pěnu. Je to dost malé, to by musel ten kocour vědět, že se má na tom zastavit a opucovat si tlapky způsobem, jako si my lidé čistíme boty o rohožku. Jenomže on když vyleze ze záchoda, tak se na tom teda nezastaví, spíše to překročí a pádí...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.