Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Perou se mi samičky morčete

Od: keily odpovědí: 3 změna:
Mám 5 samiček morčat.Dvoum samičkám je tak 5 měsíců a od sebe jsou nějakou chvíli. Jedna ta 5ti měsíční starší před měsícem porodila a má měsíční holčičku. Ta druhá 5ti měsíční mladší porodila před pár dny 2 malé samičky. A ta 5ti měsíční mladší která porodila ty 2 samičky občas zavrci a trochu prožene 5ti měsíční starší ale to jen občas ale neustále hrozně vrci na tu měsíční samičku a vždycky ji hrozně prožene jen co ji uvidí! Nevím co mám dělat! Samičky mají klec o velikosti jednoho metru myslíte že to bude tím že je malá? Nebo tím že se bojí o své dvě mláďata? Bojím se že když je dám od sebe tak na dobu než mláďata vyrostou a já je dám pryč tak už si na sebe ty tři nezvyknou. Ty dvě 5ti měsíční samičky si chci nechat i s tou měsíční samičkou a pro ty 2 mláďata která se narodila té ,, agresivní" už mám zájemce ale nevím co teď dělat s těmi 3? Poraďte prosím někdo! Zkoušela jsem samičkám klec zvětšit pomocí krabice. Prostě jsem klec otevřela aby mohli chodit i do té krabice ale hned jak ta měsíční samička vlezla z krabice do klece a v kleci byla 5ti měsíční mladší samička tak se do ní hnedka vrhla a hrozně vrcela a hrozně ji prohnala přitom tam měsíční vůbec nic nedělala. Teď mám agresivní s jejími mláďaty v kleci a 5ti měsíční starší s její dcerou měsíční v klabici hned vedle klece. Takže se cítí a vidí. V pokoji mám také vykastrovaného 6ti letého samce které ho ještě nepřešli hormony takže jsem ho za samičkami ještě nepouštěla ale myslím si že kvůli samečkovi se určitě neporou protože ten je v pokojí už celou dobu co samičky ke mě přišli a ostatní se narodili. PROSIM PORAĎTE MI! DĚKUJU NECHCI JE MÍT OD SEBE DLOUHO ABY SI OD SEBE NEODVYKLI! NECHCI MÍT V POKOJI TŘI KLECE! PROSÍM PORAĎTE MI NĚKDO! VŠECH ODPOVĚDÍ SI MOC VÁŽÍM DĚKUJI

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

3x

Ano, myslím si, že mají velmi málo místa. Myslím si, že byly připuštěny příliš mladé. Morčata nevrčí. Pokud ano, není to agrese.

Jedna jediná samice bude tou dominantní. Musí si zjednat pořádek. Pokud je chcete mít narvané v jediné kleci, zkuste ji přepažit. M. :(

doplněno 07.08.17 17:03:

Každé morče je individuální, to znamená, že i když milují společnost svého druhu, nemusí si dva konkrétní jedinci sednout. Takže teď zatím je lepší, když jsou od sebe - než odchovají mladé. To přepažení je dobré i v případě, že je k sobě potom budete vracet. Znovu si zvyknou na svůj pach, chování, očichají se přes mříže...a vy budete mít šanci sledovat, jestli dochází k výhrůžkám. Někde jsem četla, že se i doporučuje při seznamování tzv. prohodit umístění. To znamená, že aniž vyměníte podestýlku, umístíte nové morče do původního výběhu a to původní do výběhu po tom novém. Fungovat by to mohlo i u vás. Uvidíte. Než si ujasní, kdo to povede, bude docházet k roztržkám.

keily
hodnocení

Děkuji moc za odpověď! Ano, jsem si vědoma toho že je klec pro ně velmi malá až mláďata trochu povyrostou budou mít přístup do celého pokoje kde je pouštím. A k tomu připouštění já si je vzala od lidí kteří jich měli asi čtyřicet na louce a ani nepoznali co je samička a co sameček. Morčata tam žila dohromady s králíky a slepicemi a neustále se množila a množila a ke mě už přišla bohužel už březí a těhotná. Kdyby bylo na mě tak bych je vůbec nepřipouštěla v tak mladém věku je to velmi riskantní. V diskusi jsem se vyjádřila velmi špatně a tak. Nemyslela jsem vrčení ale cvakání zuby a prostě morčecí výhrůžky a zastrašování. Jinak mockrát děkuji za odpověď. Moc mi to pomohlo a moc si toho vážím. A mám ještě otázku kdybych je teď nechala zvlášť do té doby než ty mladé někomu dám, zvyknou si poté na sebe? Děkuji moc
keily
hodnocení

Vážně moc moc děkuji! Moc mi to pomohlo! Děkuji mockrát

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]