Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Identifikace pavouka

Od: mari* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, mohl by mi prosím někdo poradit s určením druhu pavouka, popř. není-li jedovatý? Velikost cca 5 cm, nalezený v panelákovém bytě. Na internetu se mi bohužel nepodařilo dohledat. Děkuji

Identifikace pavouka
Identifikace pavouka #2
Identifikace pavouka #3

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

3x

Že by Zápřednice?

Identifikace pavouka #4

hodnocení

3x

Ano, je to zápřednice a je jedovatá.

doplněno 07.08.17 12:42:

@mari: Ten kokon jste zlikvidovala? V paneláku nejlépe spláchnutím do záchodu. Jinak nejsou žádná opatření potřeba, jen sledovat, co za "havěť" vám v bytě leze. Předpokládám, že prakticky žádná, a pokud by se časem nějaká objevila, nejraději důsledně hubit, i když jiné pavouky nelikviduji, jen "přemisťuji".

mari*
hodnocení

Poradíte mi prosím další postup? Je nějaká pravděpodobnost, že v kokonu již byli mláďata? A je potřeba provést daratizaci, nebo jiná opatření? Děkuji

Není potřeba nic, i kdyby tam nějaké mladé byly, tak v bytě se nuživí natolik aby vyrostli. Jen sledujte, kde vám vznikají pavučiny. Jinak tenhle pavouk se běžně vyskytuje na loukách, není zvyklý žít v domácnostech. Je to původní český druh a je poměrně dost jedovatý - kousnutí bolí a může způsobit i lokální znecitlivění na několik hodin.

mari*
hodnocení

Mockrát Vám děkuji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]