Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je králičice březí?

Od: 113113 odpovědí: 3 změna:
Dobrý den, je to asi hloupý dotaz, ale mám doma asi roční samici zakrslého králíka a stejně starého samce, potřebovala bych tedy vědět, jak dlouho jsou samice zakrslíků březí? Mám je samostatně, ale nedávno se mi stalo že se k sobě omylem dostali a samec na ni naskočil... Neodvalil se jak všude píšou, taky jsem je hned oddělila, protože jsem to neplánovala a mladé jsem nechtěla. Samice si neustále vytrhává obrovské množství chlupů, má nateklé "cecíky" tak nevím a moc na sebe nenechá šáhnout, a samce už nemůže ani cítit. Ale je to už dýl, tak měsíc bych řekla, a já četla že jsou březí právě tak těch 28 - max. 33 - 36 dní, tak nevím. Ty chlupy si vytrhávala už dřív ale to byla jen ta "falešná březost". Četla jsem toho o králících opravdu hodně, spoustu toho o nich vím, ale tohoto jsem se doposud nedopátrala a na internetu jsem o tom nenašla ani zmínku, vše o porodu, o krytí, starání se o mláďata atd. ale o tomhle nic... Budu ráda za jakékoli rady;)

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

blanka33*
hodnocení

2x

Dobrý den, pokud doposud neporodila, tak bych spíše řekla, že chce k samcovi ;) (chce mladé).

doplněno 03.08.17 21:13:

Možná že se Vám podařilo je včas dát od sebe a samice březí není, proto si vytrhává ty chlupy a může mít i nateklé cecíky ;).

demi
hodnocení

2x

Tohle nevypadá na falešnou březost dle chování samice. 99% porodů je mezi 30 - 31 dnem ale pozor my měli rekord 45 den ! Nu hodně zdaru :D

milovnik
hodnocení

2x
Nechci strašit ale moje tohle dělala taky, byla březí ale mláďata v ní uvízla a ona si už ty chlupy vytrhávala asi dva týdny, no a my si říkali jestli nemá falešku (třeba že se jejich spáření nepovedlo ale ona si stejně myslí že je bude mít) ale další den začala krvácet a byla slabá, a na veterině jsme s ní byli tři hodiny ale nakonec umřela. :( Ale samozdřejmě to může být něco jiného, jestli nemá třeba další falešku apod., ale chci jen říct aby jste byla obezřetná, to co se stalo naší Stračatelce nikomu nepřeju :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]