Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pro kastrované kočky speciální granule?

Od: myval* odpovědí: 15 změna:

Zdravím,
máme doma 2 letou MineCoonu která je po kastraci, tak brouzdám po internetu a hledám, zda je potřeba přejít na granule pro kastrované kočky. V čem jsou tyto granule speciální? Co jsem se dočetl, kastrované kočky jsou náchylnější na močové cesty a ledviny a často přibírají na váze. Aktuálně krmíme granulemi Taste of the Wild které má kočka neustále v misce a ráno a večer dostane zhruba 70g konzervy Applaws. Přemýšlel jsem tedy nad přechodem na granule Carnilove pro kastrované kočky.
Jaký je Váš názor na granule speciálně pro kastrované kočky? Jsou vážně potřeba?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Chtěl bych vlastnit fabriku na krmivo a jiné serepetičky pro kočky. Zlatý důl. :)
Nepotřebujete žádné speciální granule, stejně je to jen nápis na obalu.
Důležité je nekrmit pouze granulemi - suchým krmivem. Kastrovanou kočku máme 8 let a je úplně v pohodě.
Dřív kočka dostala misku mléka a jak byla šťastná. A najednou nedokáže strávit laktózu. Ach jo.

72mona3*

No, co na to říci...

S první větou souhlasím. Druhou lehce doplním - většinou nejsou potřeba speciální granule. Stačí kvalitní. Také bych nedávala jen a pouze granule. S tím také souhlasím.

Dřív kočka dostala misku mléka a byla šťastná - tak to je taky pravda. Byla by šťastná i dnes. Ale jak dlouho byla šťastná? Dodnes mám v živé paměti, jak babička nosila z kravína koťata, podstrojovala jim miskou mlíka s rohlíkem...ale dospělou kočku si nevybavuji. Úmrtnost byla velmi vysoká. Dospělé kočky se totiž ještě krmily tím, co si ulovily, ale koťata byla závislá na stravě, kterou dostávala od lidí. Takže mlíko rozhodně vhodné není! Možná to některé kočce viditelně neškodí, ale jiná se vám z toho zašvihne až za ušima.

Ach jo! M.

nikdo*
hodnocení

1x

Podobný dotaz tak jen odkaz na moji odpověď jinde.

poradte.cz/...

Hlavní je, stejně jako u člověka pestrost. Třeba s tím mlékem. Nedávat pravidelně a moc. Ale zkuste jí nabídnout v těchto vedrech trochu odstátého mléka. Uvidíte jak si pochutná. Kombinovat konzervy se syrovým nebo vařeným masem. Ne aby se ho nažrala, ale jako chuťovku, jako doplnění, to platí hlavně pro to syrové. prostě jednou za čas. Já ho dávám častěji, ale to ať si každý zařídí po svém.

figurek*
hodnocení

0x

nepotřebujete žádné speciální granule. My zrovna teď máme doma kastrované kočky rovnou čtyři a krmíme je normálními granulemi, pytlíky a konzervami Whiskas, koupenými v Penny. Občas jim pro lepší chuť dopřejeme nějakou tu Purinu nebo chlazené kuřecí droby.

Tloustnutí kastrovaných koček je způsobené spíš tím, že se z nich stávají domácí peciválové.

Chudáci kočky, nic horšího už jim asi dávat nemůžete.
Kočkám se po kastraci, kvůli poklesu hormonů, změní metabolismus. Můžete zůstat u stávajícího krmiva, ale je nutné snížit krmné dávky. V případě, že by kočka i přes to přibírala, je vhodný přechod na granule pro kastráty, ale mrkněte na složení, aby mělo vysoký obsah bílkovin a nižší obsah tuku.

lucka*
hodnocení

0x

Dobrý den,

máme doma dva kocourky, při krmení klasickými granulemi měli ledvinové problémy oba. Tvořily se jim v moči krystalky a ucpávaly jim močovou trubici. Pokud si to můžete finačně dovolit, doporučuji kupovat masové konzervy, které teď nabízí albert, střídáme je s granulemi pro kastrované, teď Vám nepovím značku, ale mají je k dostání v albertu a obsahují asi 40 % masa, přitom nevycházejí dráž, nebo dokonce levněji, než ty téměř bezmasé. Jinak tedy nevím, měla jsem zato, že tento ledvinový problém je spíše doména kocourků po kastraci, kočky snad tak náchylné nejsou..

Možná záleží na druhu krmení. Dcera má už přes dest let kočky i kastrovaného kocoura a dává jim i běžné granule. Občas maso, konzervu. U granulí je velice důležité, aby měla zvířata stále čistou vodu k pití. Psovi dva dna stará voda nevadí, nebo alespoň ji pije, kocour se jí netkne. A právě dostatek tekutin vyplavuje z ledvin usazeniny. Ale netvrdím, že to tak musí být v každém případě, třeba je problém Vašich koček jinde.

lidus*
hodnocení

0x

Náš kastrovaný kocour starý 5 let miluje vše pro koťata a kojící kočky, vůbec z toho není tlustý a je v pohodě. Myslím, že je to jen reklamní trik a že klidně může kastrovaná kočka jíst co ji chutná.

hodnocení

0x

Take mam kastrovanou obycejnou vesnickou MICINKU,je porad placata,lita po stromech,lovi mysky, ptacka si donese,nezere Wiskas,Purinu,ale granulky dostava kvalitni,pro kastraty -smrncnute pro kotatka s 85% masa.I smetankou obcas nepohrdne.Potvora jedna mila.Zere psovo,pes jeji-je to banda.Ale moji mazlicci.

hodnocení

0x

Pokud je to kočka a ne kocour, tak by jí kastarce vadit neměla. Teda co se týče problémů s močením. Ale u kocourů je to jiné, protože mají jiné "zařízení" a tou kastrací se některým kastrovaným kocourům zúží průchod moči a začnou se jim tvořit struvity, protože moč neodchází dostatečně. Nejsem lékař, tak mluvím jak mi zobák narostl a jak jsem to pochopila z vysvětlení veterináře. Mám totiž kocourka postiženého touto nemocí. Je to úplně obyčejný kocour, žádná rasa, ale bohužel. Prožila jsem si s ním na začátku roku peklo. Neznala jsem to a tak mi příznaky této nemoci unikly a nechala jsem to dojít dost daleko. Kocourek začal chodit a čůrat kde ho napadlo a já se divila, proč to začal dělat a pořád mu čistila záchod a myslela si, že se mu snad přestal líbit, nebo co. A jednoho dne jsem si všimla, že se neustále točí na svém záchodě a tlačí a motá se kolem dokola a hrabe a pořád nic, pak vylezl a zase tam vrátil a tak pořád dokola a tak jsem si pomyslela že má zácpu a tak jsem ho rafla a mazala s ním ke zvěrolékaři. Ten ho prohmátl a řekl že má úplně plný močový měchýř a vysvětlil mi co to je. Ukázal mi na obrazovce, že má kocourek v močáku písek a dal mu nějakou injekci na uvolnění a řekl, že musím koupit úplně jiné žrádlo a doporučil "Hills prescription diet", že to jsou ty nejlepší granule pro tyto problémy, protože u nich je opravdu prokázáno, že tyhle kameny a písek rozpouští. S kocourem jsem chodila každý druhý den na ijekce a nakonec ho museli dokonce cévkovat. Prostě se nemohl vyčůrat sám. Trvalo to asi měsíc, než se dal dohromady a ty granule také pomohly. Koupila jsem pytel 10 kilo za 1.400 korun a ještě kapsičky na stejné problémy a stejné značky. Prý se to nemá míchat. Ty kapsičky také pěkně drahé. Jedna asi kolem 20 korun. No a kocourek se z toho pomalu vylízal, ale už jsme oba odsouzeni k této dietě. Právě jsem objednávala další pytel granulí. Na internetu vyjdou levněji než u veterináře. Kupuji v obchodě "Bitiba", zrovna dnes mi přivezli nový pytel a mám fakturu před sebou 1.339 Kč 10 kg. granulí. Veterinář mi řekl, že prý Whiskas už není to co to bývalo a že dnes patří spíše do těch horších krmiv, ale lidé to nevědí a platí za značku. Co je na tom pravdy to nevím. I já jsem předtím kupovala tuto značku a myslela si, že dávám kočkám něco lepšího. Ale je fakt, že jsem měla kočičku, také kastrovanou a ta snědla všechno a nikdy žádný problém. Zemřela na stáří a nikdy nebyla nemocná. Takže ono to není pravidlem, ale stát se to může.

Whiskas nejsou a nikdy nebyly kvalitní granule! Je to naprostý odpad obsahující 4% (!) vedlejších živočišných produktů (tzn. ani ne masa) v hnědých (!) granulích, v těch barevných nic... Řekněme, že máte 800g pytel, jedna třetina z toho jsou hnědé granule, z toho 4 % a voilà - 10,6 gramu živočišných produktů v celém jednom balení. De facto krmíte masožravé zvíře sojovou drtí. To už na tom budou kočky líp s tím, co si uloví. Navíc jsou konzervované solí, proto problémy s ledvinami a vylučovacím ústrojím.

hodnocení

0x

Optima Nova pro kastrované kočky.Vysoký podíl masa a málo tuku.

an*

Růže, chápu že Vaší kočičce tyto granule zřejmě chutnají, ale nejsou bez chyby, není vhodné doporučovat je jiným.

Složení: čerstvé kuře (>40%), sušené drůbeží maso (>30%), rýže (>15%), kukuřice, kukuřičný gluten, kuřecí tuk, kvasnice, hydrolyzát kuřecích jater (5%), řepná dužina, rybí tuk, ryby, chlorid sodný, celé sušené vejce, fosfát sodný, inulin (zdroj frukto-oligosacharidů 0,1%), manno-oligosacharidy (0,1%), chlorid draselný, extrakt z juky, extrakt z citrusových plodů bohatých na bioflavonoidy.

Červeně značené suroviny do granulí vůbec nepatří a informace 40% čerstvého masa je zavádějící. Kolik % z toho masa zbude po vysušení?

hodnocení

0x

Mývale, jako vypadá MineKoona? Snažila jsem se ji najít, ale strejda Gůgl se tváří, že neví. Dejte fotku, prosííím. ;)

doplněno 07.08.17 15:30:

An, jestli je to mainka, pak je to opravdu krása! Ve vedlejším domě, mají francouzské okno s tam sedávají dvě a jeden kocour s velikou náprsenkou. Vždycky je pozdravím, chvilku na sebe mžouráme, pochválím, jak jsou krásné a jdu si svou cestou. Už si mě pamatují :-D Vždycky se těším, že je uvidím.

an*

To bude Mainská mývalí, jsou to krasavice. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]