Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,prosím o pomoc s identifikací hmyzu ve fotopříloze. Jeho velikost je cca 1 cm, loví drobný hmyz a zavrtává se s ním do hlíny v květináčích. Hledal jsem ho neúspěšně mezi kutilkami.
Tuhle vosu jsem jednou stopovala. Cestovala pěšky a táhla pod sebou, mezi nožkama, housenku. Housenka byla nehybná, ale živá. Vosa ji nesla hodně daleko, nějakých snad i víc jak 10 m. Šikmo přes trávu, záhony, chodníček. Přesně věděla, co dělá a stále držela směr. Nic neobcházela, neodpočívala. Nakonec se zastavila, housenku pustila, odvalila kamínek a do dírky pod ním housenku vtáhla. Za chvilku vylezla, kamínek navalila na dírku, zatancovala na něm a odletěla. Bylo to neuvěřitelné! Ta energie, síla, cílevědomost, orientace v členitém prostoru! Přišla mi jako návštěvník z jiné planety.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.