Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Štěně k dospělému psovi

Od: sterx odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, mám malého psa (mops-kluk) a ráda bych si pořídila štěně staforda a chtěla jsem se zeptat jestli by byl problém pokud by to byl tak kluk slyšela jsem že pokud si vezmu štěně tak by to mělo být v pořadku co myslíte? Fenu bych moc nechtěla jsem zvyklá na kluky a nevím jestli bych se o fenu dokázala postarat. Děkuji za odpovědi. :)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

an*
hodnocení

2x

Když chcete kamaráda ke svému pejskovi, vhodnější by bylo pořídit si štěně některého plemene, které bude ve váhově přibližně stejné kategorii. Mohli by si spolu hrát. Takto vyrůstající staford bude od určitého věku vždy hrozbou, že malému psíkovi nechtěně ublíží, třeba ho přišlápne, nebo při hře na honěnou porazí. Jiný problém by neměl nastat.

Já mám střední plemeno s váhou 22 kg a přesto, že je to pes velmi přátelský a na jiné z dálky mává ocasem, menší psi se ho bojí, pro jeho velikost. Bojí se i lidé a zvedají své malé psíky do výšky.

Jinak kluk ke klukovi je vhodná volba, se psem a fenou je v době hárání vždy problém.

ria*
hodnocení

1x

Dobrý den, vždy to takhle děláme, že bereme k straršímu pejskovi štěně, má to jen výhody, tedy ze začátku s námi ten starší nemluví, a o samotě je nechávejte jen pod dozorem, ale pak starší jakoby omládne. Ke středně velkému vořískovi jsme pořídili labradora a ten mladší ho - jasně jako štěně šikanoval, neustále vyzýval ke hře :), ale taky strašně respektoval a bral ho jako vůdce, i když byl dvakrát větší. :)

floro*
hodnocení

1x
Poradne to zvazte. Az stene doroste do pubertalniho veku, bude se starsim bojovat o postaveni, vas mops uz bude starsi a to by nemuselo se stafordem dopadnout dobre. Spis si poridte fenku, nehrozi boje o hierarchii. muzete ji vykastrovat, pak odpadnou problemy s haranim.

hodnocení

0x

Jo, s fenou je v době hárání vždy problém, s hygienou, s obtěžováním cizích psů u domu (a to i sousedů), s uhlídáním. Já svá zvířata kastrovat nenechám, příčí se mi to, raději volím pejsky a kocourky. Taky souhlasím, že si pejsci zvyknou, ale ten menší bude asi chudák, než ten větší doroste do dospělosti a nebude tolik hravý, ten větší ho bude valchovat.

sterx
hodnocení

děkuji za odpovědi našemu pejskovi jsou 2 roky a je rozne hiperaktivní tak jsme si právě říkali že by to chtělo kamaráda a přítel by chtěl pravě stafoda naši známí mají čivavu a pittbulla a funguje to ale mají právě fenu a psa.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]