Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dva psi doma

Od: ster odpovědí: 3 změna:
Dobrý den, mám máleho pejska a pořídily jsme mu kamaráda x staford,3 dny spolu skvěle vycházely a včera ho ten staford z ničeho nic napadl neměl k napadnutí důvod nemohli by jste mi poradit co s tím mám strach je doma nechat samozne. Děkuji za rady

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

an*
hodnocení

4x

Já to chápu tak, že tři dny byl klid, protože si nový pes zvykal na prostředí. Po té se ujal role vůdce smečky, protože je větší a silnější. Napadením dal malému najevo, že přebírá nadřazené postavení.

Pokud menší pes přijal podřízenou pozici a nebránil se, už by se to nemělo opakovat a nakonec budou kamarádi.

Ale raději bych je zatím nenechávala spolu o samotě, chce to pár dní hlídat. Když musíte odejít, zavřete každého jinde.

kobliha*
hodnocení

0x

Záleží, kdy se to stalo, v jaké situaci. Předpokládám, že jsou oba dospělí, nový pochází odkud? Utulkáč? Chtělo by to konzultaci s někým, kdo má s těmito psy zkušenosti. Samotné bych je doopravdy nenechávala. Zkuste kontaktovat psinec na Pístově v Jihlavě. Tam pracují s takovými psy.

m.facebook.com/...

hodnocení

0x

Já bych je sledovala, nakolik je napadení vážné. Nepíšete, jak jsou staří a který druhého napadl. Pokud ten Váš první nového, tak si možná jen hájí teritorium a ukazuje, kdo je pánem, což mu náleží. Jde o to, jestli je to výstraha, nebo mu jde ostře po krku. Řešila bych to až v 2. případě. V 1. případě musí ten nový respektovat původního, ale časem se to nejspíš změní a přestane ten první být tak ostražitý a skamarádí se. U nás to bylo vážné, když přišlo do domu kotě a dnes psovi žere z misky. Samozřejmě je k tomu, aby se k sobě chovali hezky, musíte povzbuzovat, neplechu kárat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]