Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čí je to trus

Od: monika* odpovědí: 13 změna:
Dobrý den, můžete mě prosím poradit co je to za trus? Máme to kolem celého domu. Máme celkem vysokou podezdívku, tak ježek to asi nebude.
Čí je to trus

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jezecek
hodnocení

4x

Podle mne je to od ježka. I když píšete, že k Vám nevleze, ježek si najde skulinu a dokáže ze sebe udělat placku a protáhnout se.

Další možnost je ta, že u Vás je nastálo, tedy jste mu zazdili únikové cesty a on se musí pohybovat a nalézat potravu pouze na Vašem dvorku. Přimlouvám se za umožnění nějakého tunýlku ven. Je možné, že ježek nenalezne u Vás dostatek potravy /i když zase trusu píšete, že je dost/, nevykrmí se na zimu a nezazimuje. Ježek je velmi rychlý, někdy ho můžete okolo 22 hodiny načapat, ale spíše se schová, když uslyší kroky a světlo baterky.

monika*
hodnocení

Tak soused je prý ma na dvorku také ,tím pádem to ježek neni. Prý to pozoruje už 14 dnů.
jezecek

Máme ježky na zahradě a tohle je stejné, co produkují u nás.

Ale je možné, že hovínka jsou od lasičky, kuny stejné, takový znalec nejsem.

Podívejte na ,,google,, obrázky - trus ježek, lasička, kuna.

monika*
hodnocení

Každopádně na to večer kouknu. Co nás mrzí je hnízdo kosáčků. Máme je tady každý rok. Asi před týdnem jsem ještě koukala jak rostou a druhý den ticho... manžel hledal hnízdo a kosáčata nikde. Kosice tu chodi sama po zahradě ... je krotká náš pes jí nevadi ani děti. Od té doby všude čím dál víc trusu. Jestli to je ježek, tak mu ráda něco dám, ale kunu živit nebudu.
liska*

Lasička je proti kuně droboučká.

ria*
hodnocení

2x

Tohle může být kuna, nebo lasička :)

doplněno 28.07.17 21:30:

Tak teď jsem na vlastní oči viděla, jak ježek docela bez problémů leze po relativně hladké stěně na asi 50cm vysoký schod, zvládl by vylézt asi i víc, takže myslím, že ho klidně můžete vrátit mezi potencionální tvůrce tohoto díla.

monika*
hodnocení

Také si to myslím. Potvora jedna... Už jednou jsem tu kunu měla, ale to jsem jí slyšela jak leze po fasadě. Teď ji neslyším ale tolik výkalů, každý den tak 5-6.

monika*
hodnocení

0x
Dobrý den, už jste přišli na to co to je? - máme něco takového taky- vždycky je to jenom jakoby jedno hovínko na různých místech..., vypadá suché našedlé i když je tam nově, takže nemyslím, že to byl nějaký masožravec/všežravec jako třeba lasička/potkan...
monika*
hodnocení

Ne, mame to stale akorat si k tomu pridala pergolu a garaz . Netusim kde bydli,nikde nic neni.
monika*
Já to vždycky šedé - suché rovnou najdu a staré to být nemůže, když to tam během dne není a pak najednou ano.
A máte to takhle vždycky jen jeden kus?

ronyx*
hodnocení

0x

Tohle rozhodně od kuny není, v hovínkách od kun jsou pecky jako od třešní v létě i v zimě (kde se tam ty pecky berou mimo dozrávání třešní nevím). A taky ten trus je větší.
Tohle může být lasička (soudím podle toho vybraného hnízda). Jak vypadá hovínko od ježka taky nevím, i když tady ježka tak mám - většina plochy je tráva.

monika*
hodnocení

Hovnika jsou hneda po uschnuti seda a plna seminek.
cicky

Jsou-li dostatečně sladká, pak je to od nutrie!

výtka
Upozornění od sys ladinpraha 05. 09. 2017 18:37:34
Vlastní zkušenost?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]