Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak naředit Neostomosan?

Od: suzymon® odpovědí: 15 změna:

Zdravím. Koupila jsem si ampulku Neostomosanu proti blechám a klíšťatům na psa. Nakupovovala jsem kolem dokola všelijaké obojky, spraye co nebyly zrovna nejlevnější, naposledy za 250 korun a vůbec to neúčinkovalo, jen asi na jeden den a ihned po postříkání a už večer měl pes blechy zase zpátky. Už nevím co mám dělat a tohle mi poradila přivezla kamarádka, ale neví jak to dobře dávkovat. Já jsem také četla na internetu, že se to používá také na koně a dokonce na kočky, ale hodně naředěné pro ty kočky. Je to taková hnědá ampulka a je v ní 5 ml roztoku. Ale musím to použít všechno, protože když odlomím vršek, tak už to samozřejmě nejde nijak zavřít, leda zbytek do něčeho přelít. To bych nakonec i mohla. Tak bych použila jenom 2,5 ml. Může mi prosím někdo poradit kolik vody? Moc děkuji.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

2x

Ředí se 200 až 400 krát. Takže z těch vašich 2,5ml uděláte 0,5-1l roztoku. Já na psy používám Top spot on stronger. Jako Top spot on v menším balení 1-3ml se používá pro psy, já kupuju velké balení 25ml pro koně a odměřím si kolik potřebuju. Je tam stejná účinná látka co v Neostomsanu (syntetické pyrethroidy jako permethrin, cypemethrin, deltamethrin) a na blechy funguje super. Ale nesmí se použít na kočky.

hodnocení

Děkuji, já mám právě také kočku, ale té bych to nedala. Já už nevím co mám dělat, už jsem vyzkoušela všechno možné. Pipety a tak dál. Šampon funguje dobře, ale na jeden den. Teď jsem tady stříkala celý baráček K-Othrine 25SC a před tím také tím Neostomosanem, tak snad už bude zase na čas pokoj. Já ještě zajdu k veterináři, jestli nemá něco účinného na obě zvířata. Vím že to bude drahé, ale do těch pipet a obojků a spreyů jsem už nacpala určitě víc peněz. Slyšela jsem o nějaké injekci, stojí prý kolem tisícovky na velkého psa ale je prý pokoj na dlouhou dobu. neznáte to?

pb®

Můžete koupit Advocate spot on pro velké psy. Jsou to 3 pipety 4ml, stojí kolem 1000Kč. Použít se dá bezpečně na psy i kočky, mám to odzkoušené a byla to rada od veterinářky. Dávkuje se 0,1ml na 1kg kočky či psa. Takže menší kočka do 4kg dostane 0,4ml (i se pro ně pipetka Advocate o tomhle objemu prodává), větší kočka 0,8ml, taktéž prodejná pipeta o tomto objemu. Psu 1ml na každých 10kg. A s odblešením je máte rovnou i odčervené.

hodnocení

pb, opravdu mockrát děkuji. Tak já si tohle objednám. To se mi vyplatí určitě. Díky ještě jednou.

doplněno 24.07.17 08:50:

Tak teď jsem se dívala a našla ty pipety na obří psy co jsou po 4ml. 3x 4ml stojí 1079 korun a kdybych koupila pro každého zvláště, tak pro psa, ten můj má 9kg je to 3x 1ml 829 korun a pro kočku, která má 4kg 0,4ml 649 korun. Ale jestli je to jeden a ten samý přípravek, jen je rozdíl v obsahu pipety, tak by bylo výhodnější koupit pro ty obří psy a dávkovat to sama. Jenom si nedovedu představit jak to udělám. Jestli to je v nějaké tubičce tak jak to z toho vytáhnu? Já jsem dost panikářka. Posílám stříkačku co mám doma. Tak jestli dobře rozumím, tak pro kočku natáhnu jen 4 dílky a pro psa 1ml. Zbytek se dá nějak v té pipetce zase zašroubovat, nebo to pak musím natáhnout do stříkačky a schovat do lednice v ní? Děkuji za dovysvětlení, Suzy.

Jak naředit Neostomosan?
pb®
Stříkačka je dobrá, já k ní mám ještě jehlu. Pipetka se zašroubovat nedá. Natáhnu do stříkačky kolik potřebuju a použiju na zvířata, zbytek z pipetky uschovám ve stříkačce. I když něco při manipulaci vycmrndáte, pořád hodně ušetříte. Stejně je to zlodějina. Pro malé kočky je toho 10x míň, ale cena není 10x levnější, je levnější ani ne o polovinu. Až se zdá, že obalový materiál tvoří větší část ceny, než samotné léčivo.
hodnocení

Ahoj pb. To máte pravdu. Prostě platíme jako mourovaní. Člověk by rád zaplatil aby měl pokoj, ale ty obojky stoí majlant a neúčinkuje to. A to jsem jednou koupila i jeden asi za 550 korun. Což není zrovna levná záležitost. A pes se drbal dál a blechy měl. Je teda fakt, že klíšťata nemá. Ale také to může být tím, že tady zrovna prostě nejsou. A někam ven do lesa, nebo do vysoké trávy ho nevodím. Tak ti děkuji za rady. Hodně mi pomohly. Já schválně až mi odpovíš, všimla jsem si že chodíš na poradnu dost pozdě a to já už chrním. :-D Tak jsem čekala na ráno. Ještě kouknu na tu tabletu co píše rádkyně pod tebou. Také jsem o tom slyšela.

doplněno 25.07.17 08:49:

Tak koukám že mi vypadávají slova ve větách. Prostě jsem nic neobjednávala a čekala až mi odpovíš. A jehlu také mám a takové uzavírátko na tu jehlu. Takže to klidně mohu schovat v lednici bez úhony. Ještě jsem koukala na tu tabletu, co tomu říkáš? Ale vyjde to dráž a musím pro to k veterináři a ten si na tu cenu dá ještě marži. Já napřed zkusím tyhle pipety co jsi mi poradila a uvidím jak to bude účinkovat. Je to na obě zvířata a nemusím kupovat pro každého zvlášť a bude to na delší dobu.

Je to mimo dotaz, ale zkoušela jste Bravecto? Sama mám psy i kočky, po podání tablet Bravecta nevím co to blechy (a klíšťata) jsou. Navíc psi to přijímají dobrovolně, chutná jim to.

hodnocení

Tigra, ano o tom jsem slyšela, ale ta paní neznala jak se to jmenuje. Bavily jsme se u zahradníka a říkala že dává psovi nnějaké tablety a chválila si to jako Vy. Jenomže neznala to jméno a mně to pak vypadlo z hlavy. Až teď se mi to vybvilo a tak Vám mnohokrát děkuji. Ještě teda kouknu na tohle. Kocour mi to ale asi nesežere. :-D

A mimo dotaz to vůbec není, to já jsem ho napsala špatně. Ve skutečnosti vlastně pořád hledám něco, co bude účinkovat.

doplněno 25.07.17 08:43:

Tak jsem se podívala. Pro kočky nabízí pipetu. Takže to by problém nebyl. Cenou se to moc neliší od ostatních produktů. Děkuji, promyslím si to a propočítám. ;)

I pro kočky jsou tablety. Navíc pokud máte šikovného veterináře, stačí třeba koupit tabletu 1 (na více kilo) a rozdělit ji podle váhy koček (psů). Vychází to pak daleko levněji. Nebo si část tablety schovat. Příklad - váš pes má 9 kg, tak koupíte tabletu Bravecto M (10-20kg) - 730,- , rozdělíte ji na polovinu a máte ji na dvakrát. Jinak byste kupovala 2x tabletu Bravecto S (4,5-10kg) - 690,-. - a to je již finanční rozdíl dost velký.

Jinak s tou pipetou zkušenost nemám, i pro kočky beru tabletky. Tableta je měkká, lehce se v prstech z ní utvoří kulička a hodí kočce do krku. Některé kočky to i sežerou dobrovolně.

doplněno 26.07.17 14:28:

Suzy - ty tablety jdou koupit pouze u veterináře.

hodnocení

Tigro, děkuji. Zeptám se svého veterináře za kolik by mi tu tabletu nabídl. Ten rozdíl je opravdu velký. A Vy je také kupujete u veterináře, nebo máte nějaký zásilkový obchod? Děkuji ještě jednou. Suzy.

hodnocení

0x

Co nespotřebuješ, natáhni do injekční stříkačky a dej do lednice. Vydrží. ;) Na zahradě máš ježky a myši a ti se blechami jen hemží. Je to šílený boj!

hodnocení

Tak hlásím, že jsem psovi koupila tu tabletu a kocourovi zase tu pipetku co radila "pt". Koupila jsem to větší balení, takže mám pro oba na dvakrát. Prý ta tabletka má účinek i 6 měsíců. V každém případě je po blechách. Pes už se nedrbe a kocour také moc ne. To je úplně poprvé, kdy jsem viděla opravdový účinek. Hlavně teda u toho psa. Už nebudu kupovat nic jiného. Veterinář říkal, že jste mi dobře poradily, protože to je prý v dnešní době jediný přípravek na trhu, který ještě funguje. Hlavně ta tableta pro psa. Tak vám oboum ještě jednou velmi děkuji. Pomohly jste mi. *palec2*

doplněno 07.08.17 10:11:

Flora, to co radíte vůbec nepomáhá. Mám vyzkoušeno mnohokrát. Koupala jsem skoro každý den a nebylo to nic platné. A Vy si myslíte, že časté koupání a mytí těmi šampony ve kterých je samozřejmě také chemie prospívá kůži toho zvířete? Neprospívá a můj pes už se bránil do vany vlézt. Odstranit "zdroj" je také rada k ničemu, protože to se Vám nikdy dokonale nepodaří, leda na to zavolat ty deratizátory a to teda kvůli pitomým blechám dělat nebudu. Za prvé je to hodně drahé, za druhé je to dost obtěžující procedura a za třetí se stoprocentní jistotou všechno nevyhubí a nikdo neví jak dlopuhé budou účinky. Navíc pak stačí, aby pes přinesl nové blechy ze zahrady a je to zpátky. Jen vyhozené peníze.

babko, já jsem s tou tabletou opravdu spokojená, pes se skoro vůbec nedrbe. A když tak krátkou chvilku, když mu třeba do kožichu skočí nová blecha, tak než chcípne, tak ho kousne a pes se podrbe. Ty tablety fungují tak, že jakmile na psa blecha skočí, tak se napije a chcípne. Takže i když na něj nějaká zase skočí, má to spočítané a je jich čím dál tím méně i v bytě. Já už nic jiného kupovat určitě nebudu. A když si to rozpočítáš, tak to vyjde docela levně, protože účinek je mezi 4 až 6 měsíci. To mi řekl veterinář, že tak mu to říkají jeho klienti. Mně a mému psovi ta tableta úplně změnila život. Já už byla doslova alergická na to její neustálé drbání, už mi to lezlo strašně na nervy a to nejsem blbá a vím že za to chudák nemohla. Já se také drbala když mne blecha kousla do nohy. Teď tady pesina celé dny hezky v klidu leží, jen občas se podrbe a je klid. Já ti tu tabletu vřele doporučuji, uvidíš že mám pravdu. Ahoj, Suzy.

floro*
Pouzivam jej u koni. Na pouziti jako repelent se redi v pomeru 1:200, pro pouziti k aplikaci ve stajich jako odpuzovac 1:400.

hodnocení

0x

A je to tady! Odblešená, ostříhaná, okoupaná, pipetka mezi lopatkama a Dorka se drbe. Blechy, sice malilinké, ale jsou. *zed* Můžu se zbláznit. Mrchy hnusné! *plac* Zítra jdu na veterinu, koupit tablety. Podle rady Bravecto pro velké psy a rozpůlím.

doplněno 07.08.17 15:15:

Floro, takhle odblešovat jsem se za celý život snažila několikrát. A vždycky zbytečně! Nevím, proč jsem na blechy a klíšťata tak vysazená! Dovedou mě rozhodit úplně hodně. Až tak, že se mi o nich zdá a ve spaní se drbu.

floro*

Než cpát tablety a jinou chemii, stačí častěji pro odblešení pořádně koupat. Tak ať se pokryjí vylíhlé blešky, za pár dní se jich zbavíte. Důležité však je zbavit se zdroje!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]