Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak máte uzpůsobená pítka pro ptactvo?

Od: postcd® odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

pokud poskytujete, tak jakým způsobem vodu na pití venkovnímu ptactvu?

my máme v zemi zakopaný lavor a v tom kameny a veverka se nám už utopila ve venkovní vaně. Jak to řešíte Vy, aby to bylo pro ně bezpečné a navíc aby voda byla v co nejlepším stavu?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

2x

Mělké kamenné koryto, není třeba dávat záchranné body. Vodu jednou týdně měním, jsou to prasátka. V sudu, co mám na zalévání, nechávám plavat laťku. M.

Jak máte uzpůsobená pítka pro ptactvo?
Jak máte uzpůsobená pítka pro ptactvo? #2

idanova*
hodnocení

2x

Zdravím. Mám klasické pítko, ale všimla jsem si, že daleko ochotněji než k pítku, létají ptáčci na vodu dešťovou, napršenou do "vaniček" Štětky soukenické - (dvouletka). Pijí tu, koupají se. Kvůli tomu nechávám vžy po 2 letech nějakou tu Štětku vysemenit. Na navečer dlouho pobývají na těchto rostlinách, často i 4 - 5 ptáčků naráz. Je to hezké pozorování. Když vykvete "bodlák" Štětky, přilétají sem motýli, a když pak semena dozrají, jsou velká a ptáčci je rádi vyzobávají. Ida

Jak máte uzpůsobená pítka pro ptactvo? #3
Jak máte uzpůsobená pítka pro ptactvo? #4

hodnocení

0x

Mají keramickou misku pod květináč, asi 3 cm hlubokou a když si vzpomenu, tak ji doliju vodou, občas umyju. Nechodí tam jen pít, ale se i čvachtat. Na zahradě máme i jezírko a pod námi i nad námi rybník, ale asi se cítí v misce bezpečněji. Miska je postavena na kraji terasy, na dlažbě, u květinéčů s rostlinami.

hodnocení

0x
Naši zahradní ptáčci miluji cvachtani a pití z obyčejných plastových misek, které se dávají pod květináče. A mají rádi čistou. Měním cca co druhý den vodou ze sudu. O:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]