Nejste přihlášen/a.
hezký den, mám 3 měsíční štěně a přistihla jsem ho, jak pojídá svůj vlastní výkal. může mi prosím někdo poradit proč to dělá nebo co mu může chybět? dávám mu granulky pro psi. Díky Iva
Ať už pes žere cizí nebo vlastní výkaly, příčina bývá obdobná. Štěně se to může naučit od jiného psa, např. od matky feny, která po svých štěňatech "uklízí"nebo od psa, který má podobnou "zálibu". Příčin může být mnoho - stres, nedostatky ve výživě, velké začervení nebo to prostě psi dělají z nudy či ze zvědavosti (tlamou zkoumají vše nové), ale doposud to nebylo dostečně prozkoumáno. Později to některé psy přejde samo, ale záleží i na jejich chutích. Často se to objevuje právě v zimě u psů, co jsou krmení právě granulemi - nezáleží na značce. Pravděpodobně ja tam lákají nestrávené zbytky i chuťové přísady a také to, že je boban zmrzlý a vypadá jako zajímavá kořist - hračka. Jako prevenci je vhodné psovi občas dávat syrečky, nějaký zrající sýr nebo dobře zavánějící "kousátka"přímo pro psy. Zejména štěněti něco takového nabídněte na noc do kotce, případně větší kosti na okusování i jiné hračky. Také cvičte důsledně povel fuj! Další prevencí je důsledné odklízení výkalů a případné posunutí krmení tak, aby se štěně stihlo vyvenčit mimo kotec. Lze využít i různá zařízení na elektrické bázi, ale ta už patří do rukou zkušeného odborníka. (mon)
Zdroj: faunanet.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.