Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Černé fleky na kůži psa

Od: blesik® odpovědí: 14 změna:

Westík ma na zádech zašedlou kůži a v ní černé fleky, jako velké pihy. (Dalmatinec to není.) Není to nějaký druh kožní plísně? Případně, co s tím?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

an*
hodnocení

0x

Tmavé fleky které nejsou vystouplé bývají jen nahromaděný pigment. Je léto, určitě má řidší srst a je víc na sluníčku. Pokud fleky neporostou do výšky a ani ho kůže nesvědí, nedělala bych si s tím starost.

hodnocení

Ta zašedlá kůže se mu pozvolna víc a víc rozšiřuje po zádech, dá se to mokrým kartáčkem částečně odrbat a nejvíc ho to svědí po koupání, nebo střihání. V noci jsem kolem něj lítala několik hodin, až ho zklidnil chladící gel. Dnes s ním raději zajdeme na veterinu, mě se to normální nezdá, pes byl z toho svědění úplně mimo, ani nevydržel v peíšku, jen se domáhal drbání.

hodnocení

0x

Nemáte doma antihistaminikum? Zodac, Dithiaden. Dejte mu menší půlku tabletky. Nemusíte se bát, neublíží to. Pejsek má nějakých 8 kg? Veta se na ta antihistaminika zeptejte. A napiště, co říkal a jaká je diagnoza. Prosím.

hodnocení

Babkazov . Ne, nemám. Odpoledne k vet. Dám vědět.

hodnocení

Tak k vet. jel se psem manžel a podle toho to taky dopadlo. Pes dostal injekci (neví jakou), za týden na kontrolu a buď to bude dobré, nebo další léčba (čeho neví). Tak dostal instrukci se příště zeptat.

Co na to říci?! *alene*

hodnocení

Babkazov - Nic. Utratit. (Tedy pánečka!)

A co to jako mělo být, někdy veterináři jen chtějí vydělat.

hodnocení

0x

Jestli je to absolutně hladké,nevystouplé,je to ze sluníčka a nic to není, zbytečně to ničím nemažte. Mám též bílého psa a má to taky.

hodnocení

Aja - Jenže ho to nesnesitelně někdy svědí, obzvláště po koupání střihání strojkem.

doplněno 14.07.17 00:05:

Co to bylo, se snad dozvím zítra, pokud se zase manžel nezapomene zeptat.

hodnocení

Houby zítra, prý až za týden. (Jsme jak dva Tataři, fakt!)

hodnocení

Tak nebylo to ani za týden, manžel se zase nezeptal, ale zítra odjíždíme na dovču, tak s ním byl dnes u Vet., aby mu dal spot mezi lopatky proti cizím parazitům, které by tam prý mohl pes pochytat. A protože jsou chlapi nesvéprávní, dostal lísteček s dotazy a konečně se zeptal. Takže črnošedé skvrny na kůži se dělají psům po prodělaném zánětu. Není to nic k léčení, to že se léčil s rudou, svědící kůží mělo souvislost s nevyprázdněnými análními žlázami. Vet. je vyprázdnil, pes dostal injekci a bylo po urputném drbání. Mně vyprázdnit nešly, i když jsem to zkoušela 3x. Bála jsem se, že to má zatvrdlé, abych mu neublížila, ale je fakt, že držel, jak beránek. Tolik k tomu, že jsem slíbila dát vědět, jak to dopadlo.

A to nemůžete sama zavolat doktorovi co to je?Tak už to je dobré ,, chlapi jsou někdy mimoni..

hodnocení

To víte, že můžu, ale nechtěla jsem otravovat, když tam muž měl jít znovu a nebylo to vážné. Museli by to zpětně vyhledávat a takhle je to při ošetření psa bez práce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]