Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu, naše fenka zvrací několikrát denně žaludeční šťávy, už třetí den. Jinak ale na ní nic nepozoruju. Má falešnou březost,která se u ní projevuje pouze nechutenstvím a leností, nevím, jestli to s tím může souviset. Dám ji živočišné uhlí a když se to bude opakovat i zítra, zajdeme asi k veterináři. Nemáte někdo jinou radu?
Zdravím. Pokud jste dobře poznala, že se jedná skutečně jen o čisté žaludeční šťávy, které nezapáchají, nebo se v nich objeví třeba kusy sežrané čerstvé, ještě pěkně zelené trávy, znamená to, že čubina zbaštila něco, co nedokáže strávit a znaží se to vyvrhnout ven. Mohla by to zároveň být i příčina jejího nechutenství. Při falešné březosti fenky mívají spíše žravost, nikoliv nechutenství. Žádné živočišné uhlí na to nepomůže. Pokud ale může být třeba přiotrávená nebo "infekční", pak jí to uhlí částečně uleví. Ale to pak jde o skutečné zvracení, napěněné, zapáchající. Ani jedno ale nesouvisí s falešnou březostí. Chtělo by to neotálet a zajít na veterinu. Ida
Pokud tu není život ohrožující důvod, kastraci nevolte. Veterináři ji rádi doporučují jak mohou => pěkně si vydělají. Ale přinese to fůru dalších a větších problémů. A je to už nevratné. Řídnou a lámou se kosti, tloustnutí + problémy s klouby, páteř, zhoršení kvality srsti, zuby...A znám několik případů, že kastrace se jaksi nepovedla a fenky nadále i háraly, jen s pravidelnými záněty.
Děkuji za odpověď, bude to asi ta první varianta. Uhlí jsem jí dala, to mi kdysi poradil veterinář, že je to taková první pomoc a nic se tím nezkazí. Už je to lepší, naposled zvracela ráno a opravdu jen šťávy. Jinak, naše fenka má vždy něco extra, při hárání a falešné březosti špatně žere...Uvažujeme o kastraci, ale nejsem tím příliš nadšená, nejsem toho zastáncem.
Já si myslím, že to živočišné uhlí pomůže. Vyrovná kyselost žaludku. Já mám druhou, vykastrovanou fenku. První, kníračka, ve 3 letech měla štěňata. Pak vždycky měla dost obtížné falešné březí. A také dlouhé a podivné hárání s černou krví, kdy jsme měli strach, že si zakládá na rakovinu. Vykastrovat jsem ji nechávala cca v 6ti letech. Dožila se 15ti let. Musela jsem se s ní rozloučit, měla rakovinový nádor na játrech.
Dorce se, snad ve 3 letech, udělaly bouličky v mléčné žláze, které vet operativně odstranil s kusem lišty. Vet pravil, že ženské hormony jsou spouštěči a způsobují bouličky v prsou, že statistika to potvrzuje. A já, s osobní zkušeností s rakem v prsu, také. Tak jsem nechala vykastrovat. V březnu měla Dorka 12 let, drží si váhu těsně pod 5 kg, ikdyž má granule stále k dipozici. Je hravá, pohyblivá a hlavně, zdravá. Na jaře jsem nechala odstranit bradavičku na nožce. Občas srajda, protože je čuňas vepřový a ledacos najde a zežere.
Většina mých kamarádek, staré babky jako já, mladé ženy v sousedství, mají fenky vykastrované, beze všeho, co se mluví proti kastraci. Já jsem, po tom, co jsem zažila na onkologii, pro kastraci, všemi desíti.
Sice je otázka z 10.7. ale odpovím. Nenapsala jste, jaké je plemeno psa.
Pokud je větší, může mít obrácený žaludek.
Také může mít zakličkovaná střívka, nebo kýlu.
V tomto případě bych nedávala žádné živočišné uhlí, žádnou potravu, léky a ani pití.
Nasměrovala bych Vás okamžitě na veterinu.
Vzhledem k tomu, že již nepíšete, je asi pejskovi lépe.
To, že vet ,,kdysi,, doporučil ž. uhlí, se nemusí při každém problému vyplatit.
Torze žaludku se projeví tím, že psovi obludně opuchne trup, tudíž hned jak to zpozorujete, je na místě svištět na veterinu. Jinak moji psi normálně žerou trávu, pak ji vyzvrací s žaludečními šťávami, tím si čistí žaludek.
I když pes sežere trávu a vyzvrací se, tak netrpí nechutenstvím. Myslím, že potom sežere, co mu dáte. U tazatelky to trvá již v zadání tři dny. Ale berte to prosím jako můj příspěvek. Nejsem veterinář, takže samozřejmě neznám podrobnosti této nemoci.
Tazatelka si může najít ,,torze žaludku,, a podle příznaků to lépe zhodnotit. Snad pejsek přežil, ať to bylo, co bylo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.