Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Starý pes a štěňata

Od: 19jtd85kw odpovědí: 6 změna:
Zdravím. Máme v jedné domácnosti dva jorkšíry. Psa 10 let a fenku ta má 2.5 roku. Fenku jsme dostali když měla 0.5 roku. Teď se náš "stařík" utrhl ze řetězu a furt na ni skáče už od rána. Já jim bránit nebudu. Myslíte že můžou mít štěňata? Precejen pejska mám od dětství a už se blíží jeho čas tak že bych měl jeho potomky jako vzpomínku... :(

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

2x

Otázka zní, zda mohou mít štěňata? Odpověď: ano, mohou. M.

hodnocení

2x

Já jim bránit nebudu *zed*. Desetiletý pes malého plemene většinou plodný je. Pokud necháte psa v tomto věku neustále naskakovat na fenu, tak to také může skončit jeho smrtí - v tomto počasí ho brzo klepne. :( Pokud už musíte mít bezpapíráky, tak by to chtělo o chovu a krytí něco vědět! Především se psovi ostříhají chlupy z pindíka (a pinďa se umyje) a fence kolem pindy - hrozí poranění při styku od chlupů. Pes by měl být od feny oddělen aby byl odpočatý, k feně se pustí pouze na chvíli a je vhodná přítomnost majitele. Pokud se spolu spojí, je vhodné je podržet, aby se fena nesnažila utéct a psíkovi neublížila.

A taková maličkost, pokud se zadaří, tak počítejte s tím, že budete muset nejspíš pomoci s porodem (pokud to neumíte, tak je vhodné zajistit veterináře). A pak se starat o štěňata. Tak zvažte, zda toto jste ochoten podstoupit - při porodu můžete i přijít o fenu.

hodnocení

1x

Takové otázky mě vždycky hodně znechutí. Je mi líto fenky a je mi líto i psa. Jork v deseti letech není stařík. To rozhodně ne! Jestli je fenka v dobrém období hárání, štěňata budou. Vůbec nechápu na co se to ptáš. Máš zdravou fenku a zdravého psa. Tak co bys ještě chtěla vědět? Co na to říkají rodiče?

juras*

Co na to říkají rodiče... myslíte rodiče pejska nebo tazatele? Možná se bude řešit jejich finanční situace, pes v důchodu je bohatej, fenka mladá a krásná... no nechci říct přímo kočka, to je blbý...:D

hodnocení

0x

Jestli nemáte PP na oba, tak jim proboha štěňata nenechávejte dělat... Jako vzpomínka... bože...

bernak
hodnocení

0x

Takže si necháš třeba 6 štěňat a budeš je živit a za každé platit očkování a žrádlo, veterináře v případě nemoci? To se ti prodraží.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]