Nejste přihlášen/a.
Já jim bránit nebudu . Desetiletý pes malého plemene většinou plodný je. Pokud necháte psa v tomto věku neustále naskakovat na fenu, tak to také může skončit jeho smrtí - v tomto počasí ho brzo klepne.
Pokud už musíte mít bezpapíráky, tak by to chtělo o chovu a krytí něco vědět! Především se psovi ostříhají chlupy z pindíka (a pinďa se umyje) a fence kolem pindy - hrozí poranění při styku od chlupů. Pes by měl být od feny oddělen aby byl odpočatý, k feně se pustí pouze na chvíli a je vhodná přítomnost majitele. Pokud se spolu spojí, je vhodné je podržet, aby se fena nesnažila utéct a psíkovi neublížila.
A taková maličkost, pokud se zadaří, tak počítejte s tím, že budete muset nejspíš pomoci s porodem (pokud to neumíte, tak je vhodné zajistit veterináře). A pak se starat o štěňata. Tak zvažte, zda toto jste ochoten podstoupit - při porodu můžete i přijít o fenu.
Takové otázky mě vždycky hodně znechutí. Je mi líto fenky a je mi líto i psa. Jork v deseti letech není stařík. To rozhodně ne! Jestli je fenka v dobrém období hárání, štěňata budou. Vůbec nechápu na co se to ptáš. Máš zdravou fenku a zdravého psa. Tak co bys ještě chtěla vědět? Co na to říkají rodiče?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.