Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nezvladatelny pes

Od: if* odpovědí: 8 změna:

Mam doma 7 mesicniho labradora a zda se mi ze zacina byt nezvladatelny.Doma je to celkem v pohode,i kdyz taky obcas neco rozkouse,ale jakmile se dostane ven,nikoho neposloucha.Mame velkou zahradu,tak ho tam poustime bez voditka,ale on vzdycky prebehne k sousedum a pak utece a i kdyz moc dobre vi,ze to nesmi,dela,ze neslysi.Nepomuze ani vidina dobrotky,ani zadny trest.Zacali jsme to tedy resit tak,ze se s nim po zbytek dne nebavime,ale ani to nezabira.Proste nezabira vubec nic.Venku se z nej stava ignorant-nevidi,neslysi.Na cvicak s nim nemuzu,protoze bydlim v irsku a bohuzel neumi anglicky.Muzete mi prosim poradit?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Myslím, že jste něco zanedbali a nyní hledáte chybu na psu, což není ideální řešení. *nevi*
Buďte laskaví, ale přísní.
Používejte vždy stejné povely nebo bude váš pes zmatený.
Společně s povelem užívejte jméno psa.
Psa netrestejte, pouze chvalte.
Při nácviku nového povelu psa odměňujte pamlskem. Nepravidelně promíchejte dobu, kdy psa odměníte a kdy ho "jen"pochválíte.
Psa nepřetěžujte. Deset minut denně stačí.
Povel "K NOZE"
Veďte psa na levé straně, těsně za vámi. Vodítko mějte před tělem, držte ho v pravé ruce a levou ho přidržujte níže, připraveni psa přitáhnout. Vodítko by mělo být volné. Když pes zatáhne, přitáhněte ho a velte "k noze".
Povel "SEDNI"
Se zkráceným vodítkem v jedné ruce jemně přitlačte psa v oblasti pánve, aby si sedl, a velte "sedni". Netlačte mu na hřbet, pouze u ocasu. Vodítkem táhněte směrem vzhůru, aby hlava psa zůstala nahoře.
Povel "KE MNĚ"
Z krátké vzdálenosti, tváří k psovi, velte "ke mně"a pleskněte se do nohy. Chápe-li pes, co po něm žádáte, zvyšujte vzdálenost. Když přijde, pochvalte ho.
Povel "ZŮSTAŇ"
Stůjte čelem k psovi, zvedněte ruku dlaní směrem k němu a velte "zůstaň". Vzdalte se krok nebo dva. Když půjde za vámi, řekněte "ne"a začněte znovu. Když pochopí, můžete vzdálenost prodlužovat.
Povel "LEHNI"
Vezměte psa na krátké vodítko k levé noze. Vodítko držte v pravé ruce a levou jemně přitlačte na hřbet psa. Současně velte "lehni". Pes pod tlakem ruky lehne. Nechte ho chvilku v této poloze, poté velte sedni".
Zdroj: labradoraa.estranky.cz/...
Také dobrá diskuze zde: cz-pes.cz/...

xsisi*
hodnocení

1x

Musíte ho vycvičit, až dospěje, bude mít neuvěřitelnou sílu a to už bude pozdě na základní výcvik(sama mám doma Labradora), přečtěte si nějaké informace na internetu nebo různé knížky, je tam spousta informací. Nejdříve bych začla povelem přivolání ten je nejdůležitější, pak sedni, chůze u nohy, lehni, zůstaň, aport atd. labradoři se velice dobře učí a nejlíp jim to de když učení berou jako hru.(př. pes si sedne a já si sním zato budu hrát a nebo mu dám pamlsek). Pokud bude bez výcviku i v dospělosti tak i u labradora se může vyskytnout agrese(bude chtít být dominantní) a když bude na vodítku tak vás protáhne každým křovím, který uvidí. Dobré je s vícvikem začít doma, kde ho nic neruší a když povel bude doma zvládat, tak ten povel cvičte na zahradě a pak někde venku v parku kde budou rušivé věci. Když povel zvládne i tam tak máte CELKEM jistou, že vás poslechne kdekoliv.

martina30*
hodnocení

1x

Pejsek prochází pubertou a testuje co si může dovolit.Musíte začít pořádně z výchovou a to už tu napsal strejc co máte dělat.Musíte se mu ted opravdu věnovat a hodně na něj mluvit.U pejska výchova může trvat až do 3 let...

hodnocení

1x

Strejcova pdpověď je skvělá. Z toho vycházejte. Jen přivolání je nejobtížnější. Každý pes lítá

jako blázen, fakt puštěný z řetězu. Řeší se to piškotkama. Ale znala jsem pána, co nosil

suchý chleba,protože ho pes miloval. Je potřeba dát odměnu za to, že přišel. Bude chodit

zpět rád. Nikdy hned neuvazovat, netrestat.Proč by chodil, že!? Když nejde, otočit se, dělat

že utíkáte pryč, malými krůčky a dupat a volat.Párkrát se mu schovat, hlavně večer. Vyděsí se, že je

opuštěný. Pamatuje si to. A chválit a chválit a pamlsky. Musí se rád vracet. Kyž potřbujete potrestat,

tak si pro něho dojít.Když si hraje nebo s kámošem lítá, nemá cenu volat, nevnímá. A volat nejdříve

jméno a pak Ke mně. A možná dlouhou šňůru a Ke mně a škub. Obojek s telef číslem, kdyby fakt zdrhl. Jen

klid, neřvat do ochraptění, stačí ostrý hlas. Mladý má z toho jen plezír, příjde stejně pro piškot.

Ty piškoty klidně nalámejte na polovinu. Stačí. Hodně klidu, zlomí se to ani si nevšimnete. *smich*

jakoola*
hodnocení

0x

Zdravím,je to puberta.:) zkouší co vydržíte. Mám taky 7měsíčního labíka.Souhlasím se strejcem , je třeba vypilovat poslušnost.Jen bych s tím začala doma, aby neměl rušivé vjemy z okolí. Měl by sním cvičit jen jeden člověk. Chce to hodně chválit za každý povedený cvik.Pejsek pozná ,že se mu něco povedlo a že máte radost, tudíž jí má i on ,takže chválit,chválit,chválit. Na zahradě ho musíte zaujmout Vy (hrou, míčkem,honičkou,schovávanou).Labíci rádi něco nosí ,využijte toho.Podle toho co píšete se zdá ,že sousedovic zahrada je pro něj zajímavější.Udělejte vše pro to ,aby to to tak nebylo. měl by si myslet ,že jen u Vás na zahradě jsou ty nejúžasnější hry . Když na něj nebudete zbytek dne mluvit, tak to nic neřeší.Za 10 minut neví co proved.Využijte toho, že je mladý ,hravý a žravý.A nikdy neuplatňujte fyzický trest,stačí když budete na daném povelu trvat,(například máte psa na vodítku u levé nohy ,dáte povel sedni ,pokud si na tento jeden povel nesedne ,přitlacíte mu lehce zadek na zem a následuje POCHVALA.) pejsek je ve věku , kdy se ještě rád podřídí ,jen musí poznat ,že Vy jste ten kdo velí.Přeji hodně úspěchů a trpělivosti

borax*
hodnocení

0x

Evidentně toho moc o výchově nebo výcviku nevíte...pes neposlouchá, protože jste ho to VY nenaučili, že se sním nebavíte není nic co by psa naučilo poslouchat. Navštivte cvičák ať vám ukáží jak postupovat a čeho se vyvarovat, jinak naděláte víc škody jak užitku. Pokud se na to vykašlete, pes bude jen na obtíž a bude chudák. Držím palce.

zaynab*
hodnocení

0x

Mrkněte na stránky www.psycholog-psu.cz ... před panem Desenským smekám. Mimo to, že krotí psy je i vychovává a dává rady nám "laikům".

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]