Nejste přihlášen/a.
Tipnul bych to na Kutilku jižní. Zdroj fota: wildlifefotoforum.cz/...
Omlouvám se, opouštím svůj názor a přikláním se k Jízlivce - viz @hrdaalena
Zdroj foto: arthropoda.pavouci-cz.eu/...
Dobrý den, protože nevidím na obrázku mnoho žluté barvy, tak bych řekl, že je to spíše kutilka asijská.
U nás je také hojná (tím myslím naše městečko - dnes jsem vyháněl dvě). Zdravím!
hrdaalena - to dělá kutilka také.
Hezký den ben- samozřejmě, že kutilka plodové komůrky taky dělá, ale protože nejsou odolná vůči povětrnostním podmínkám,staví je jedině uvnitř budov, často na bizarních místech(např na hřbetu knihy nebo pod obrazovým rámem) a plní je pavouky. A jízlivka jde dobře poznat podle štíhlé zadečkové stopky,,která je na konci paličkově rozšířena, což u kutilky není.
souhlasím s tím, že si svoje domečky pro larvy staví raději v domě. Už několik let jich nacxházíme desítky po celém domě - na polisích, ve skříních, za obrazy. Postaví hliněnou nádobku všude, kam se dostane. Několikrát jsem byl u toho, když se mladé líhnou. Dělají při tom pěkný kravál, hlasité bzučení a chroustání. mám natočené celé líhnutí
Dobrý den, nejsem si jistý, zda se nejedná o Vosíka francouzského - máme je na chatě už desítky let. Poznají se už z dálky za letu, kdy mají úplně volně dolů svěšené nohy, takže vypadají dost divně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.