Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Návštěva veterináře s andulkou

Od: dota* odpovědí: 2 změna:

Děti si vyprosili andulky, tak jsem je v pátek koupil. Problém byl v tom, že jsem o tom nic nevěděl ( uznávám, moje chyba) a když se doma začala jedna chovat podivně - běhá často po spodku klece, tak jsem začal pátrat po netu a přišel na to, že má vápenku a pěkně rozjetou. Přijde mi od prodejce sprosté, že prodává v takovém stavu zvířata. Takže v pondělí k veterináři, z čehož mám ohromnou radost, když si v pátek dovezu andulku a hned v pondělí k veterináří. Mám dvě otázky. Jít k veterináři s klecí a nebo ji chytit a dát ji do nějaké větší krabičky? Jak s andulkou nejlépe manipulovat? Jak jsem je v pátek vydělával z krabičky, tak mě zobáky štípaly. Jinak bych tam nejraději zašel a zeptal se jich, proč prodávají nemocné ptáky, ale je to ode mně 35 km a to za to nestojí.

doplněno 25.06.17 13:26:

Omlouvám se. Původně jsem dotaz psal jinak a přepsal jsem ho a zapomněl jsem na ten název, ten jsem zapomněl změnit.

doplněno 25.06.17 17:09:

Děkuji sys za úpravu předmětu otázky.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

I ptáka můžete reklamovat a tady by to bylo úplně na místě. Ušetříte za veterináře, tím zaplatíte cestu k prodejci a přivezete si jiného, zdravého ptáka. A mezi námi, ten prodejce by měl v případě uznání reklamace (z vašeho popisu předpokládám, že je to celkem jasné) zaplatit i cestovní náklady:-D

martinaa*
hodnocení

0x
Souhlasim s vyse napsanym. To, ze andulkam nerozumite a kupujete, je sice Vase blbost, ale nikomu to nedava praco prodat Vam nemocne zvire a tvarit se, ze je vsechno ok. irychlene naklusala tam, kde jste andulku koupil, a udelala pěknej bugr. Pripadne i bez vyšetření veteriny, nejste povinny platit vysetreni nemocneho kusu za prodejce, prodejce by mel okamzite vzit nemocne zvire zpet. Notabene, pokud jde o nejaky zwerimex, kde je vetsina zvirat v nevyhovujicim stavu.
Samozrejme za predpokladu, ze je andulka skutecne nemocna. K vetovi radeji s kleci nebo prepravkou, andulka bude v krabicce vystresovana na max.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]