Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Morče a lesk srsti

Od: hurvajs odpovědí: 3 změna:

Dobré odpoledne,

chtěl bych se zeptat chovatelů na něco, co mi dělá starost. Měli jsme dlouhodobě morče na hlídání, nakonec u nás zůstalo. Je to krásné, skořicově hnědé, srst má hustou, leskne se zdálky a je vitální. Pořídili jsme si i druhé. To jí stejné věci, je taky krásné, milé, přítulné, velice se má k světu. Ale zdá se mi, že nemá zdaleka tak lesklou srst. Může to být tím, že je bílé? Jinak srst je prvná, hustá, nikde nemá vylysalé místa, celkově je to zvířátko naprosto zdravé. Jenom se mi zdá takové jakoby míň "pohledné", na to druhé, když se podíváte, tak je od pohledu nádherný exemplář. Tohle druhé má srst matnější. Nemůže mu něco chybět? Fakt jí naprosto stejné věci, stejné množství, obě mají chuť k jídlu. Děkuji moc.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

2x

Na bílé je opravdu nejméně vidět lesk. Ještě míň je vidět u rozcuchaných (rozetových) morčat. Pokud nejsou jiné příznaky, neřešila bych to. Dejte foto prosím, jestli bude vidět rozdíl. M.

doplněno 17.06.17 18:01:

Ne, nejsem zkušená chovatelka, jen jsem měla pár morčátek.

Co se týká pohanky... vařenou bych nedávala. Morčata si, pokud vím, nic nevaří ;) Držela bych se osvědčených krmných návodů a nic nevymýšlela.

hurvajs
hodnocení

Děkuji Vám moc! :) Já ty potvůrky zkouším fotit a ať dělám, co dělám, tak ve chvíli, kdy použiju blesk, tak není nic poznat. A když ho nepoužiju, tak vypadají obě stejně... :( Ale třeba když teď klučina stojí na zadních a vykukuje z klícky, tak se nádherně leskne. A holčinka sedí na bobku a neleskne se... asi to opravdu bude tou bílou, uklidnila jste mne. Vy jste asi zkušená chovatelka, prosímvás, mohl bych jim dávat uvařenou pohanku? Nebo syrovou? Ta má hodně vitamínů.

hurvajs
hodnocení

doplněno:

Děkuji Vám moc! :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]