Dobrý den, má agama mi již podruhé snesla vejce (sice jen vždy cca 6ks), jistě falešná, jelikož je v terariu sama. Vajíčka jsou měkká, prostě jakoby neoplodněná. Vůbec nevím co s tím dělat, protože ostatní jedinci mi toto nikdy nedělali a opravdu jsem pořádně nikde nic nenašel. Hlavně mě nekamenujte, ptám se slušně z nezkušenosti. Mám agamě věnovat větší péči, či jí nechat naprosto v klidu? Terárium má velké, písek přímo pro ní určený, teplo, vlhkost, schovky i výlezy. Předem děkuji za odpovědi.
Zdravim, u jesterek je tvz. falesna brezost uplne bezna, hlavni je, aby se vajicka dostala ven vsechna. Jinak muze dojit k jejich zadrzeni v tele, coz pomerne nezridka konci operaci ci smrti samice. Jake mate UV? Urcite nyni zvyste prijem vapniku, pomaha to predchazet falesnym snuskam.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.