Nejste přihlášen/a.
Ptáčci v zimně u nás na krmítko přilétají, ale o pítko nemají zájem, at ho dám, kam ho dám, nepřiletí k němu ani ve vedrech. Jak bych je přílákala´? U kamarádky se i cachtají a tady nic
A nemají jinde třeba lepší zdroj vody? My máme na zahrádce umělý potůček a slétají se tam pořád, je to takové dostatečně mělké a mohou se cachtat celí A nevím, jestli třeba u sousedů nezejí pítka prázdnotou :D ale to mě jen tak napadlo, třeba je to hloupost
Taky máme umělý potůček, je tedy na "zemi",kolem se courají tři kočky a my, a stejně se tam nějaký opeřenec stále cachtá , nabízí se tedy možnost, jestli ptáčci nemají raději čerstvou, cirkulující vodu, než stojatou
..
lucka, u sousedů nic nemají napravo, nalevo ani před námi, nic pro ptáčky tam nemají, jen krmítko na zimu. Jsem z toho jelen.
Pítko by zřejmě mělo být někde poblíž keře nebo stromu. Ptáček si přiletí blíž, bojí se, rozhlíží a pak krátce vletí na pítko, napije se. počvachtá a frrrnk odletí zpátky do skrytu větviček keře nebo stromku.
Takhle se koupají a natřásají křidélky na okraji velké misky s vodou velikého květináče postaveného na zemi nebo na zídce, nebo v malém betonovém korýtku (asi tak 10 x 10 x 25 cm s vodou původně pro napájení králíků, položené na zídce napůl skryté u keříků a vysokých kytek. Zřejmě chtějí mít rychlou ústupovou cestu, aby na ně nevlétla straka, kočka nebo jiný nepřítel.
babkazov, na zemi už není, mám tam pracovní stolek, tak je tam. Ale předtím jsem ho stále stěhovala a vymýšlela lepší místečko, tak už ho nechám tam, kde je a uvidí se
První vlaštovka...nebyla to vlaštovka, ale sýkorka, několikrát přiletěla napít se z pítka, též včelka využila kameny vykukující z vody a napila se.Možná tam chodí jiny, nežli já.
Zdravím. Maky, teť jste to odhalila. Ptáci chodí pít brzy ráno. U nás mezi 5 - 6,30 hodinou. A nepijí každou vodu. Musí být chladná. Jakmile se trochu prohřeje, koupají se. Když je pozoruju, nejdříve se okoupají po těle a nakonec se zvednutými křídly vycachtají "prdelku" a ocásek. Pak už tuto vodu nepijí. Já ji chodím kolem 10 dopoledne měnit a pítko mám ve stínu. A ještě jsem si všimla jedné věci. Daleko ochotněji než k pítku, létají na vodu dešťovou, napršenou do "vaniček" Štětky soukenické - (oválný bodlák, dvouletka). Kvůli tomu každý rok nechávám několik Štětek vysemenit. Nnavečer dlouho pobývají na těchto rostlinách, čato i 4 - 5 ptáčků naráz. Ida
No to je moc hezké, vodu dostávají u nás sice deštovou, teplá je v tomto počasí na to šup, budu si muset na ně přivstat
a až se ochladí, snad jim nachystám teplou koupel.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.