Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak přilákat ptáčky k pítku?

Od: maky® odpovědí: 13 změna:

Ptáčci v zimně u nás na krmítko přilétají, ale o pítko nemají zájem, at ho dám, kam ho dám, nepřiletí k němu ani ve vedrech. Jak bych je přílákala´? U kamarádky se i cachtají a tady nic *nevi*

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lucka*
hodnocení

3x

A nemají jinde třeba lepší zdroj vody? My máme na zahrádce umělý potůček a slétají se tam pořád, je to takové dostatečně mělké a mohou se cachtat celí :) A nevím, jestli třeba u sousedů nezejí pítka prázdnotou :D ale to mě jen tak napadlo, třeba je to hloupost :)

ria*

Taky máme umělý potůček, je tedy na "zemi",kolem se courají tři kočky a my, a stejně se tam nějaký opeřenec stále cachtá :), nabízí se tedy možnost, jestli ptáčci nemají raději čerstvou, cirkulující vodu, než stojatou :)..

hodnocení

lucka, u sousedů nic nemají napravo, nalevo ani před námi, nic pro ptáčky tam nemají, jen krmítko na zimu. Jsem z toho jelen.

hoststary*
hodnocení

1x

Pítko by zřejmě mělo být někde poblíž keře nebo stromu. Ptáček si přiletí blíž, bojí se, rozhlíží a pak krátce vletí na pítko, napije se. počvachtá a frrrnk odletí zpátky do skrytu větviček keře nebo stromku.

Takhle se koupají a natřásají křidélky na okraji velké misky s vodou velikého květináče postaveného na zemi nebo na zídce, nebo v malém betonovém korýtku (asi tak 10 x 10 x 25 cm s vodou původně pro napájení králíků, položené na zídce napůl skryté u keříků a vysokých kytek. Zřejmě chtějí mít rychlou ústupovou cestu, aby na ně nevlétla straka, kočka nebo jiný nepřítel.

rybana
hodnocení

0x

U nás se taky ptáčci cachtají. Musíte to pítko nechat nějaký čas na stejném místě, aby si na to zvykli a ne to pořád přendavat, nesmí to být moc hluboké.

hodnocení

0x

Nemáš ho na zemi? Ptáčci vědí, že tamtudy courají kočky a pro jistotu se čvachtat nebudou.

hodnocení

babkazov, na zemi už není, mám tam pracovní stolek, tak je tam. Ale předtím jsem ho stále stěhovala a vymýšlela lepší místečko, tak už ho nechám tam, kde je a uvidí se :)

72mona3*
hodnocení

0x

Mám na zahradě nízké kamenné koryto právě za tímto účelem. Je hned vedle plotu a za plotem mají sousedi jablůňku. Chodí tam straky, vrabci, sýkory... Ale pravdou je, že nikde v okolí voda není, když nepočítám bazény. Nevím, kde je chyba u vás *nevi* M.

hodnocení

První vlaštovka...nebyla to vlaštovka, ale sýkorka, několikrát přiletěla napít se z pítka, též včelka využila kameny vykukující z vody a napila se.Možná tam chodí jiny, nežli já.

idanova*

Zdravím. Maky, teť jste to odhalila. Ptáci chodí pít brzy ráno. U nás mezi 5 - 6,30 hodinou. A nepijí každou vodu. Musí být chladná. Jakmile se trochu prohřeje, koupají se. Když je pozoruju, nejdříve se okoupají po těle a nakonec se zvednutými křídly vycachtají "prdelku" a ocásek. Pak už tuto vodu nepijí. Já ji chodím kolem 10 dopoledne měnit a pítko mám ve stínu. A ještě jsem si všimla jedné věci. Daleko ochotněji než k pítku, létají na vodu dešťovou, napršenou do "vaniček" Štětky soukenické - (oválný bodlák, dvouletka). Kvůli tomu každý rok nechávám několik Štětek vysemenit. Nnavečer dlouho pobývají na těchto rostlinách, čato i 4 - 5 ptáčků naráz. Ida

hodnocení

:) No to je moc hezké, vodu dostávají u nás sice deštovou, teplá je v tomto počasí na to šup, budu si muset na ně přivstat*tanec* a až se ochladí, snad jim nachystám teplou koupel. :-D

Tak to vaši ptáčci mají dobré. V Ostravě pijí a koupu se ve vodě ve vyježděných kolejích u parkovišť. Někdy na tom plavou barevné skvrny. Nemají to snadné. Zkoušela jsem dávat misky s vodou, ale asi se jich báli.

hodnocení

chudinky a ted v tom vedru v kolejích asi nemají nic :(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]