Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Morče - kolika let se dožívá?

Od: kiki23 odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,
našla jsem, že se morče dožívá 5-10 let. Vrtá mi hlavou to rozpětí. Je to dáno druhem morčete, kolik se dožije?

díky

Morče - kolika let se dožívá?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

1x

To máte jak s lidmi. Někdo zkolabuje ve třiceti při tréninku, jiný se dožije přes sto let. Klidně by mohli uvádět 3 až 10... M.

doplněno 07.06.17 12:26:

A jestli je to druhem morčete? Těžko říct. Všeobecně se říká, že čím víc člověk zasahoval do vytváření konkrétního plemene, tím to bývá horší. Každopádně vše je o genetických dispozicích.

kepler*
hodnocení

1x

Stejně správné je napsat, že člověk se dožívá 50 až 100 let. Mluvit o druhu morčete je chybné, správně je plemeno. Morče domácí je poddruhem morčete divokého a zatím je uznáno 8 plemen. Stejně jako u čistokrevných plemen psů, jsou některá náchylnější na určité nemoci a mají různý věk dožití.

hodnocení

0x

Sameček se nám dožil 3,5 roku a samičky 2,5 roku a to jsme se o ně opravdu vždy vzorně starali.

figurek*
hodnocení

0x

Těžko říct. Možná že je to druhem, ale možná že ne. Moje neteř dostala normální černobílohnědé morče a to žilo jedenáct let. Pak aby nebrečela, dostala další skoro stejné morče. To bylo nožičkami nahoru za necelé dva roky. My jsme děckám kdysi koupili morče rosetu. Brali jsme ho ven do parku, nic mu nechybělo a jednou si lehlo a už se neprobudilo. Žilo sotva rok.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma morče věk

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]