Nejste přihlášen/a.
Máme kočičku už skoro dva roky je velmi přítulná , pořád se potulovala jen v blízkosti domu a každý den se domů vracela.
Před týdnem se ztratila a týden nebyla k nalezení. Po týdnu jsem jí našla kousek od našeho domu v cizí zahradě,
No nelenila jsem a donesla jí domů, ale je úplně jiná , nechce se mazlit je stále nervózní, mrská ocasem. Včera odešla a opět se nevrátila, počítám , že bude na stejném místě jako , kde jsem ji našla předtím. Je to normální? Hledají si kočky nový domov? Je nám po ní smutno, hlavně děti to těžce nesou a nerozumí té změně chování. Nejsem si vědoma, že by u nás
Nějak trpěla. Můžete mi poradit? Máte s tímto nějakou zkušenost?
Dobrý den,
a je kočička kastrovaná? Nemá někde koťata? Já si myslím, že kočka je doma tam, kde dostane najíst (ideálně kde jí i přilepšují) a kde se cítí v bezpečí. Pokud ji tedy na té cizí zahradě krmí a má tam klid, pak si dokáži představit, že se jí tam zalíbilo. Možná nemají malé děti a ne každá kočka se nadšeně nechá různě popotahovat, nosit a vozit v kočárku. Navíc bych řekla, že právě tak cca ve dvou letech už naše kočky přestaly být koťaty a puberťáky a většinu času tráví válením se než lovením čehokoliv co se hne, tak jak to bylo dříve.
Také je znám nejeden případ, kdy dvě rodiny, které o sobě dlouhá léta nevěděly, se staraly o jednu kočičku a obě rodiny si myslely, že kočička je jejich.. Kočka je prostě svým pánem a dělá si co chce..
Nám se stalo něco podobného a myslím si, že kočky i ostatní zvířata prostě můžou dostat duševní poruchu a pak jednají divně. Kdysi nám jedna kočka udělala to samé, prostě se odstěhovala na druhý konec dědiny a protože jsme měli ještě další kočky, tak jsme to neřešili. Ale taky se nám stalo jednou, že k nám naopak kočka přišla. Byla už starší, taková zvláštní, černá s divným pohledem. Tenkrát jsme kočku doma neměli, tak jsme si ji nechali a až po nějaké době jsem zjistila, že patřila jedné staré paní a ta ji pak hledala, ale bylo mně to trapné, tak jsem nic neřekla. No a tahle kočka nám jednou provedla tohle - čekala koťata, ale najednou zmizela. Tak jsme si mysleli, že ji zajelo auto a jaké bylo naše překvapení, že se jednoho dne vrátila i s malým kocourkem! Pak za námi přišel kluk z vedlejší ulice - ona se k nim nastěhovala, porodila, nechali jí jedno kotě a najednou kočka zmizela - vrátila se k nám. Kocourka jsem klukovi nechala, ale stejně se vrátil k nám. Celé to bylo jakési divné, nakonec u nás dožila, ale často byla třeba týden pryč.
Kočky jsou úžasné. Myslíme si, že jsou s námi proto, že nás mají rády, ale v mnoha případech jde jen o propracovanou strategii, jak čerpat veškeré výhody
Také přidám zkušenost. Kočička, velmi kontaktní, jeden den nepřišla na večerní krmení. Druhý den se objevila s bříškem jak pumlíč. To se čas od času opakovalo s tím rozdílem, že nejdelší výlet trval asi 13 dní. Jednou na ní natrefili asi dva kilometry od domu. Pěkně si to šlapala po silnici směrem k další vesnici. Místo aby se k nim hlásila, schovala se. Když se k ní pokusili přiblížit, chovala se velmi vystrašeně. Vypadala, že je vůbec nepoznává. Tak ji nechali být. Večer dorazila jako by se nechumelilo. Mazlinka nejvyšší kategorie. A takhle to mají pořád už spoustu let. Neví, kam mizí, co tam dělá. Ale evidentně se tam má naprosto královsky. Zatímco ostatní kočky už po zimě zhubly do plavek, ona je vykrmená do kulata. Mona
Zkuste si přečíst Nefalšovanou kočku od Terryho Pratchetta, už tam to bylo popsáno
Jen dodám kočička je kastrovaná a děti máme už 12-leté,tak že k žádnému extra tahání nedochází.Moc všem děkuji za příspěvky a příběhy.Jsou to pěkné potvůrky ty naše kočičky. Ponechám jí tedy ,kde je jí dobře a budeme doufat,že se k nám občas přijde podívat a nebo třeba,že se i vrátí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.