Nejste přihlášen/a.
Uvažuji o kastraci kocourka. Je mu 10 měsíců. Budu ráda za vaše zkušenosti, chtěla bych zvážit pro a proti než se definitivně rozhodnu. Díky.
Kastraci rozhodně ano. Letos v lednu k nám přišel malý kocourek, čistotný, přítulný - zřejmě nevhodný vánoční dárek. A rozhodl se, že u nás bude bydlet. Jelikož já jsem taková kočičí máma, kocourka jsem přivítala s otevřenou náručí a bylo rozhodnuto. Jenže - máme dvě dospělé kočky a ty se samozřejmě s novým přistěhovalcem nechtěly smířit. Takže už kvůli nim jsem nechala kočičáka minulý týden vykastrovat. Všechno naprosto v pohodě, kocourka mi předali už vzbuzeného, v očích měl mast /kočky prý v narkóze oči nezavírají/ . Odpoledne se ještě trochu motal /kastrace byla v 10 hodin/ ale večer byl už naprosto fit, zdlábnul misku žrádla.
Pokud váš kocourek má volný přístup ven, je kastrace velice žádoucí. V opačném případě se bude toulat - klidně nepřijde i týden domů - bude všude značkovat a to je panečku smrad! Bude bojovat s ostatními kocoury atd,atd. ale to už tu bylo řečeno mnohokrát.
Finančně vás to jistě nepoloží , samozřejmě jsou rozdíly mezi klinikami - a velké - ale nás teď kastrace vyšla na 510.- Kč a to je myslím slušná cena.
jeinečné pro kůli pachu
mám kocoura doma a značkování bych asi nepřežil.Četl jsem že kocour venku se dožívá dvou let kůli rvačkám o teritorium,auta a pod. a v zajetí 10 let .Mám ho kastrovaného a jsem spokojen je klidný přítulný a jedinou starost má o žrádlo.Držím ho ale zkrátka protože kastrovaní byvají tlustí právě kuli tomu že se starají fakt jen o to žrádlo
Já jsem se ujala na prosbu vnučky jednoho bezdomovce. Neznala jsem jeho stáří, říkala mi kolegyně vystudovaná zootechnička, že mu je asi rok. Tak jsem to nechala na přírodě a už ho mám 6 let. Je bez kastrace a nikde mi nic neznačkuje - v okolí ale ano. Je čistotný. Než zmohutněl a vyrostl, tak mi občas přišel pěkně zřízený, jak si vyžadoval respekt a teritorium. To bylo někdy dost kruté. Ale dneska přežil v pohodě i stěhování, vybojoval si znovu své teritorium a jsem ráda, že jsem ho nedala kastrovat. U kočiček je to jiné, protože jako holka mám hrůzné zážitky od sousedů s likvidací koťat.
No tak kdyby jste ho nechala vykastrovat tak jak ho dovezete domů bude po narkoze a bude spát je důležité mu vytáhnout jazyk,aby se neudusil a pravidelně rozevírat oči,aby mu nevyschly.Ale určitě Vám více řekne veterinář.Přeju hodně štestí
Budu reagovat na krulise:
1/ Veterinář by vám nikdy neměl vydat zvíře, pokud je ještě v narkóze a spí! Měl by ho mít pod kontrolou, dokud se neprobere. Hrozí komplikace, které byste doma buďto neuměli zjistit nebo neuměli řešit. A pokud vám ho vydá už probuzeného, tak není třeba vytahovat jazyk. Polykací reflex zcela funguje.
2/ Nerozumím větě: ... pravidelně rozevírat oči,aby mu nevyschly. Proč rozevírat? Pokud je necháte zavřené, tak nevyschnou. ( Pozn. mluvíme oba o rohovkách a ne o očích, že? ). A propos - veterinář by měl do očí během narkózy aplikovat mast či kapky, aby tomuto vyschnutí předešel.
A reakce na primární dotaz:
Kastrace kocourů má jednoznačně samá pozitiva. Negativum nevidím žádné. ( Kromě narkózy, která je ale riziková vždy a u všech - i u lidí. ) Spíš vidím negativa nekastrovaných kocourů. PS: Značkování po kastraci ale bohužel zmizet nemusí. U cca 10% kocourů přetrvává. Ale pohlavní pudy a bitvy s ostatními kocoury zmizí určitě.
Mám kocoura kastrovaného a souhlasím,že správný veterinář Vám kocoura domů v narkoze nedá.Mojeho kocoura kastrovali v 9 ráno a do pěti odpoledne si ho tam nechali pod dozorem ve vyhřívaném kotci,takže když jsem si pro něj přišla byl už vzhůru.Doma se sice motal a sem tam padl na čumák,musela jsem hlídat aby neskákal,ale v podstatě vše proběhlo hladce,měla jsem z toho větší strach.Druhý den už byl skoro fit a ani nevypadal že by ho malá ranka nějak bolela.Mohu každopádně jenom doporučit.Hlavně vybrat dobrého veterináře...to je základ.
Určitě vykastrovat. Máme více kocourů, všichni jsou kastrovaní a jsou úplně v pohodě, ani se nepřejídají že by tloustli. Pokud máte kocourka v bytě, to značkování by bylo katastrofální, vše by vám očůral. A pokud ho máte venku, zase by se pral s ostatními kocoury. Takže určitě kastrovat, bude pak navíc přítulnější...
No jestli je to kocourek.. Rozhodně bych ho nekastrovala :/ Já tedy nevím.. Máme jen kočky.. Ale kocour koťata mít nemůže.. a proč ho tím trápit
to neni trapeni. Kastrace kocoura a odstraneni delohy a vajecniku u kocky si samotne kocky neuvedomuji. Kastrace kocoura je maly zakrok, za 2-3 dny je kocour zase v poradku a ani nevi,ze byl operovan. Kastrace kocky je uz narocnejsi. Co se tyce veku, je vhodne provadet tento zakrok, kdyz je kocour pohlavne dospely to je kolem 9-12.mesice. Vyhodou kastrace u kocouru je,ze se netoulaji,neznackuji! jsou pritulnejsi a nedochazi ke rvackam, tudiz ma poklidnejsi zivot prodlouzeny o mnoho let, kastrati se totiz dozivaji nejvysiho veku vubec, nejmene pak nekastrovani kocouri s volnym vybehem ven.TAke prave kastrati maji bohatou a nadhernou srst a jsou casto i vetsi velikosti,nez nekastrovani kocouri.Neni pravda,ze kastrati zmeni svou povahu a jsou hloupi a lini. Jsou jen vice vazani na lidskou spolecnost. Jedinym problem muze nastat ve skupine kocek, protoze kastrati jsou na nejnizsim stupni a mohou byt sikanovani, tohle se musi hlidat, ale dochazi k tomu spise kdyz by byl ve skupine s nekastrovanymi dominantnimi samci.
Dala bych ho určitě vykastrovat,protože značkování je opravdu snad nevyčichnutelné.Bude přítulnější,bude se držet doma.Nekastrovaný kocour se nám ztratil během dvou let,ten vykastrovaný se drží doma už osmý rok.Vždy si jen odskočí obhlídnout teritorium,ale jen tak daleko aby domek neztratil z dohledu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.