Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výchova k čistotě

Od: hudcovam* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, máme nové štěně čivaváka. Je mu 3,5 měsíce. Nějak se mi nedaří ho naučit čistotě. Je hodně aktivní. Máme koupené podložky ale občas se tam pouze vykaká. Venku se mu nechce vůbec. Skotačí a přijdem domů a hned se vyčůrá.

Ráda si vezmu k srdci vaše rady a doporučení. Mám ho moc ráda. Před ním jsme měli jorkšírku a ta byla úplně jiná.*sok*

Přeji hezký den.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

A) Je to ještě příliš malé štěně, aby dovedlo ovládat svěrače. Cca v půl roce to dokáže.

B) Štěně nepochopilo, proč se chodí ven. Neví, proč by se mělo zdržovat čuráním, když je tolik věcí k objevování. A vyčurá se a vykaká v bezpečí a klidu domova.

Bylo by dobře naučit ho tím, že když cokoliv udělá dobře, pochválit. Není třeba pamlsky, stačí hlas a pochvala pohůazením. U čurání také. Pochválit, když se venku zadaří. Přiveď ho tam, kde už někdo čural. Nechej počuchat a chval! Čurací podložku namoč do její loužičky. Tak mu dáš najevo, že je to wecko a čurá se tam. Štěňata to velice rychle pochopí.

Co to je? Pejsek nebo fenečka. Můžeš udělat fotku a dát ji sem? Prosíím.

hudcovam*
hodnocení

Dobrý den, děkuji za odpověď. Určitě udělám fotečku ale je to problém je neustále v pohybu a zatím mám fotky jenom jak spinká. Jinak ještě se vracím k problému. Na chalupě je na zahradě a tam se vyčůrá ale na vodíku to bojkotuje.

Přeji krásný víkend.

an*

I moje fenečka v tomto věku už uměla čůrat jen venku. Není to tím, že by nemohli ovládat svěrače, jen nevědí, že to mají dělat. Na zahradě se vyčůrá proto, že je tam dostatečně dlouho, čůrá když to na něj přijde.

Choďte s ním tedy i na vodítku tak dlouho, než bude mít potřebu vyčůrat se. Nesmíte jít domů dřív, než se vyčůrá. Pak samozřejmě chválit a chválit. :)

Plenu doma bych vůbec nezaváděla, pejsci v tom pak mají zmatek, myslí si, že čůrat se může venku i doma, proto se své svěrače nesnaží ovládat.

emilka12*
hodnocení

0x

Je ještě malý aby byl dokonalý.Já používala fintu.Dala jsem mu pár granulí a honem s ním ven.Nebo když spal tak jsem ho nechala a po delší době jsem ho ze spánku vyrušila vzala na ruky a honem ven.Venku byla odměna.

No s tím nemohu souhlasit, že je ještě mladý já přivezla štěně necelé 3 měsíce a naučila kjsem ho čistotě za týden, ,chce to trpělivost a chodit ven každé dvě tři hodiny a chválit chválitl

hudcovam*
hodnocení

Dobrý den, děkuji za odpověď. Budu podávat info jak bojujem.

Krásný víkend.

hudcovam*
hodnocení

Dobrý den, děkuji za odpověď. Budu bojovat a podám info. Krásný víkend.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]