Nejste přihlášen/a.
0x
Dobrý den. To vyjde asi nastejno. Já mám na psovi danou pipetku s odklíšťovadlem na kůži za krkem, a stejně na něho klíšťata lezou. Obojek nesnesl, asi ho svědil.
A neměl Scalibor? Na ten je nejvíc alergií. Můj pes ho také nesnesl, ale Kiltix mu nevadí. Klíště se chytí jen vyjímečně a když se tak stane, okamžitě umírá. Najdu jen seschlé, mrtvé a buď ho snadno vyndám, nebo samo odpadne.
doplněno 31.05.17 12:30:
Derix, B-komplex jednu tabletu denně vnitřně, do žrádla. Nebude po něm klíšťatům vonět a vitamín B je pro psa celkově prospěšný. Jen se trochu zvýší chuť k jídlu. ![]()
0x
A nemá ten obojek teprve krátce? Ono nějaký čas trvá, než se účinná látka rozšíří kůží po celém těle. Jinak souhlas s Mindou, na obojku se nevyplatí šetřit.
Jestli se rozhodnete koupit kapičku za krk, nesmí se s obojkem kombinovat. Je třeba počkat nejméně týden po sundání obojku a teprve potom kapičku aplikovat.
0x
Rozhodně záleží na délce nasazení obojku, velikosti psa, typu obojku (někdy je třeba vyzkoušet, který sedne)...
Veterinář mi říkal, že většina těchto aktivních (antiparazitických) látek je v podkožním tuku. A v místech, kde je ho nejméně, může docházet k přisátí klíštěte. Bývá to právě u genitálií, temeni hlavy, na packách u kloubů apod. M.
0x
Zdravím. investujte do dražžšího obojku. Já letos koupila psovi Foresto a ani jedno klíště, zbavil se blech...naprosto jsem spokojená a ani nesmrdí, jak to bývalo u levnějších produktů. V rodině koupili nějaký levný a pes má téměř denně klíště...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.