Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. To vyjde asi nastejno. Já mám na psovi danou pipetku s odklíšťovadlem na kůži za krkem, a stejně na něho klíšťata lezou. Obojek nesnesl, asi ho svědil.
A neměl Scalibor? Na ten je nejvíc alergií. Můj pes ho také nesnesl, ale Kiltix mu nevadí. Klíště se chytí jen vyjímečně a když se tak stane, okamžitě umírá. Najdu jen seschlé, mrtvé a buď ho snadno vyndám, nebo samo odpadne.
Derix, B-komplex jednu tabletu denně vnitřně, do žrádla. Nebude po něm klíšťatům vonět a vitamín B je pro psa celkově prospěšný. Jen se trochu zvýší chuť k jídlu.
A nemá ten obojek teprve krátce? Ono nějaký čas trvá, než se účinná látka rozšíří kůží po celém těle. Jinak souhlas s Mindou, na obojku se nevyplatí šetřit.
Jestli se rozhodnete koupit kapičku za krk, nesmí se s obojkem kombinovat. Je třeba počkat nejméně týden po sundání obojku a teprve potom kapičku aplikovat.
Rozhodně záleží na délce nasazení obojku, velikosti psa, typu obojku (někdy je třeba vyzkoušet, který sedne)...
Veterinář mi říkal, že většina těchto aktivních (antiparazitických) látek je v podkožním tuku. A v místech, kde je ho nejméně, může docházet k přisátí klíštěte. Bývá to právě u genitálií, temeni hlavy, na packách u kloubů apod. M.
Zdravím. investujte do dražžšího obojku. Já letos koupila psovi Foresto a ani jedno klíště, zbavil se blech...naprosto jsem spokojená a ani nesmrdí, jak to bývalo u levnějších produktů. V rodině koupili nějaký levný a pes má téměř denně klíště...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.