Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Obojek proti klíšťatům

Od: deryck odpovědí: 9 změna:
Zdravím mám dotaz. Koupil jsem psovi obojek proti klíšťatům, když ho meměl tak jsem mu jich dost vytahoval okolo hlavy a celkově horní části těla. Ale teď co má obojek tak se mu ty malí potvory zakusujou okolo jeho pinďoura a jedno sem mu už vytahoval i u zadku. Je tohle normální? V těhle místech sem mu nikdy klíště nenašel. Popřípadě poradit jestli mu nekoupit ty kapky. Děkuju za každou radu.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ovczaak*
hodnocení

1x

pes má obojek a přes sezonu klíštat mu dávám vitamin b. zdá se,že tato kombinace zabírá...

hodnocení

1x

záleží taky na druhu obojku - ty levnější moc nezabírají, vyplatí se investovat do dražšího

eulalie*
hodnocení

0x

Dobrý den. To vyjde asi nastejno. Já mám na psovi danou pipetku s odklíšťovadlem na kůži za krkem, a stejně na něho klíšťata lezou. Obojek nesnesl, asi ho svědil.

an*

A neměl Scalibor? Na ten je nejvíc alergií. Můj pes ho také nesnesl, ale Kiltix mu nevadí. Klíště se chytí jen vyjímečně a když se tak stane, okamžitě umírá. Najdu jen seschlé, mrtvé a buď ho snadno vyndám, nebo samo odpadne.

doplněno 31.05.17 12:30:

Derix, B-komplex jednu tabletu denně vnitřně, do žrádla. Nebude po něm klíšťatům vonět a vitamín B je pro psa celkově prospěšný. Jen se trochu zvýší chuť k jídlu. :)

deryck
hodnocení

Jo kytlix sem mu kupoval. Dva obojky na středně velkeho a na menšího pejska. Menší zatím bez klíštěte. Ten větší je jak magnet ale je pravda že že se pořád válí v trávě...často ho pouštím na volno tak toho využívá :D Měsíc mají obojky a myslím že jednou sem tahal klíště a celkem byl klid, ale až včera sem si všiml těch klíšťat u genitalii. Skusil bych teda ten vitamín B jak tu někdo psal ale vůbec nevím jak to lidí myslí, jestli ho krmit vitamínem nebo ho tim napatlat...
deryck
31.05.17 12:45
hodnocení

Děkuji :)

an*
hodnocení

0x

A nemá ten obojek teprve krátce? Ono nějaký čas trvá, než se účinná látka rozšíří kůží po celém těle. Jinak souhlas s Mindou, na obojku se nevyplatí šetřit.

Jestli se rozhodnete koupit kapičku za krk, nesmí se s obojkem kombinovat. Je třeba počkat nejméně týden po sundání obojku a teprve potom kapičku aplikovat.

72mona3*
hodnocení

0x

Rozhodně záleží na délce nasazení obojku, velikosti psa, typu obojku (někdy je třeba vyzkoušet, který sedne)...

Veterinář mi říkal, že většina těchto aktivních (antiparazitických) látek je v podkožním tuku. A v místech, kde je ho nejméně, může docházet k přisátí klíštěte. Bývá to právě u genitálií, temeni hlavy, na packách u kloubů apod. M.

iv®
hodnocení

0x

Zdravím. investujte do dražžšího obojku. Já letos koupila psovi Foresto a ani jedno klíště, zbavil se blech...naprosto jsem spokojená a ani nesmrdí, jak to bývalo u levnějších produktů. V rodině koupili nějaký levný a pes má téměř denně klíště...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]