Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Moloss - výběr

Od: slecnax odpovědí: 2 změna:

Zdravím,

chtěla bych si pořídit molosse, jen nevím jaké plemeno.
Měla bych určité požadavky, tak aby pak pejsek nebyl úplně jiný než jsem původně zamýšlela...
Měl by dokázat ubránit pána v případném napadení třeba nějakého opilce...
Měl by mít rád děti a aby byl snadno cvičitelný.
Z pejsků jsem měla labradora a malého křížence... Díky

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

del*
hodnocení

1x

Zdravím,
podle mě by Vaše požadavky nejlépe splňoval rotvajler, z těch chlupatějším molossů např. hovawart nebo leonberger.
Koukněte na povahy, oslovte chovatele, zajeďte na výstavu a uvidíte pro které molossoidní plemeno se nakonec rozhodnete.

hodnocení

0x

Molos, jako obranář? Ne to není dobrý nápad. Zvláště pak, když máte děti. Velké plemeno je velice silné a proto ho musíte ovládat. Tedy cvičák.;) Malé plemeno je bezva, ale žádný obranář. Všichni mají dost zdravotních problémů s kůží, očima, srdíčkem, konečníkem a klouby. Jsou hluční, chrochtají a ostatní psi se jim buď vyhýbají nebo je napadají. Slintají opravdu dost a všude. A také, stále pouštějí chlupy. Stále! Ale k dětem jsou úžasní. ;) Já je všechny miluji. Potkávám buldoka Toníka a Hagrida. Za sousedku mám fr. buldořku Barušku. Vedle v domě je mopsinka Tara. Potkávám mnoho mopsů. Jsou nádherní. Já je miluji, ale doma, stále, několik let, bych, ani jednoho, nechtěla.

Moloss - výběr

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]