Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyplatí se malý chov ovcí?

Od: davidhons odpovědí: 8 změna:

Ahoj,

nevíte lidičky někdo jesli se vyplatí malý chov ovcí max pět? nebo která tato možnost by byla pro nějlepší?

a)4ovce jeden beran, množit a prodávat jehnata , ale nemám techniku na seno a kupovat stojí, ani nemám si ho čím dovést

b)4ovce jeden beran, ale plemené množit prodávat jehněta - nerozumím admistrativě a také prej pak stojí hodně veterinář

c) koupit 5 krát kastrový beran , na jaře , na podzim prodat , prý se to taky tak dělá, ale přijde mi že ten zisk , je nic moc když vemu žemu ,koupím jednoho za 1000 a prodám tak za 2000 na podzim , když si spočtu náklady lepší nic nepěstovat

Mám šanci dostat nějákou dodatci nevíte :)?

Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Výdělek z toho určitě nebude. Spíš si ovečky pořídit jako "sekačky" a na podzim je, bohužel, zabít, pokud jim nechcete či nemůžete nasušit na zimu.

Kupuji každoročně na podzim zabitou ovci. Od různých chovatelů, posledních několik let už jen od jednoho, solidního. Dostanu jen čisté maso, kůži nechci. Ta celá velká ovce je za 1.000 Kč. Takže ty vaše 2 tisíce, které byste chtěl, se mi zdá hodně. Já bych za to měla skopce dva.

A nechápu, proč byste na to měl dostávat dotace. Chovat to chcete, máte zájem, tak proč by to měl někdo dotovat?

To je jako s tou krávou, kterou měli dva bratři, jeden měl předek a druhý zadek. Ten vepředu krmil. Ten vzadu dojil. Jaga.

lll*
hodnocení

1x

Když to někdo má rád, určetě se mu to vyplatí, protože když nemá ovečky - strádá.

hodnocení

1x
Pokud chcete něco pěstovat, zasaďte si rajčata nebo vysejte mrkev. My ovce chováme. Máme tři a berana. Chováme je pro nás a pro radost.

Jo, zvířata se hlavně musí chovat pro radost a ne furt počítat. My jsme měli kdysi králíky a taky se k nim po stavbě nové budovy vrátíme a šlo nám spíše o to, jak zužitkovat trávu z velké zahrady. Té trávy je mi líto nejvíc, když člověk vidí, jak lidi, co měli kdysi u nás v dědině taky králíky, dnes sečou sekačkou, tu trávu narvou do pytlů a nechají to odvézt do kompostárny a pak ten vykastrovaný trávník pořád hnojí a kdovíco a h...o z toho. Kdyby si aspoň udělali kompost - škoda mluvit.

hodnocení

0x

pro zacatek Ti na seno staci: kosa, hrabe a loktuse

paw*
hodnocení

0x
S tim jak nad tim uvazujes, tak se to neoplati. Tak malo ovci leda na maso.

rv*
hodnocení

0x

Samozřejmě, že se to nevyplatí. I za minimálné mzdu člověk za měsíc vydělá více, než tady za rok. Ale spoustu věcí člověk dělá ne kvůli zisku, ale proto, že ho to baví.

marfusa*
hodnocení

0x

Z žádného malochovu jakýchkoli zvířátek nelze zbohatnout. Výhodou je jedině vlastní spotřeba mléka, vajec, masa. U ovcí rada: nedávat ovce pod ovocné stromy. Ovce stromy zcela okoušou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]