Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nádor u psa - 12let vs operovat?

Od: smorka* odpovědí: 4 změna:

Mám 12 letou fenku jezevčíka u cecíku má malý nádor.Lékaři radí operovat.Vzhledem k věku pejska mám strach operaci podstoupit.Má někdo podobné zkušenosti?Prosím o radu .Dík

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

martina30*
hodnocení

0x

Pokud radí doktor operovat ,tak operujte,ale možná bych se ještě zeptala nebo konzultovala u jiného doktor.Vzhledem k věku se může stát v cokoliv záleží o jaký nádor jde.Jak už se jednou řizne,tak se to může opakovat kažadý rok.Pokud je pejsek zdráv a nádor nedělá problém asi bych ho ještě nechala,le pokud má problém,tak ven.Záleží,ale jen a jen na Vás.Držím palečky.

mouse*
hodnocení

0x

Zdravím, je to těžké, můžu přidat jen názor. Asi bych určitě zkusila ještě konzultaci u jiného veterináře. Né, že by byl ten váš špatný, ale víc hlav víc ví. Já vet.nejsem, jen mám již třetí genereci pejsků. Myslím si, že pokud je bulka malá a nějak rapidně neroste, tak bych jí asi nedala operovat, ale pokud roste, chce to asi vet. podchytit v začátku. Je to fakt těžké, ale pokud je bulka zhoubná, nemoc se může, ale také spíš nemusí odstranit operací, ale v tom případě by se udělalo alespoň maximum. Pokud není zhoubná, tak jí ale nijak nevadí, může to být podkožní bulka, a tady je riziko, spojené s každou operací v tomto věku např. s narkózou. Záleží na tom, zda má fenečka zdravé srdce. Určitě bych zašla ještě minimálně za jedním doktorem, nebo za 2. Pokud je fenka jinak zdravá a chová se tak, tak bych jí asi nechala ať si v klidu žije. Můj první pejsek byla totiž také fenka jezevčíka a měla napřed jeden nádor, pak další a další - doktor jí tenkrát ale tak zřídil, že chudák musela hrozně trpět celý měsíc, až jsem to musela ukončit, špatně se mi to píše, bylo jí teprve 11let. Nechci vás tím trápit, nebo dokonce strašit, ale stalo se to a do teď toho lituji, že jsem jí nenechala. Je to už ale vážně hodně dlouho - 16let a od té doby se jistě veterinární péče v mnohém zlepšila. Tenkrát řezali bez jakéhokoli důkladného vyšetření, či rozboru. Určitě jsem vás neuklidnila, moc mě to mrzí, ale chtěla jste znát názor někoho, kdo to na vlastní kůži zažil. Přeji vaší fenečce hodně štěstí a sil, a ať je to ta nejlepší diagnóza, jaká je možná. Držím moc palečky!

jessi*

Ahoj ja měla psa kokršpaněla 12let taky jsme mu na břiše našli malou bouli operovat jsme ho nenechali veterinarka rikala ze uz je starej .boule mu rostla za pul roku byla uz dost velka.v řijnu mi umřel chudáček malej.nechali jsme ho uspat.je to hruza ndeska ma každej druhej pes rakovinu co slyšim.držim palečky at se operace zdaří.

starena*
hodnocení

0x

Každá rada těžká. Naše fenka -jezevčice měla v 9 letech také bouličky, veterinář operoval. Poté nám ukázal, co vyoperoval a říkal, že jenom ta bouličkam, kde byl obsah modročerný byla špatná, u ostatních byl obsah bílý, to že je dobré. Zárověň pravil, že laboratorní rozbor je příliš drahý a stejně nic nevyřeší. Sešel se rok s rokem a já jsem pohmatem cítila zase malé bouličky, leč ten samý zvěrolékař řekl, že je to v pořádku, že tam nic není. Později dcera vzala fenku k jinému veterináři, který řekl, že odebere krev a podle toho, že se uvidí. Já jsem se domnívala, že rozbor krve jednoznačně stanoví pozitivní x negativní, tak jako u člověka. Nebylo to tak, jen se zjistilo, že fenečka je jinak zdravá. Uplynul nějaký čas, bouličky jsou větší. Nevím si s tím rady. Jestli nechat, nenechat operovat. Jeden pejskař říkal, že jeho fenečka je už po 3.operaci, vždy po roce má bouli jak pěst, ale protože pro něj, tak jako pro nás všechny, pejsek mnoho znamená, nechá ho vždy operovat. Naopak znám lidi, kteří pejska, byť má bouli nenechali operovat a už mnoho let je pejsek stále v pohodě.Je fakt těžké se rozhodnout.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]