Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat jaké jsou možnosti řešení pokud máme problém se sousedovic psem. V lednu jsem se přistěhovala do nového paneláku. Na stejném patře přímo naproti mému bytu bydlí starší lidé s psem, který věčně štěká(kdokolivprojde kolem-je jedno jestlli je to člověk co jde na návstěvu nebo majitelé bytů štěká vždy, bouchnout dveře v paneláku,někdo zazvoní na zvonek, ve dne v noci). Snažila jsem se paní slušně domluvit že mi to vadí jestli nezvažovala nad protištěkacím obojkem. Odsekla mi že nevidí důvod proč by měla, že si za celou dobu nikdo nestěžoval jen já. A že nemůže za to že je na mě pes alergickej. Ano ted už je opravdu alergickej, protože na něj vždy zařvu at drží tlamu pokaždé když jdu z bytu nebo se vracím. Ted vím, že to nebylo nejlepší řešení že se to ještě zhoršilo ale bohužel takhle štěkal už od prvního dne co jsem se přistěhovala. Sousedce jsem řekla že nejsem jediná komu to vadí že už mi to říkali sousedi i z patra nad námi. Prý se jim velice ráda zeptá. Bohužel mám ale obavy že budou všichni radši mlčet než aby si dělali zlou krev. Nejhorší na tom asi je že kdykoliv se potkáme se psem na chodbě pes agresivně vyletí a majitelka nic neudělá. Jedinej koho pes poslechne je její manžel, ale taky ho nějak nerozhází že pes tam běhá startuje po lidech a je bez vodítka. Prosím neví někdo jak se dá tohle řešit? Dělám na směny a když tam pes huláká celý den člověk se po noční ani nevyspí. Další věc, že už se člověk bojí vylézt i z bytu aby pes zase nevyletěl a nedej bože mě nepokousal.
Dobrý večer,
já bych se domluvil ve více lidech a zavolal na ně policajty. Podal hromadnou stížnost. Takhle nám to bylo třeba řečeno přímo policií, že jediné co pomáhá na nějaký otravný hluk, hudbu, štěkot v noci atd, tak jedině hromadně ve více lidech, jako jedinec je nulová šance.
Já úplně nesnáším lidi co mají v paneláku psa. To je to nejhorší co může být. Tady u nás jsou na každém patře dva hafani. Taky se tu štěká, budí to děti. Hovna neuklízejí z venkovního trávníku. Pes za to samozřejmně nemůže, ale dle mého názoru pes by měl být nejlépe v RD a venku! a ne doma v bytě. Jako ať si každý má doma třeba chobotnici, hlavně to nesmí otravovat ostatní! Pěkný den
Souhlasím s tím, že nevychovaný pes nemá v paneláku co dělat.Zkuste obejít všechny sousedy,jestli jim štěkání taky vadi a sehnat na dopis se stížnosti vic podpisů.Pak ukažte stížnost majiteli psa s odvoláním na domovský řád.Určitě je v něm zakotveno soužití s domácími zvířaty.Uživatelé bytů jsou odpovědni za jimi chovaná zvířata. Zejména jsou povinni zajistit, aby zvířata nenarušovala výkon užívacích práv ostatních uživatelů domu, zejména psi svým hlasitým štěkotem, případně znečišťováním společných prostor. Majitel psa by se měl snažit to nějak řešit a né vás agresivně odbýt.Jestli s tím nemíní nic dělat,pak je další možnost pohrozit mu stížností na městský úřad s přestupkovou záležitostí.
Já jsem sem také začala chodit kvůli sousedovi s nevychovaným psem a asi nejlepší odpověď je na otázku ze 17.4. s nadpisem Opět věčně štěkající pes souseda alkoholika. Třeba vám to aspoň trochu pomůže, jako mně. Jinak v paneláku se vám jistě podaří sehnat více lidí, kterým to vadí, jak bylo nahoře poraděno, kdežto my, v ulici nahluchlých důchodců - škoda mluvit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.