Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kam s kocourem

Od: art odpovědí: 7 změna:
Dobrý den, mám trápení s kocourkem. Jednoho dne k nám přišel hladový, začervený kocour a odmítl se od nás hnoit, nakrmili jsme ho a podrbali,ale do domu nepustili. Začali jsme pátrat jestli někomu nechybí, nechyběl. Pal se ukázalo,že majitelé žijí nedaleko a kocour se k nim na den vrátil, dali mu na krk známku a zase přišel k nám a odmítá se hnoit ze zahrady, je vděčný za každé pohlazení a zůstává tu u když mu nedám najíst. Nevím, co s ním, nechci si ho nechaz, mám už kočky dvě a připadám jak šílená kočičí máma. Ale nechci ho pořád vracet někam, kde se mi zdá, že ho nechtějí a špatně se o něj starají, ale přece ho zase nemůžu někomu dát, když někomu patří... tak se ptám,jestli vás něco nenapadá?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

2x

Nechte ho žít, ať si chodí, kam chce. Je-li hladový nakrmte ho, jeli začervený dejte mu spot-on. Ano stojí to peníze, ale je to správné řešení. Majitele má, nejspíš se o něj i starají. Sousedka má kocoura, opečovávaného, co má neustále plnou misku a přístup do domu i postele. Ale přesto se chodí krmit k sousedce a málem se ho i ujala. Je to už starý kocour, nevím jestli 13 nebo 15let, kvůli stáří už začíná hubnout, měl zánět v uchu a to mu i přes péči veterináře zůstalo klapouché, je to kříženec s perskou kočkou, který se ovšem nenechá česat, takže na léto mívá sestřih. Někdo by si na první pohled mohl myslet, že se o něj nikdo nestará, přesto má milující rodinu a veterinární péči včetně krevních rozborů.

hodnocení

0x

leda byste toho kocoura vyháněla nebo od vás dostal výprask, ale stejně by se tam asi objevoval, jen by si dával pozor aby se vám nedostal do rukou

hodnocení

0x

Není to úplně poctivé, al jaký je problém známku odstarnit a nechat si ho, popř. ho dát do útulku, kde si ho určitě někdo osvojí a vezme za vlastního?

rv*
hodnocení

0x

Takových koček nám kolem baráku pobíhá. Chodí se nažrat k "našim" kočkám. Když lapíme nějakou bezprizorní, vyplázneme tisícovku za kastraci a zase ji vypustíme. A stejně občas nějaká proklouzne a pak se ukážou koťata. Momentálně máme 5 měsíčních mazlíčků, to je (5+1)x1000 Kč za kastraci. Nechcete?

Změňte veterinu. Ondyno jsem nechala kastrovat kocourka za 500 (Lomnice n.P.) a snacha kočičku za 300 (Toušeň u Brandýsa n.L.). Takže i u Vás v okolí by se jistě našlo levnější veterinární zařízení...

rv*

Toušeň není daleko, zkusím.

pil
hodnocení

0x

V útulku mu bude smutně,byl zvyklý na volnost. On tam umře.Chudinka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]