Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Které diet. granule pro yorka?

Od: astik odpovědí: 8 změna:

Mám holčičku yorka - 5 let - potřebuje dietní granule - je po kastraci a má problém s tloušťkou. Jelikož jí před pár lety kočka vyškrábala oči, má s nima problémy a nesmí mít nadváhu, ani na klouby, srdce. Ráda papá, snažíme se jít krotit a dávat určitou stravu, procházky má pravidelné 3x denně (cca 3h). Výsledky u vet dopadly dobře, takže to není štítnou žlázou ani..., prostě musí mít pohyb a diet. jídlo. Nevíte, které dietní granule jsou dobré, chutné...? Vet doporučila Hill´s, Purinu. Ale dám raději na zkušenosti ostatních psích páníčků.

Děkuji za rady. :)

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Máme kastrovanou čivavu a krmíme Hills r/d (jako redukční dieta) velikost granulí mini (mají je jen na veterině).
Přechodem na tyhle granule výrazně ubyly i zažívací problémy. Letos jí bude čtrnáct a nikdo jí to nehádá. Je čilá, venku řádí, váhu držíme mírně nad ideálem. Zatím se neprojevily ani očekávané problémy s klouby, ani vrozená (a obvyklá) nedomykavost chlopní. Jen začíná špatně slyšet, což se projevuje bezproblémovými Silvestry.

astik
hodnocení

tak to vám držím palce, ať je stále fit:)

an*
hodnocení

1x

Vím, že veterináři doporučují právě tyto diety, většinou je mají v ordinaci a hned Vám je i prodají. Je to ale bohužel velmi nekvalitní strava plná kukuřice a chemické konzervace.

Máte možnost nechat jí stejné granule na jaké je zvyklá, jen snížit dávku. A pokud by jí dávka nestačila, může dostat navrch zeleniny tolik, kolik se do ní vejde. A hubnout bude.

Také skoro každá značka má mimo normální granule i granule značené Light. Ty jsou se sníženým obsahem tuku, tedy vhodné na dietu.

Jestli Vám jde o kvalitu a chutnost a nejde Vám tolik o peníze, mohu doporučit Annamaet Lean. Jsou kvalitní, lehké a dobré na hubnutí. Pejskaři si je chválí, jsou drobné a psům chutnají.

Ale nejrychlejší možnost jak zdravě zhubnout, je přejít z granulí na maso se zeleninou a bez příloh jako jsou těstoviny, nebo rýže. Maso může být vařené, nebo i syrové. Odvážíte její denní dávku a přimícháte vařenou zeleninu nebo brambory. Zeleninka ovoněná masem psům chutná a nepřiberou po ní.

hodnocení

1x

Kupte mu jakékoliv bezobilné holistické s vyšším obsahem masa, já mám miniboloňáčka, rok a půl kastraci, nepřibyl ani deko a papá s chutíCarneeval www.carneeval.cz jsou strašně dobré, on jke vybíravý

astik
hodnocení

Můžete mi napsat, který konkrétní produkt z této řady mu kupujete?

Děkuju.

astik
hodnocení

Moc děkuju za tipy. Ta moje jí jak granule, tak i maso. Jenže jí nechceme dávat moc masa, to máme pocit, že má z toho alergii, především na kupované kuř. maso - příliš chemie. Domácí je ok, ale kapánek dražší.*smich* Na svého předchozího, cca 11kg, pejska jsem vyzkoušela hovězí srdce bez příloh a krásně zhubla. Jenže tihle yorci jsou spíše hračky, takže tohle nepapám, tohle mi nevoní...*fn*Někdy jí pohrozím útulkem, nebo vypuštěním do lesa, aby věděla, jak si žije*houpy*:-D

an*

Na kuřecí maso má alergii hodně psů, včetně toho mého. Vybírejte jí proto i ty granulky bez kuřecího. Nejlepší dieta jsou jehněčí, nebo rybí. Já krmím jehněčí Acanou. Nechte si poslat vzorečky, abyste zbytečně nekoupila něco, co jí nebude vonět. Třeba e-shop www.spokojenypes.cz vzorečky nabízí. Ideální je, když budou obsahovat jen kolem 10% tuku. Normální granulky mají 15 – 17%.

Bohužel u veterinárních krmiv na snížení váhy je celé kouzlo v tom, že mají nízké dávkování. Dáváte tedy méně potravy a pes hubne. :)

doplněno 13.05.17 09:16:

Zkuste se podívat na BARKING HEADS - jehněčí pro malá plemena. Je od stejného výrobce a má stejné složení, jako ten Carneeval, který doporučuje Aja a je levnější. Přitom velmi kvalitní a chutné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]