Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zůstala hlavička klíštěte

Od: lauaa odpovědí: 8 změna:
Dobrý den, můj psík měl klíště , bylo hrozně malinké , u vytahování mu tam zůstala hlavička, nedaří se to vytáhnout jen z toho teče krev a bolí ho to při vytahování. Mám nejlépe zajít k veterináři nebo to tam mám nechat? Prej nevadí když hlavičku nechám chvíli tak aby vznikl strup a pak se to vyrýpne. Prosím poraďte nechci to zanedbat. Děkuju.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

alten*
hodnocení

1x

K vytažení klíštěte u kočky, nebo psa užívám toto zakoupené "udělátko"( viz foto ). Klíště nevytáčím, jen podeberu a živé jej vytáhnu. Nikdy nebyl problém.

doplněno 06.05.17 11:18:

Sada plastových vidliček -koupena v lékárně.

doplněno 06.05.17 11:21:

Dle mého názoru - vhodnější než jiné ( pinzety a různá vytahovátka, která lze koupit, protože přetržení klíštěte téměř vůbec nehrozí, pokud je správně "podebráno" ).

Zůstala hlavička klíštěte
Zůstala hlavička klíštěte #2

Vyzkoušela jsem pinzety,krokodýlka, ale tohle je to nejlepší, co existuje, klíště se nikdy nepřethne.

hodnocení

0x

Hlavičku s kusadly nechejte. Udělá se stroupek a ten pak vyrýpnete, pokud nevypadne sám. Klíšťat budete, za život pejska, vytahovat hodně, nemá cenu to nějak zvláště prožívat. *hej* Je mnoho názorů a zkušeností, jak se klíšťatům vyhnout a pak jak, když je potřeba, je vytáhnout. Vpodstatě je to úplně jedno jak. Co nejrychleji pryč s ním. Jinak klíště do ranky vyzvrací obsah žaludku i s viry a bakteriemi + pes to prožívá jako operaci mozku. Co nejméně stresovat! Moje zkušenost!

lauaa
hodnocení

Nestresuje, jen se mi tohle nikdy ještě nestalo vždycky ho vytáhnu v pohodě ale bylo moc male. Zkušenosti se psama mám už dlouhodobou ale učený z nebe nespadl. Pinzetu na klíšťata mám taky.

mopet*
hodnocení

0x
Pro pro přiště doporučuji koupit v lékárně za dvacku pinzetu na klíšťata. Klíště je s ní venku během dvou sekund a cele.

Moped, já, místo pinzety celý život používám elektrikářského krokodýlka. Ten má vpředu takový jako výřez do V. Takže klíště neucvakne. :-D V posledních letech je ale problém vůbec klíště uchopit. Psina se brání, jako bych jí rvala hlavu.

Zůstala hlavička klíštěte #3

hodnocení

0x

Před časem jsem poslouchal rady na téma klíště a lékařka tvrdila, že utržená hlavička není nijak nebezpečná, neboť infekci má klíště v těle a nikoliv v hlavičce, která po čase zaschne a lze ji odtrhnout.

fram

To bude pravda. Možná předesinfikovat jodisolem, hlavička časem uschne a vypadne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]