Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
víte, co na ně funguje? Vyzkoušela jsem různé odpuzovače, ultrazvukové plašiče, ale zatím je to marné.
Díky.
Používám normální spray z Horbachu nebo podobný. U nás na vesnici (Hlásná Třebaň) se mi prohání kuna(y) normálně po půdě (nezařízené). To je dupot, až se leknu. Dříve jsem to sypal pepřem, ale to jsem vzdal, alespoň si připadám jako součást ekosystému. Je fakt, že ve starém autě vyžraly polstrování u motoru, ale kabely zatím nikdy nesežraly. Běda jak zaútočí na můj nový vůz - použiji klec a další drsnější prostředky. Ale když pak tu kunu na vlastní oči vidíte, tak by jí člověk neublížil.
U starého auta bych to též moc neřešila, ale tohle mám půl roku, sice nebylo kupované jako nové, ale i tak... Začalo to polstrováním u motoru a pokračují dál. Jed s ohledem na ostatní zvířata používat nechci. A podle mě by si ho kuny ani nevšimly... Jsou na to moc chytré. Dříve jsem je též měla za "roztomilá" zvířátka, ale teď... Dnes jsem zakoupila další sprej, tak uvidíme
Vanilkový stromeček do auta, ale jak ho dát do motoru to nevím. Nám to pomáhá na chatě na půdičce. Taky jsme měli zkušenost na autě a zabral nějaký spej z OBI, to je asi to samé co se koupí v Hornbachu. Ale zas nám doma žere slepice. Koupit sklopec a kunu chytit a dodvézt jí někam daleko. Nestojí moc, už jsem na to koukala. Přinejhorším si chytím přes noc kočku. Do sklopce se dává uzená makrela. Kunu máme na chatě i doma u baráku (Praha). Úspěšný boj
Moje rada je trochu jiná. Taky jsem měl nekolikrat prekouslé kabely, pouzival ultrazvuk, chlupy šelem., chemii atp... nic neni učinné... tak jsem zauvažoval a ... kuna dle meho jde za teplem především, a potřebuje mit klid kolem auta, takže se snazim zajisti aby motor co nejdřive vychladl (prostě otevřu motor a auto mám tam kde je rušno, resp. mám psíka na zahradě, který vše živé na zahradě pronásleduje a furt cenichá kolem - od té doby kuna v autě nebyla (5 let), i když mám trvale kuní rodinku přímo vedle v chatě souseda... (s elektromobily, myslím trable s kunama skončí
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.