Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kočka je apatická spí

Od: pepa85 odpovědí: 8 změna:

Už třetí den naše kočka (pět let) velkou většinu dne spí nebo jen tak podřimuje. Stále se vrací na jedno místo. Pokud už nespí a třeba ji vezmeme, tak třepe hlavou, kope se za uchem. Také před námi utiká, schovává se. Jí sice méněčasto, ale zato normálně. Jiné příznaky nemá.

Mohla by být nemocná? Nebo to může být tím počasím či stresem? Návštěva veterináře a převoz je pro ni celkem stresující, tak nevím, zda čekat nebo tam raději jet.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Změna aktivity je u kočky vždycky alarmující. Mazala bych k veterináři, stres nestres.

Co to znamená "vrací se na jedno místo"? Že vždy spí/podřimuje na tom samém místě?

Schovává se - pouze před Vámi, nebo vyhledává místa, kde má nad sebou přístřeší?

Kočky jsou "poziční zvířata". Když si najednou lehají na neobvyklá místa, může to znamenat problém. Zvl. pokud se schovávají do menších uzavřených prostor, kde mají nad sebou přístřešek = nemocné zvíře si hledá úkryt před predátorem, jelikož je méně schopné se bránit. Moje kotě si, když mělo špatný den, lehávalo pod stoličku, do zavřené krabice s otvory (to měla zánět ledviny a regulérně se připravovala na svůj konec) nebo za doširoka otevřené dveře čelem k nim. Čím hůře jí v dlouhodobém horizontu bylo, tím méně vyhledávala vyvýšená, otevřená místa.

Dejte na svou přirozenou znalost své kočky, jestli je její chování v rozporu s jejími zvyky, je to varování. Např. moje druhá kočka se ráda rozvaluje s vyvaleným hrudníkem a břichem v koutě v místnosti (to asi většina koček :)). Pokud by to přestala dělat a do kouta by si lehala schoulená s bázlivým pohledem, tak počkám dva dny a pak klidně půjdu k vetovi i s tímto jediným příznakem. Stres pro kočku není dobrý, ale uvědomte si, že je třeba vyvážit přínosy jakékoliv akce. Jestli je nemocná, tak to za ten stres, i když trpí u veta hodně, přece stojí. Taky jsem malou nechtěla brát k vetovi často, ale jakmile musela třeba denně na injekce, tak se nedalo nic dělat. Jednoduše: přínos injekce převážil rizika stresu z návštěvy.

doplněno 26.04.17 20:43:

*palec* trevor - telefon mě nenapadl, i když jsem párkrát sama takhle volala, jestli máme přijít. Akorát s tím jídlem nevím - to moje kotě jednou žralo méně, pak více, pak zase méně, a v horizontu 3 měsíců jsem zjistila, že mi vlastně nežere skoro vůbec, akorát jsem to nerozpoznala, jelikož to celé šlo postupně a velice pomalu.

doplněno 26.04.17 20:46:

Pepo, 8 hodin ještě ujde. Ale jak říkám, dejte na svou intuici, Vy svou kočku znáte.

Je venkovní nebo domácí? Máte šanci vidět její další změny - např. ve stolici? Jestli zvrací?

pepa85
hodnocení

Domácí kočka. Ven nechodí.

Vrací se na stolek u okna. Není to neobvyklé místo. Občas tam spí. Krátce spala i jinde. Na tom stolku spí nebo dříme. Když se k ní přiblížíme, tak se skrčí, případně uteče pod postel. Jak odejdeme, tak se zase vrátí na stolek.

Jiné problémy nemá. Na záchod nechodí nikterak často. Dokonce v noci i chodí po bytě a dělá i svou oblíbenou činnost - chození pod LED televizi. :)

Jak už jsem psal. Něco velmi podobného už dělala a to mnohokrát, jen teď to možná trvá o něco déle.

hodnocení

1x

S návštěvou veterináře bych neotálel, kočka může mít v oušku zánět a jeho rozvinutí by mohlo být nebezpečné.

trevor*
hodnocení

1x

Dobrý den, hlavní je že žere. Doporučuji zavolat veterináři, popsat situaci a zeptat se ho co kočce může být a jestli je nutná návštěva. Toho kopání za uchem jsem si všiml u našeho kocoura když ho otravuju když se umývá jinak to nedělá. Přeju hodně štěstí *palec*

hodnocení

1x

Jestli třepe hlavou a drbe se, tak bych tipovala zánět v uchu a tím pádem rovnou k veterináři.

conconi, vidím to úplně stejně. *palec*Je dobře, čas od času, svému zvířátku k ouškám čichnout! Tak se to pozná nejsnázeji.

pepa85
hodnocení

Jde i o to, že to nedělá poprvé. Vždy jednou za pár týdnů má takové období, kdy se schovává. Klidně zaleze i na 8 hodin pod postel apod. Akorát, že to trvá tak dva dny. Nyní už tři a utíká trochu méně. Spíše spí nebo se jen tak dívá a podřimuje.

floro*

Moje němá dcera je nějaká divná, je apatická, chce pořád jen spát a leží v postely. Když za ní pířjdu, tak třepe hlavou a mne si ucho. Když už má teda hlad, tak teda vstane a jde něco pojíst, ale není to tak často jako obvykle. Na toaletu si taky dojde, když už musí, ale jinak pořád leží. Myslíte, že by mohla být nemocná, pane pepa85?

Jistě, že jí asi něco je. Co, to vám nepoví, ale jsou na to jistí lidé, kteří by to zjistit mohli. Vám když není dobře, tak taky jdete k lékaři. To že má vyhlídlé místo, kde se cítí nejpříjemněji, protože asi z toho místa má nejlepší rozhled po místnosti a vidí, když k ní někdo chce přijít a před ním se sková, protože fakt jí není dobře a nemá náladu na nějaký miliskování, je úplně normální u nemocného zvířete. I to, že se proto před vámi schová. Takže neřešte, proč to tak dělá, ale řešte jak jí vezmete k lékaři...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]