Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co dělat při úmrtí psa

Od: tondik odpovědí: 10 změna:

Mám již starého pejska přestal žrát,polehává a nechce chodit ani ven, co dělat když mi nedejbože umře sám jsem již starý a nevím co mám dělat kdybych mněl auto tak ho odvezu na veterinu k doktorovi. tak mi poraďte co s pejskem kdyby umřel . Děkuji Haid

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

3x

To je moc smutné. Ale pokud by se Váš pejsek už opravdu trápil a měl zjevné problémy a bolesti, tak by mu pomohla injekce. Co já mám zkušenosti, veterináři jsou většinou skuteční milovníci zvířat. Určitě, když mu zavoláte, přijede k Vám, pejska prohlédne a domluvíte se s ním buď na léčbě a nebo dalším postupu. Pokud sám už nemůžete a nebo byste to nezvládnul, hlavně teď v zimě, pejska zakopat, veterinář ho sám odveze. Také jsem to takhle v zimě s mým pejskem musela udělat. Jestli si nevíte rady s vyhledáním veterináře ve Vašem bydlišti, napište mi místo a já Vám to vyhledám. Vím, že je to velice těžké, tak ráda pomohu.

My jsme našeho miláčka pochovali na zahradě u manželových rodičů, nedala bych ho z ruky. Je tam prostě s námi.

martina30*

Souhlasím co napsala Liduška i já bych tak postupovala a veterinář určitě dojede.

xsisi*
hodnocení

2x

a nebo ho zavezte k veterináři, až umře tak by ho měl zpopelnit a popel Vám nechat. Pokud nemáte auto, tak zkuste poprosit sousedy, známý nebo veterináře, jestli by si pro něj nepřijel.

bellis*
hodnocení

0x

Najděte mu hezké místo v lese. Veterinář se o něj takto nepostará.

hodnocení

0x

Já jsem měl psa aljašského malamuta.Když mu bylo 6 let,zlomil si nohu a veterinář mi řekl,že má rakovinu kostí.Než ho nechat se trápit,nechal jsem ho raději veterinářem utratit.Přijel k nám a 20 minut mu píchal 3 injekce.Hrůza to byla.Já psa držel a měl jsem co dělat,abych ho vůbec zvládnul.Po těch injekcích pes několik minut umíral,tím,že se dusil.Bečel jsem jak želva a to je mi 38 roků a jen tak mě nic nerozhodí.Od té doby a to už je 6 dalších roků raději žádného psa už nemám.Ale,abych neutíkal od odpovědi.Moje rada je,nechte psa raději zastřelit.Vím,že to pro vás jistě nebude jednoduché,ale než nechat toho psa trápit se.A potom co nejdříve si sežeňte štěně jiného psa.

jitul

S prominutím, to nebyl veterinář, ale sadistycký hovado! Nechat psa 20minut umírat dušením-to je strašné! Já musela nechat věkem a nemocí utratit již dva psy a musím říct, že to bylo pro ně vysvobození. Jednou jsme jali na veterinu a za minutu mi usnula fenka v náručí - dostala jen jednu injekci do tlapky. Pak jsme jí zakopali na zahradě na chatě. Po druhé jsme veterinářku zavolali k nám domů - sice jsme zaplatili benzín navíc, ale jen to co opravdu projela-byla velmi seriózní a ta dala injekce dvě - jednu do tlapky na uspání a druhou přímo do srdce, ale to jen pro jistotu, to už spinkala. To co popisujete je příšerné. Pokud tedy nemá pán auto, ať se podívá do vyhledávače a nalezne veterinární ambulace, mají tam většinou i ceny za to, když dojedou domů, až bude vidět, že pejsek trpí. Přijedou a bude to rychlé nebojte se, pejska uspí navždy a je jen na vás, jestli si ho pohřbíte sám někde na místě, kde to měl rád.

jessi*

já jsem svyho pejska musela v řijnu taky utratit bylo mu 12let měl rakovinu.nemohl pomalu uz chodit.nechali jsme mu dat injekci usnul uz seneprobudil a pry bolesti nemel pak jsme jsi ho odvezli domu. máme ho pochovanýho na zahrade ma hezky hrobecek.je nám po nem asmutno.dneska uz mám novy štěnátko 3měsíční,ale furt vzpomínám na toho mýho prvního pejska.

jkratkaj*

taky jsme tim prošli ale pro naseho pejska to bylo vysvobozeni sož se neda řict o nás byli jsme s ní až do konce ale máme opravdu hodného veterináře nechal nas s ní ješte když už nebyla .Je to už 6 let ale ještě ted se nám o ní nechce mluvit .Byl to člen rodiny a nemužem se rozhodnout pro jiného psa.Myslím že by to už nebyla ona.Na druhou stranu bez pejska ja smutno .

jitul

Zdravím, to jste opravdu stateční, když jste bez pejska vydrželi již 6let. Když jsem přišla o tu svou první fenku, taky jsem se zařekla, že již jiného pejska nechci, že už by to nikdy nebyla ona. Vydržela jsem to příšerné dva měsíce a málem jsem se zbláznila, stále jsem po ní brečela a i teď po mnoha letech mám slzy v očích, jen na to vzpomenu. Vysvobodila mě až moje sestra, která si pořídila štěňátko. Když jsem toho prcka viděla, tak jsem musela souhlasit, že i když to již nikdy nebude ta první fenečka, že mi to malé stvoření pomůže se z toho smutku dostat. Nic jiného opravdu nepomáhá a i když další fenka byla opravdu jiná, rozhodně ne horší - sice jiná osobnost, ale úžasná! Když mi před dvěma lety zemřela i ona, hned jsem věděla, že chci další štěňátko a mám další úžasnou psí holčičku. Nezapomenu nikdy ani na první, ani na druhou a až přijdu o současnou, tak ani na ni ne. Každá je jiná, ale všechny naprosto úžasné. Žít bez pejska bych nemohla, jsou to skvělé bytosti svou bezelstnou láskou a věrností. Je to krásné, když na vás doma vždy čeká milující bytost, která se na vás nikdy nedokáže zlobit a vždycky vás radostně přivítá. Nebojte se pořídit si nového pejska i když bude jiný, můžete jednoho psího tvorečka udělat šťastným a dát mu nový domov. Jasně, že je to vaše věc, jen jsem vám chtěla napsat, že jsem byla v podobné situaci, ale změnila jsem naštěstí názor.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma uspání psa

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]