Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vykastrovaný kocour močí často mimo záchůdek

Od: spiritofthespeed® odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na jeden problém, který se týká našeho mladšího kocour (máme dva vykastrované). Mladší kocour, který byl v roce vykastrován močí aktivně mimo svůj záchůdek (předtím to nikdy nedělal) a několikrát si takto značkuje i místa, kde leží nebo kde tráví většinu času. Nevíme proč, nicméně padlo několik doměnek, např. že zvěrolékař nedopatřením špatně vykastroval našeho kocoura (je černý) a nebo může mít nějaké psychologické potíže. Nicméně, oboum kocourům nic nechybí a i když bydlíme v bytě, tak mají vše, co si mohou přát (škrábadly počínaje..) Proto bych se rád obrátil na někoho, kdo by mi byl ochoten poradit a nějak vyřešit tento problém. Před časem jsme léčili oba kocoury na svrab ale ten už ustoupil víceméně a kocoura netrápí. Za každou radu budu moc rád.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

3x

Tak v první řadě, špatně vykastrovat kocoura? Nevím nevím. U koček se to stát může, třeba zapomenutá tkáň vaječníku. U kocoura je kastrace jednodušší a "zapomenout kuličku" by bylo umění. Pokud by byl nějak abnormální (nesestouplé varle), tak by vám to veterinář řekl.

Močení mimo záchod může značit zdravotní nebo psychické problémy. Takže nejdřív ho nechat vyšetřit, ať se vyloučí první možnost. Potom teptve začít zjišťovat, co může být příčinou dál. Pokud začal značkovat ještě před kastrací, může značkovat i po ní. Nejde jen o sexuální chování, jde i o přivlastňování si věcí a upevňování pozic.

Čuraní mimo záchod může mít i důvod v nespokojenosti (umístění záchodku, stelivo, nižší frekvence čištění steliva...). Ovšem pokud to předtím nedělal...co se změnilo?

Takže dokud nebudete mít jistotu, že je zdravotně v pořádku, je to další jen hádání... *nevi*

Mona

hodnocení

0x

Nejprve ze všeho pořiďte ještě jedno wecko. Jestliže už máte s boudičkou, to druhé kupte bez. A opačně. Možná, že nejen na tenhle problém, najdete odpověď modrykocour.cz/...

Tyhle stránky mi příjdou nejúplnější a nejodbornější.

hodnocení

0x

Tak na tohle pozor. To jsou příznaky toho, že kocourkovi se po kastraci tvoří struvitové kameny v měchýři a on se nemůže pořádně vyčůrat. Proto to zkouší jinde. Přesně takto to začínalo i u mého kocourka a já vůbec netušila proč čůrá mimo svůj záchod a myslela si, že je prostě nějak vyšinutej a že se to srovná. A tak jsem nic nedělala a tak to šlo asi 3 měsíce a najednou, jednoho rána jsem ho viděla jak sedí v té své krabici na čůrání a pořád tam tlačí a tlačí, pak vylez, zase se tam vrátil a kolem dokola. Já myslela že má zácpu, tak jsem ho sbalila a hurá k doktorovi. Tam zjistili, že má měchýř plný moči a že to jsou ty struvity. Injekce a nakonec i cévkování za uspání a dieta. Teď ho musím krmit pouze granulemi Hills prescription, mají i kapsičky. A pozor, jsou to struvity které mohou mít původ také ze stresu. Kocourka už léčím víc jak dva měsíce. Tyto granule a kapsičky se nesmí míchat s jiným jídlem, nebo jinou značkou, pak to nefunguje. Mohu potvrdit že je pravda, že opravdu ty struvity, což je takový písek, tato strava rozpouští. Kocourek už se z toho nejhoršího dostal. Musíte k veterenináři s tímto podezřením a on mu odebere moč a řekne Vám přesně původ struvitů. Nenechávejte to dojít tak daleko jako já. Já to udělala z nevědomosti a moc jsem toho litovala. Pak jsem si o této nemoci hodně přečetla a tak vím, že právě toto jsou první příznaky. Kocourek začne močit mimo svůj záchod.

hodnocení

Děkuji za upozornění, uděláme vše proto, aby byl v pořádku a zdráv.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]