Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, řešíme problém s 8 letou fenou německého ovčáka, které před 2 lety zemřela majitelka (babička mého manžela). Postavili jsme dům na polovině pozemku, kde měla dům právě tato babička. Tento dům o víkendu užívají příbuzní, kteří sem jezdí vždy v pátek odpoledne a v sobotu odpoledne odjíždí. Fenu krmíme my a střídáme se s přbuznými a tetou, která dojíždí 2x tydně ji pouze nakrmit. Fena přes den dost štěká a v noci vyje (nám přímo pod okny, takže nás budí). Stýská se jí. Byla zvyklá na společnost. Když odcházíme z domu utíká za námi, podhrabává se pod bránou u našeho domu. Nyní jsme pozemky předělili plotem, ten nám na několika místech opakovaně zničila a neustále chodí k nám. Chápu byla zde zvykllá, ale já tím dost trpím. Fena neposlouchá, nemá žádný výcvik. Nemůžou ke mě žádné návštěvy, protože když přijdou s dětmi, tak je fena obtěžuje, spousta lidí se jí bojí, i když je celkem hodná. Ale je nevyzpytatelná, někdy se ožene a já nevím, zda by ublížila. Já sama z ní mám respekt a nedůvěřuji jí. Na náš pozemek také chodí vykonávat potřebu. No prostě s ní máme pořád nějaké trápení. Já jsem nyní na mateřské dovolené, takže celé dny je fena u nás, protože jsme doma. Já jí, ale u nás nechci. Žádný z příbuzných situaci neřeší, protože s ní vlastně vůbec nejsou... Prosím poraďte mi, co s celou situací? Je mi jí líto, ale zároveň já ji nechci. Nikdy bych si nepořídila takového psa. Nyní jsem znovu těhotná a chtěla bych si dům a zahradu užívat s dětmi a ne být na nervy, zda si pes a děti něco neprovedou apod. Děkuji za jakoukoli reakci už jsem z celé situace zoufalá
No, mě jenom dostává, že dědictví pobabičce nikomu "nesmrdí," ale psa nikdo nechce. Pes je jednoznačně smutný. Ano, je to jen pes, ale měl svého pána,který ho zřejmě miloval, natož v penzi, kdy s ním byl celý den. Penzisté velmi často jen sedávají s pejskem "na zápraží" a jsou s ním, koukají do nikam nebo mu povídají.. Pes byl zvyklý na neustálý kontakt a to je najednou pryč. Nikdo mu nevysvětlí, že pán odešel. Viděla jste film Hachiko? Je podle skutečné události. Pejsek po smrti pána také chodil denně na nádraží a prostě na něj čekal. Pokusila bych se najít nějaký režim, jak se o pejska starat a trávila bych s ním čas. Zároveň bych asi hledala jiného majitele. Ale nechat psa, který takto strádá, odříznutého plotem od lidí, které zná, protože ti se o něj nechtějí starat, to je fakt kruté. Chápu, že jako těhotná si třeba netroufáte na venčení, ale kdybyste psovi věnovala nějaký čas, kdy byste ho vyčesala, při tom hladila, házela mu míček... On by byl vděčný a tolik času a ani námahy by to nestálo
leeroo. Musíš ale pochopit, že jsou lidé, kteří ke psovi vztah nemají. A nemůže jim to nikdo mít za zlé.
Ale jo, v pořádku, ale pak měli hned hledat nějaké umístění, náhradní řešení. Paní píše, že pes se takto trápí 2 roky, což je tedy hooodně dlouhá doba. Navíc pokud přijímám dědictví, tak se vším všudy (stejně jako dluhy atp.) a pokud se v rodině nenajde nikdo, kdo by měl zájem o psa pečovat, tak bych mu alespoň platila někoho na venčení, pokud toho sama nejsem schopná. Ale řešit to tím, že psa vyženu na oddělený pozemek a 1x denně mu mrsknu mísu se žrádlem a myslím, že mám splněno, tak to je fakt hnusný.
Zkuste kontaktovat útulek nebo nějakou organizací, která by vám mohla pomoci (třeba i jen s inzercí). Nevím odkud jste, ale třeba v Praze funguje Psí štěstí (většinou pomáhají psům z množíren, od bezdomovců, nepřizpůsobivých...). Takový pes potřebuje činnost, pána, který se mu věnuje, ne plot mezi ním a člověkem. Zkuste ji prostě udat jinam. M.
Ano nadpis je správně , je osamělá.
Proč jí nezkusíte najít nový domov , kde by se jí rádi věnovali? Chápu , že Vám tak ,,jaksi" zbyla a , že k ní nemáte citový vztah . Ale ona cítí , že je nechtěná a pokud se jí babička věnovala , tak má teď hodně smutný život. Pouze přežívá a čeká... A když má možnost , tak se snaží o kontakt a vás obtěžuje. To zlobení a ničení je vlastně volání po projevu náklonosti .Může pak být v přítomnosti lidí jak neřízená střela, ale to je protože si chce užít co nejvíce společnosti a je zbrklá. Nepíšete nic o tom , že by jí někdo bral na procházky . Pes má také city a hlavně vrozenou potřebu s někým být. Zkuste jí najít nové majitele . Je spousty starších lidí , kteří si nechtějí pořizovat štěně a dospělý pes by jim udělal radost. Jste citlivý člověk , tak ji ( i babičce ) věnujte svůj čas s inzercí a následným výběrem hodných lidí.
hodně štěstí
A jéje, to je smutná situace.
Chápu, že když toho psa nemáš ráda, nechceš, aby s vámi byl. Jenže on je to chudák, který přišel o majitele a strašně chce být s někým, koho aspoň zná. A přitom cítí, že ho nikdo nechce, nikdo ho nemá rád. Ten postavený plot, to už je skoro jako byste ho vyhnali.
Nevím, co poradí ostatní. Já bych možná v plotu udělal branku, která by byla normálně pořád otevřená. Pejsek by tak byl u vás, přestal by ničit plot a možná by začal dělat potřebu na té druhé zahradě. Kdyby přišla na zahradu návštěva, pejska bych poslal vedle a branku na dobu návštěvy zavřel.
Co se týká domu, tam může mít pes místa přístupná a nepřístupná, přestože mezi nimi budou třeba otevřené dveře (a pejsek tak nebude sám, i když třeba za vámi do obýváku nebude smět).
Vlčáci se nedožívají vysokého věku. Ta fenka má před sebou možná 2, možná 4 roky života, kdy bude stárnout a stále méně divočit. Možná, že kdybyste ji přijali mezi sebe (nemyslím jen tolerovali, ale zkusili ji mít rádi), byla by vděčná a proto i poslušnější.
Škoda, že k němu nemáte vztah a s ohledem na děti by se to i dalo pochopit. Zkuste se v okolí pozeptat, vyvěsit letáček s fotkou, jestli by ho někdo nechtěl, aby měl páníčka, kdo ho bude mít rád.Zkuste mu obětovat chvilku svého života. Určitě s tím starým člověkem byl jako partner a kamarád a nyní je nešťastný, a nemůže to pochopit. Netýrejte ho jen odmítáním a separací někde na osamělém místě a ještě když má lidi na dosah a oni ho nepohladí.
Je to smutný osud pejsků od seniorů.
Též se přidám k ,,jakoolovi,,, větší psi se špatně udávají, nabídněte ji nějakému bezdomovci.
Ti se ke psům /povětšinou/ chovají lépe, než k sobě. Ten pes bude s tím bezdomovcem neustále v kontaktu a bude rád, když se k sobě přitulí a zahřejí se navzájem. A když přidáte nějakou zlatku na krmivo, a zároveň řeknete, že každý měsíc ji přivedou ukázat, tak dostanou něco na přilepšenou, tak by se věc jistě vyřídila ke vší spokojenosti. Takhle, jak to popisujete to řešení nemá a ze psa bude místo klidného stáří, frustrovaný, nešťastný pes. Popřemýšlejte nad mým netradičním řešení. Děkuji.
Toho psa je mi líto. Myslím, že zajde steskem, tak do 2 let. Když jste doma, proč s fenou nzkusít chvíli vydržet? Hlídá pozemek, ne? Dětem pravděpodobně neublíží, zkuste jí vychovat, aby na návštěvy neskákala.
Zdravím, jak se fenka chovala za života původní majitelky? Také vyla po nocích? Nebo ji měla na noc v domě? Jak se chová, když jsou s ní přes noc příbuzní?
Fenka se tak asi vyrovnává se stresem z nečekaných změn. Náhlý odchod paničky, která ji pohladila, hrála si s ní, věnovala jí svůj čas a lásku. Teď je zavřená sama a i když hladem netrpí, trápí ji ta samota, proto se marně zkouší podhrabat pod plotem (možná i do Vašeho srdce?) a bohužel pes nedokáže nijak než hlasitě plakat, což zní jako vytí. Chápu Vaši situaci, proto se zkuste poptat na sociálních sítích, jestli by si ji někdo nevzal, každou chvíli tak opuštěná zvířátka nachází nové majitele.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.