Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
vzal jsem si z útulku 6 letou kočičku, aby měla lepší domov a abych měl kámošku doma. Má veškerou výbavičku. Jsem od 8 do 5 hodin v práci. Když přidju domů, mazlí se, vítá mě, dám jí najíst. Potom většinu dne tráví vedle mě na gauči nebo kdekoliv jsem, je i ona. V 11 jdu spát. Do ložnice mi nesmí, nesnesu chlupy v posteli, svědí mě pak tělo. Takže je v obýváku, a slyším, jak skáče, hraje si, běhá. Pak ale začne naříkat, jako kdyby plakalo dítě. Je kastrovaná. K ránu kolem 6 začne též dost pronikavě mňoukat a ječí, dokud nevstanu což je v 7:20. Budí mě, jsem nevyspalý, v práci mi to nejde, protože nemám energii a už jsem z toho zoufalý. Co jí chybí? Co s ní mám dělat, aby mě nechala spát? I když jsem ji pustil do postele párkrát, tak v noci stejně šla do obýváku, a naříkala. Na veterině byla, je zdravá. Myslíte, že se jí stýská? Zvykne si? Byla zvyklá na 14 koček okolo sebe. Mám ji 3 týdny.
Díky všem
Kočky jsou od přírody nočními dravci. Domestikované se díky péči lidí poněkud změní, jsou hlazeny, rozmazlovány, milovány. Pokud se jim však nedostává dostatek kontaktu s dvounohákem, byť spícím, počínají mít stesk a začnou se nudit a domáhat se lidského tepla. Jinak na ně přichází ten vrozený noční život a jeho projevy...
Je to přesně tak, jak píše Strejc, a když jí k sobě nepustíte v noci, proto mňouká, je jí smutno. Moje dvě kočky dělají v noci ten největší bordel. To je skoků, úprků a různých her. já stejně moc nespím, tak mi to až tak nevadí. Někdy se trochu leknu, když se probudím a kocour na mě čumí ze dvou centimetrů
Třeba mňoukala i v útulku.Já bych se tam šla zeptat. Nebo se jí fakt stýská.Nebo jí koupit plyšové zvířátka.
Má jich plno, k tomu hračky, šidítka, různé kuličky, myšky, rachtací hračky, alobaly, klubíčka A stejně JEČÍ
Moje dvě kočky, i když se přes den vyběhají venku, v noci vyvádějí rovněž. Rozdrápaly mě dveře, jak se snažily v noci ke mně dostat. S tím se nedá nic dělat, kočky to tak dělají. Buď ji necháte v noci u sebe, a kočka bude lézt po vás, nebo ji necháte mimo ložnici, a koupíte si špunty do uší Já to tak alespoň dělám
Známá má mladinkou kočičku, teď jí bylo půl roku a je to mazel i raubíř. Spí v posteli a přesto se někdy k ránu vzbudí, začne si hrát, šplhat...a mňoukat. Panička spí od ní tři metry a ona stejně volá, dokud ji nevytáhne z postele. Je na zabití. Někdy pomůže naplnit misku nějakou mňamkou, jindy jen ta aktivita samotná. Prostě má nutkání něco dělat. A protože se dospí přes den, tak s to asi nezmění. Snad jedině pořídit druhého "lumpa" - to by známé nepomohlo, protože ona ji nemá zavřenou, tak by řádili double. Jenže pořizovat druhou kočku je tak trochu risk. Nikdy nevíte, jestli si sednou. M.
@pb - to jsem známé také říkala, ať ji před spaním utahá. Řádila s ní skoro do půlnoci, pak šli spát a někdy kolem třetí až páté hodiny budíček. Kočka má větší trpělivost v přesvědčování. Dotáhla to k dokonalosti, že začala shazovat věci (co ještě zbyly na poličkách a lince v kuchyni) a to váš donutí k činnosti
Moje kočka to má taky tak, když ji večer utahám, dostane se do nálady a neumí přestat. Podotýkám, že se mnou spí v ložnici - musí, soused pode mnou ji prý slyší. Ale pomáhá, jak píše pb, předstírat, že nejste. Když ji okřiknu nebo zasyčím, bere to jako reakci, tzn. "je vzhůru a komunikuje se mnou". Nezabírá to. Když předstírám, že spím, nechá toho. Naštěstí
Před spaním jí pomocí mávátka uhonit tak, že bude ležet na boku a oddychovat. Když začne k ránu ječet, ignorovat. Nevstávat, nemluvit na ní, dělat že neexistujete. Moje kočka takhle ječí, když má prázdnou misku. Takže se ujistit, že má na noc granule. Někdy když takhle ječí, tak vstanu a velice výhružným hlasem zasyčím její jméno. Obvykle to zabere a uteče. Máte kočku krátce, musí se naučit nějakému stereotypu. Samota jí také nesvědčí, zvlášť když byla zvyklá na smečku. Dvě kočky se většinou zabaví a tolik neotravují.
Co jí chybí? Volnost! Prostě spousta lidí žije v bludu, že kočka zavřená v bytě je dokonale šťastná a když náhodou není, tak se řeší její nálady, jak ji zabavit a pod.
Ale řešení je jednoduché - nevěznit kočku ! Máme kocoura, který má možnost jít ven - ráno, když vstávám do práce, tak už čeká na parapetu, nají se a klidně většinu dne chrní v domě, ale jakmile se smráká, začne ožívat. A díky tomu, že máme kolem baráku kamery, tak je krásně vidět, že praticky celou noc šmejdí kolem baráku a okolí.
Věřím tomu, že zavřít jej tak by taky ječel. Bodejž by ne...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.