Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
před 14 dny jsem koupil 6 slepic. (Dominant modrý)
Hnedka druhý den byly 3 vejce, další den 2, pak 4 a od té doby si dávají jakoby pauzu. Takže třeba jedno vejce pak dva dny nic...Dávám jim zbytky ze školní jídelny, směs pro kuřice, pšenici, občas nasekanou trávu a zbytky, co dům dá. Nevím, jestli mají nějakou adaptační dobu, než se trochu roznesou nebo je blbě krmím...netuším. Podotýkám, že ke kurníku mají výběh cca 5x2m
Pamatuju, že babi vždycky, než kupuje slepice, říká: "Jdu vybíjet (starý) slepice, naberte si vajíčka, měsíc nebo dva žádný nebudou!". No a jednou musela vajíčka koupit, jak nenesly. To bylo neštěstí. Ona se vždycky uskrovní, když má nové slepice, prostě jí, používá, míň vajec. Ale aby je musela koupit... fakt neštěstí.
Musí se počkat, až se roznesou. Ale záleží i na chovateli, odkud je máte.
Vloni jsem koncem června koupila kuřice, a po cca 4 měsících! celá nešťastná (nesly jak noty na buben, spíš vůbec) přikoupila ještě několik odjinud. A začaly nést skoro stejně, před Vánocema. No, aspoň vím, odkud je brát a odkud nebrat .
Dodnes mám větší snášku od těch druhých (menší skupina). Podmínky chovu stejné.
To je zajímavé. Já jsem je objednal přes internet www.slepicar.cz
Pán je přivezl dodávkou, ve které byla housata, krůty, kachny, slepice apod. Ty, co mi přivezl, vypadaly na pohled velice pěkně. Žádný oškubaný krk, žádné defekty, krásně vybarvené...a krmím dostatečně, teda alespoň si to myslím.
Ale máte pravdu, že záleží na dodavateli. Minulý rok otec objednával v chovatelně krůty a za měsíc začaly všechny umírat, zničeho nic.
Dejte slepicím čas. Pokud jsou již dost staré na snášku, tak potřebují směsku pro "mladé nosnice" nikoliv pro kuřice. Tím jim oddalujete snášku. Na večer všechny zbytky zlikvidovat, aby nekvasily a slepice dostanou čistou pšenici. Vejce se tvoří v noci. K pšenici musí mít dostatek písku, štěrku, v samostatném krmítku drcené skořápky a vodu.
Slepičár.cz je jen překupník, nelíhne, je nutno se ptát odkud kuřice pocházejí. Výběr slepic se vám na užitkovost nepovedl. Jsou hezké jen na pohled. NIKDY nekupujte hybridní slepice "Dominant" a zvláště ne "modrý". Nevěřte údaji o 310 ks vejcích za snáškové období. Tyto slepice dost sežerou, málo nosí, rády se zatuční a navíc rády kvokají, tudíž opět nenesou.
Do budoucna si něco přečtěte o druzích slepic, aby se vám lépe vybíralo. V odkazu můžete rozkliknout jednotlivou slepici a dozvíte se potřebné údaje - spotřebu krmiva, snáška, hmotnost slepice atd.
http://www.integrazabcice.cz/cs-cz/products/
Tak po nějaké době píšu, jak je to se slepicemi. 14 dní od mého založení otázky se slepičky roznesly a od té doby snáší těch mých 6 slepic denně minimálně 4 - 5 vajec a mnohdy i 6. Navíc každý den je jedno nebo dvě vejce dvoužloutkové. Tato vejce váží 87g, takže ty modré dominanty můžu jen doporučit.
Máte pocit, že dvoužloutková vejce je výhra? Omyl. Jsou to zmetky. Upravte krmení, něčeho mají moc nebo vám slepice zaručeně brzo zdechnou.
Bez urážky, ale již jste mi radil(a), že dominant modrý jsem vybral blbě, že pořádně nesnáší atd. a opak je pravdou. Že mají slípky něčeho moc a proto snáší dvoužloutková vejce je možné, ale každopádně je to příjemné, když z jednoho vejce jsou skoro dvě, že ano. Zda to snižuje životnost slepic, to netuším, je to možné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.