Ahoj akvaristé, je to asi 2 měsíce, co jsem si koupil 6 teter černopruhých a nyní řeším jejich postupný úhyn. Je to celkem dlouhověká ryba a nevím, čím to může být. Akvárium mám založené a plně funkční. Chovám 10 neonek, 4 ancistrusy, 4 mečovky, 4 pancéřníčky a 7 pavích oček a 4 Black Molly. Ze 6 teter mi už zbyly jen 2. Přibližně každý třetí den zemře jedna. V poslední době mi umřela jen black molly, ale s největší pravděpodobností stářím. Tetru vždy najdu ležet na dně. Nevíte čím by mohl být úhyn způsoben? Používám tekuté CO2 a jednou týdně přidávám tekuté hnojivo na rostliny. Napadlo mě, že se tyto Tetry živí převážně řasami, ale já žádné nemám, tak jestli nehynou hlady. Ale to by okusovali rostliny nebo jedli krmivo jako ostatní ryby ne? Děkuji za rady a zkušenosti
Dobrý den, nemusí to znamenat vůbec nic, jako indikátor kvality bych u Vás brala ty neonky, jsou nejnáročnější, pokud jsou ony vpořádku, bude problém v tetrách. Tetry mohly být nemocné, nevím odkud je máte, mohly projít šokem, chlad, změna prostředí, přeci jen, pokud máte živorodky, je v akva více nečistot, dusičnanů, než byly zvyklé u chovatele, takže přežijí jen ty nejodolnější, z mé zkušenosti mi z hejnovek bez jakýchkoliv příznaků nemoci vždy pár kousků po nákupu "odejde", někdy i většina.
hanesz*
Mám je od Rataje. Kupuji tam vše a zatím jsem neměl jediný problém. Takže jsem měl asi jednou smůlu. Děkuji Vám za odpověď
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.