Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak spolehlive znicit blechy

Od: ferdan1® odpovědí: 12 změna:
Jak lze spolehlive znicit blechy v domacnosti ktere sem zavlekla kocka? Nejaky spolehlivy postup,pripravky?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rv*
hodnocení

1x

Cimetrol, naředit do zahradního postřikovače a projít celý barák. Vystříkat vše, i čalouněný nábytek, koberce a postele. Denně luxovat, častěji prát, po 14 dnech ještě jeden postřik a pak je snad vše v pořádku. Na kočku nestříkat, použít pipetu.

Zdá se drahý, ale z balení naředíte desítky litrů postřiku, který koupíte jinde.

hodnocení

0x

Já, ačkoliv jsem měla doma jen jeden exemplář, jsem ihned postupovala takto: Víkend, praní všech pratelných věcí na 60°C, koberce, gauč, kočičí škrabadlo a rohy místností bez koberců vydatně postříkat Bio Killem. Kočka dostala v týdnu předtím pipetu za krk, po 14 dnech (? dle veta) znovu. Bio Kill a praní opakujte po 3 týdnech či tak nějak, myslím, že můžete i dřív, když se Vám ty mrchy objeví znovu dřív.

Jestli je jich hodně na kočce, budete muset použít šampon. Ne sprej, resp. ne cokoliv, co si kočka olíže.

Jako prevenci doporučuji obojky Foresto. Zkušenost člověka s vydatně zablešenou domácností, venkovníma kočkama a hnízdem blech v přilehlé garáži ;)

doplněno 09.04.17 21:34:

Na to vysávání jsem úplně zapomněla. Na noc pak vyndat sáček z vysavače, zabalit do dvou igelitek, a vrazit ho do mrazáku. Nenechávat uvnitř, vyskáčou ven.

To snad je vtip ne? Kam vyskáčou, nebylo by lepší sáček zničit?

Kam by skákaly, když je obalíte třemi vrstvami sáčků a pečlivě uzavřete izolepou? Bez toho bych sáček z vysavače do mrazáku nedala ani bez blech *blee* ale ano, zapomněla jsem to napsat...

pb®
hodnocení

0x
Celkem 3x jsem měla na kočkách blechy. Zbavila jsem se jich snadno tak, že kočky dostaly účinný spot-on. Poprvé Stronghold, podruhé Frontline Combo, to ještě fungoval a teď naposledy Advocate. Nic jsem neprala a nečistila každou skulinku, je to boj s větrnými mlýny. Ošetřené kočky samy roznesou insekticid po bytě. Nejhorší je na kočku se vykašlat a vyhodit jí ven, to bak v bytě zbydou hladové blechy a pustí se do člověka.

nikdo*
hodnocení

0x

Dal se mi do PC nějaký neřád, a když jsem hledal, jak ho vyléčit, našel mi google tohle: zkušenost s tím n/...

Pak tam byl ještě jeden odkaz na diskuzi. Tak se podívejte. Co to stojí nevím, jestli to funguje, taky nevím.

haninka*
hodnocení

0x

Luxovat, luxovat a zase luxovat. Jde taky o to jak jste zablešení. Nejlépe zlikvidujete blechy když o nich něco budete vědět. Blecha produkuje vajíčka, z vajíček se vylíhnou larvy (pidi průhledná housenky) které se živí trusem dospělých blech, tzn. natrávenou krví. Z larvy je pak blecha. Udělala jsem si "pokusnou laboratoř": kočka s blechama spala v lavoru na prádlo, záměrně jsem jí neodblešovala. Výsledek po pár dnech: v lavoru vajíčka i larvy, když jsem se podívala pořádně tak tam byly i larvy požírající trus a pak když vyskočila první blecha tak jsem je dala do zkumavek. Zajímavá záležitost. A člověk by nevěřil kolik dokáže blecha vyprodukovat vajec a za jak dlouho se vylíhnou larvy (za dva dny mi chcíply, asi hladem, nedala jsem jim hovínka). Ještě něco, na každém odblešovacím přípravku (dobrém) se dozvíte, že 90% blech žije mimo zvíře. S tím nesouhlasím, jsou to jen jejich vývojová stádia. Kupte spot-on a vygruntujte. Ale i všude tam kde se kočka pohybuje, tzn. třeba v křesle, posteli... Prostě všude tam kde může "sypat" vajíčka a může začít další vývojový bleší cyklus. Jinak vajíčka jsou krásně vidět na tmavém hladším povrchu, a pěkně křupou. Zdar a sílu

doplněno 11.04.17 23:35:

Pardon za překlepy už u toho spím

metal*

Haninka , jak vypadají ty larvy , jako barvu mají?A vajíčka jsou opravdu vidět pohým okem? Já byla tak zblblá , že jsem zakoupila pořádnou lupu a každé podezřelé smítko zkoumala . Manžel ze mě byl na mrtvici páč jsem se pohybovala po bytě s lupu a baterkou :).

Chvála bohu je to už za mnou, ale stejně jak každý den nevysaji , nejsem ve své kůži ( blechy měla kočka před rokeem a půl)

raduna*
hodnocení

0x

My jsme museli teda k veterináři který nám dal prvně nějaký prášek na blešky a pak jen vše vyprst, vyvařit a dát do čistírny ooravdu jsme dělali pečlivý uklid, i skříni , šuplíku všeho :/

metal*
hodnocení

0x

Pečlivě uklidit, vysávat velmi často , nejlépe každý den ( je třeba i odsunout sedačku , křesla , prostě místa kam by případná larva nebo vajíčko mohlo zapadnout, larvy nemají rády světlo), co jde vyprat, sedačku důkladně vysát, já propařovala parním čističem, vyprala jsem i potahy matrací a propařila matrace (páč kočka s náma spala v posteli), pak vystříkat Biokilem (pozor pro kočku je nebezpečný, může až po zaschnutí) nebo použít BOLFO sprej. Kočce dát bud prášek Comfortis (likviduje blechy opravdu spolehlivě) nebo kvalitní spot on ( Advantage , Stronghold ) nebo obojek Foresto.Držím palce je to boj ,ale dá se to ...Naše kočka je bytová, blechy bohužel chytla z chodby , kde se potloukal sousedovic kocour , který chodil ven a soused podcenil prevenci a průšvih byl na světě . Od té doby jsem jak na trní.

Po použití Fyprystu má kočka stále po pěti dnech blechy,můžu dávku opakovat?

pb®
Po Fyrpystu bude mít blechy stále, protože blechy jsou na účinnou látku fipronil již dávno rezistentní. Sežeňte něco bez fipronilu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]