Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám 8měciční čivavu. Asi 2měsíce se bojí lidí i psů,když některého potkáme začne hysterycky štěkat a na vodítku by se uškrtila jak vyvádí.Před tím to tak nebylo.Chodila s námi všude ven mezi lidi a pejsky a bylo to v pohodě.Nechala se pohladit a psů si nijak nevšimala.Nikdo ji neublížil tak nevíme co se děje.Ven chodíme pořád, ale jak potkáme psa, je to jsou to nervy. Můžete mi poradit jak z toho ven. JARKA
Zdravím. Tak mě napadá, že na vině bude asi to, že se k čivavěnce chováte jako k dítěti. Pokud začne na vodítku vyvádět, nesmíte ji začít chlácholit a snažit se ji uklidnit hlazením, vlídným tónem... To platí u dítěte, ale u psa ne. Pes si spojí svou momentální činnost s vaší reakcí. Takže: já vyvádím, panička mě za to hladí a vlídně chválí. Tak budu vyvádět čím dál víc, aby panička byla spokojená a hladila a chválila. Naopak. Dejte na jevo svou nespokojenost. Jak začne vyvádět, okřikněte ji, zamračte se, nezastavujte se a pevným krokem jděte dál. Když to dobře provedete, pejsek to pochopí. Ida
Dobrý den, jsem milovník psů, ale spíše středně velkých a větších, neboť tyto malinké příšery se obvykle chovají, jak popisujete.
Napadá mě, jestli ten váš nepřichází do puberty a dává to okolí vědět. Také si myslím, že u šílených mini plemen je zanedbaná socializace s ostatními psy, všech velikostí a také dostatečný styk s cizými lidmi.
Já jsem chodil na cvičák s štěnětem kříženého labradora, aby nebyla pak zlá na jiné psy a nyní, kdy ji budou 2 roky, tak se kamarádí se všemi psy a lidmi.
Vřelý souhlas s Idou. Také ra252 to dobře, ikdyž velice lakonisky, vystihnul. Já bych udělala přesně to, co říká Ida. A pak bych si všímala, kam vpodvečer chodí starší ženy se svými pejsky a přidala se k nim. Pejskové i babky jsou velice přátelské. Jakmile vaše malá zjistí, že mohou být prima kamarádkami, bude je vítat. Bude bez problémů s malými pejsky, bude se socializovat.
Hlavně dejte pozor na sebe. Žádné upozorňování ani hlasem, ani gesty, ani vodítkem, jakože "jde pes, ale nic se neděje, je to hodný pes".
Já bych ho zkusila dát k nějakému pejskovi starímu kde máte jistotu, že je hodný a do štěnátka nepujde a nechat je častějš u sebe to samé mezi cizíma lidma aby byl. My máme zatím jen 3 měsíční štěnátko, ale to naopak ke všem utíká, líže a pejsku se jen trošku bojí ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.