Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bojácná čivava

Od: matula* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, mám 8měciční čivavu. Asi 2měsíce se bojí lidí i psů,když některého potkáme začne hysterycky štěkat a na vodítku by se uškrtila jak vyvádí.Před tím to tak nebylo.Chodila s námi všude ven mezi lidi a pejsky a bylo to v pohodě.Nechala se pohladit a psů si nijak nevšimala.Nikdo ji neublížil tak nevíme co se děje.Ven chodíme pořád, ale jak potkáme psa, je to jsou to nervy. Můžete mi poradit jak z toho ven. JARKA

Bojácná čivava

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

idanova*
hodnocení

3x

Zdravím. Tak mě napadá, že na vině bude asi to, že se k čivavěnce chováte jako k dítěti. Pokud začne na vodítku vyvádět, nesmíte ji začít chlácholit a snažit se ji uklidnit hlazením, vlídným tónem... To platí u dítěte, ale u psa ne. Pes si spojí svou momentální činnost s vaší reakcí. Takže: já vyvádím, panička mě za to hladí a vlídně chválí. Tak budu vyvádět čím dál víc, aby panička byla spokojená a hladila a chválila. Naopak. Dejte na jevo svou nespokojenost. Jak začne vyvádět, okřikněte ji, zamračte se, nezastavujte se a pevným krokem jděte dál. Když to dobře provedete, pejsek to pochopí. Ida

martinaa*

Souhlasím. Je děs, když se někteří chovají k těmto doplňkům do kabelky opravdu jako k miminům... psa tak nenávratně zkazí a končí to otravným smetákem štěkajícím na všechno a všechny.

A to mám zvířátka ráda.

vykuk*
hodnocení

1x

Dobrý den, jsem milovník psů, ale spíše středně velkých a větších, neboť tyto malinké příšery se obvykle chovají, jak popisujete.

Napadá mě, jestli ten váš nepřichází do puberty a dává to okolí vědět. Také si myslím, že u šílených mini plemen je zanedbaná socializace s ostatními psy, všech velikostí a také dostatečný styk s cizými lidmi.

Já jsem chodil na cvičák s štěnětem kříženého labradora, aby nebyla pak zlá na jiné psy a nyní, kdy ji budou 2 roky, tak se kamarádí se všemi psy a lidmi.

Bojácná čivava #2

Problém socializace miniplemen je v tom, že musíte mít dobře prověřené psí "protikusy".

hodnocení

1x

Vřelý souhlas s Idou. Také ra252 to dobře, ikdyž velice lakonisky, vystihnul. ;) Já bych udělala přesně to, co říká Ida. A pak bych si všímala, kam vpodvečer chodí starší ženy se svými pejsky a přidala se k nim. Pejskové i babky jsou velice přátelské. Jakmile vaše malá zjistí, že mohou být prima kamarádkami, bude je vítat. Bude bez problémů s malými pejsky, bude se socializovat. ;) Hlavně dejte pozor na sebe. Žádné upozorňování ani hlasem, ani gesty, ani vodítkem, jakože "jde pes, ale nic se neděje, je to hodný pes".

raduna*
hodnocení

0x

Já bych ho zkusila dát k nějakému pejskovi starímu kde máte jistotu, že je hodný a do štěnátka nepujde a nechat je častějš u sebe to samé mezi cizíma lidma aby byl. My máme zatím jen 3 měsíční štěnátko, ale to naopak ke všem utíká, líže a pejsku se jen trošku bojí ...

matula*
hodnocení

Děkuju za příspěvek ale on byl taky nebojsa .Nechal se od každého hladit s každým byl hned kamarád a těch psů se taky nebál. Až v těch 6 měsicích se to zvrtlo. No chodíme dál do " společnosti " tak se to snad zase zlepší.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]