Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, pořídili jsme si dvouměsíční štěně mopsíka a snažíme se s ním venčit každý dvě hodiny. Venku udělá své veškeré potřeby, příjdeme domů a asi za půl hodiny si to doma udělá opět. Kolikrát se stane, že jdeme ven i na půl hodinky, nic venku neudělá a jak příjdeme domů, tak je to na kobercu. Jak mám postupovat? Jak dlouho může trvat, než se to naučí jen venku? Jsem dost trpělivá, ale nechci to doma mít smradlavý od výkalů, tak "tepujem tepujem a tepujem..." Vzdát se ho rozhodně nechci!
Díky Iva
Jak už píše strejc,tak už o tom bylo hodně psáno.Jink 2 měsíce je málo a když se pejsek probudí okmžitě ven,pojídle okamžitě ven.Při každém vyčurání pochválit a pochválit za vyčurání a při každém vykakání pochválit za vykakání,když budete odcházet z domu říci jdeme se vyčurát,vykakat třeba zdrobněle.Každý kdo má štěně si to zažívá a musíte s tím počítat a můžeto trvat i třeba 2 měsíce,ale pejsek se to naučí.
Ano trpělivost a zase trpělivost.Kárání ano,ale jen se zamračit změnit tón hlasu,případně mírně zvýšit hlas, NIKDY nebít.Chválit až přehnaně,jásat nad každou loužičkou či bobkem udělaným ,kde správně má být.Doma mějte noviny,podlpžené igelitem,nebudete přece pořád doma a kam pejsek půjde v takovou chvíli?Naučí se to zcela jistě .Naše malá to dokonale zvládla na 100% do cca roku Pejsek touží po Vaší pochvale,takže je třeba to využít.Ve dvou měsících je to však ještě miminko a podle toho s ním je třeba jednat.Hodně trpělivosti a lásky, mazlíček Vám to milonkrát vrátí.
Přesně, jak píší, je ještě hodně malé štěňátko, naučí se to kolem půl roku, tajže to s ním vydržte . Uteče to jako voda, než se nadějete, bude dospělí a na ty štěňečí chvilky budete i přes ty loužičky a hovínka vzpomínat s láskou. Chce to trpělivost...doma se zamračit a důrazné FUJ! stačí, rozhodně nebít a nemáchat tlamičku, jak se radilo v dřívějších dobách - to to stejně neurychlí. Pejsek časem pochopí, že venku je za to chválený - případný pamlsek, jako odměna rozhodně není od věci a doma, že je to fuj. Hodně trpělivosti a Tepu přeji
.
Určitě potrestat,ale pouze v okamžiku kdy ho při tom chytnete,musíte ihned zareagovat povelem "FUJ",pak jemně poškubat,třěba mezi ušima a hned ho dát na noviny,které mám u hlavních dveří.Pochopí to rychle,je to otázka několika dnů.Pak ,když už chodí "JEN"na noviny,tak opakovat stejný proces,jaký jsem popsala v úvodu,ale tentokrát,když se vydělá,potrestat a okamžitě ven.Věřím,že do měsíce ne-li dřív už se sám ozve knučením u dveří,když bude chtít.A samozřějmě venku chválit za každou potřebu,kterou udělá.Přeji hodně štěstí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.