Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dát hned do kurníku nové slepice ke starým?

Od: eva1 odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

přivezli jsme si nové slepice a teď nevím, jestli je můžu hned první noc zavřít do kurníku ke starým. Jsou spolu asi tak pět hodin venku, občas stará klovne mladou, ale s tou nocí nevím, jestli jim nějak moc neublíží, než se sžijí. Děkuji za odpověď! Eva

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mikrocip*
hodnocení

1x

Zdravím.

Určitě nedávat, staré budou ty mladé klovat, nejjednodušší je slepice separovat, vyčistit a vydezinfikovat kurník a pak dát nové slepice/kuřata/. Staré pak použít v kuchyni - slepice na paprice, slepičí vývar. Max doba stáří slepice 2 roky. Výměnu provádět na podzim, do dvou měsíců nesou všechny mladé. Přidávat do krmení VITAMIX - pevné skořápky vajec.

Přeji úspěšný chov. Zd.

hodnocení

0x

Radši ne! My jsme je doma vždy oddělovali, protože ty staré většinou mladé nesnesou a klovají je a ty mladé pak mají zbytečné nervy, může se stát, že některou slabší i uklovou.

daisy
hodnocení

0x

Namíchej jim do žrádla maggi ochuvadlo do polévek, měly by se přestat klovat. A na noc bych je do kurníku dala. Když bude tma, tak se klovat nebudou,když na sebe nevidí. A se svítání je pustit ven.

pohanka*
hodnocení

0x

Pokud jsou menší, tak určitě nedávat, mohou být vedle sebe oddělené, než si na sebe zvyknou. Ty nové jsou vystresované z nového prostředí a staré si budou hlídat svůj dvoreček. Až se mladé otrkají a zesílí, můžete je spojit, ale ze začátku pod dozorem, abyste vychytali právě to ozobávání, povyšování a šikanu.

Kuřice budou z haly zblblé už z toho té je pustíte ven. Nechte je rači pár dní oddělené i venku ať toho stresu není na ně tolik. Teprve když se rozkoukaji a rozbehají, pak už se klovat nenechají a utečou. Nějakou ťafku od starých sem tam chytí ale to už nebude tak strašné.

hodnocení

0x

Dávala jsem je pokaždé hned dohromady. Všechny jsem potřela na zádech, octem, troškou benzínu, nebo nějakou voňavkou, kterou jsem nepoužívala. Nebylo to týrání, jen kapku, po peří na hřbetě. Pak "voněly" všechny stejně, braly to jako jeden houf a nepraly se.

V noci se potmě zaručeně prát nebudou. Klidně je zavřete pohromadě. Ráno je pusťte ven a občas na ně dohlídněte, jak se to tam hemží. Určitě si zvyknou. Jaga.

lidus*
hodnocení

0x

Od toho mám kohouta a ten si je porychtuje, běda když stará slepice jde po malém kuřeti nebo kuřici. Bez problémů jsou všichni spolu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]