Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
přivezli jsme si nové slepice a teď nevím, jestli je můžu hned první noc zavřít do kurníku ke starým. Jsou spolu asi tak pět hodin venku, občas stará klovne mladou, ale s tou nocí nevím, jestli jim nějak moc neublíží, než se sžijí. Děkuji za odpověď! Eva
Zdravím.
Určitě nedávat, staré budou ty mladé klovat, nejjednodušší je slepice separovat, vyčistit a vydezinfikovat kurník a pak dát nové slepice/kuřata/. Staré pak použít v kuchyni - slepice na paprice, slepičí vývar. Max doba stáří slepice 2 roky. Výměnu provádět na podzim, do dvou měsíců nesou všechny mladé. Přidávat do krmení VITAMIX - pevné skořápky vajec.
Přeji úspěšný chov. Zd.
Pokud jsou menší, tak určitě nedávat, mohou být vedle sebe oddělené, než si na sebe zvyknou. Ty nové jsou vystresované z nového prostředí a staré si budou hlídat svůj dvoreček. Až se mladé otrkají a zesílí, můžete je spojit, ale ze začátku pod dozorem, abyste vychytali právě to ozobávání, povyšování a šikanu.
Dávala jsem je pokaždé hned dohromady. Všechny jsem potřela na zádech, octem, troškou benzínu, nebo nějakou voňavkou, kterou jsem nepoužívala. Nebylo to týrání, jen kapku, po peří na hřbetě. Pak "voněly" všechny stejně, braly to jako jeden houf a nepraly se.
V noci se potmě zaručeně prát nebudou. Klidně je zavřete pohromadě. Ráno je pusťte ven a občas na ně dohlídněte, jak se to tam hemží. Určitě si zvyknou. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.