Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Aktivita u bígla POMOC

Od: eliska* odpovědí: 14 změna:

Dobrý den,

moje fena je kříženec s bíglem. A byla bych ráda kdyby měla větší aktivitu, ale nevím jak to udělat. Když po ní něco chci tak dlouho trvá než to udělá. Třeba aby ke mně přišla, nebo běžela a nebo se zvednula. Zkoušela jsem pamlsky a hračky, ale skoro žádná aktivita. Děkuji za odpověd

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

an*
hodnocení

4x

Není tedy neaktivní od štěněte? Bývala čilejší? A nemá nadváhu?

Bezdůvodnou lenost často způsobuje štítná žláza, nebo srdce. Nechte jí vyšetřit. Bíglové jsou sice paličáci, ale jinak velmi aktivní psi. V 8 letech ještě není tak stará, aby se musela jen válet.

eliska*

Dobrý den,

neaktivní je od 7let a už ji je 8let a předtím byla čilejší. Nadváhu nemá. Tento týden půjdeme k veterinářovi.

72mona3*
hodnocení

4x

Souhlas s @an

A samozřejmě pokud se vyloučí nemoc, může to být i stereotypem v rodine. Někdy se stane, že pes se přizpůsobí chodu rodiny, a pokud ho nikdo dlouhodobě nestimuluje psychicky a fyzicky, může se i relativně mladý pes chovat jako starý. M.

eliska*

Dobrý dečn,

její matka je velice aktivní a táta to nevíme(neznáme ani jeho plemeno). Fyzicky to zkouším, aler pořád marně :( .

A psychicky to dělám.

fugass*
hodnocení

3x
V životě jsem viděl a měl hodně zvířat. Nemůžu si pomoc a prosím nekamenujte mne, ale bígl pes je prostě lenoch a ještě ke všemu blb. Takový je můj dojem z bígla, od něj aktivitu jako od vlčáka nečekejte.
blanka33*

Bígl lenoch určitě není, sice není tak aktivní jako třeba vlčák, jak říkáte, ale náhodou se dobře cvičí, jen nemá rád časté opakování těchto cviků, takže mu stačí jen chvíli a pak už se mu nechce :-D. Ale je to lovecký pes a má poslušnost ovčáka ;). A když vystopuje čerstvou stopu zvířete, tak zapomene na svoje dobré vychování a pak ho už jen těžce přivoláte zpátky :-D.

liska*

Tuhle bylo v Tv o bíglech, že jsou obecně málo nemocní, ale jestli mívají zdravotní problém, tak jsou to záněty zvukovodu a něco s krční páteří ! To pak drží hlavu skloněnou dolů. Veterinář bude vědět. Jinak jsou od přírody svérázní a dělají si tak trochu, co chtěj. Utečou navzdory volání pána a příjdu si až večer...

floro*

Ne nekamenuju, ale bígl lehńoch? To jsem ještě neviděla. Blb to je, protože byl určený jen na bezmyšlenkovité hnaní zvěře ve smečce. Tvrdohlavý taky, ale lenoch nee.

eliska*

Vše je pravda než ten LENOCH. Viděla jsem tolik bíglů, ale žádný nebyl lenoch.

floro*
hodnocení

1x

Jak je stará? Nemá nějaký zdravotní problém? Je to něco, co dříve nebylo, nebo je neaktivní tzv. od jak živa?

eliska*
hodnocení

Bude ji 8let,nemá žádné problémy a není od jak živa.

floro*

Paní, a že je zdraví si myslíte, nebo víte po návštěvě odborníka?

Tak jestli byl dřív aktivnější a nyní není, pak to ukazuje na nějaké problémy. Nějaké bolení - např záda, kyčle či cokoliv jiného, atroza nějakého kloubu. 8 let už u bígla může zavánět vyšším věkem. Z toho důvodu také už může být prostě pohodlnější. Není tlustý? Bígli mají sklon k tloušťce a z toho plynou i problémy s pohybovým aparátem.

eliska*

Dobrý den,

není tlustá a každý půl rok chodíme na prohlídky k veterinářovi. A děkuji za váš tip radši půjdeme tento týden za veterinářem. Kdyby měla takogvé potíže.

dejavu*
hodnocení

0x

Bígl je tvrdohlavý pes. Je fajn, že vůbec poslouchá. Ale s každým zvířetem lze pracovat. Podívej se stránky trenéra Františka Šusty Trénink je rozhovor, cvičí i zvířata v zoo a je velmi úspěšný, dělá i semináře, jak se zvířetem pracovat

treninkjerozhovor.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]