Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čistění se

Od: ghh odpovědí: 6 změna:

Když se kočka nebo pes lížou ( čistí se,olizozujou si sami sebe ) , tak proč si nedokážou očistit i prostor mezi ocasem a hřetem nahoře?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zkuste si to představit. Jak by si tam mohli dosáhnout?

an*
hodnocení

1x

Některé kočky to i dokáží. :) Pes nemá tolik ohebnou páteř, příroda ho nevybavila, protože to nepotřebuje. Záda mu zmoknou při každém dešti, je omytý.

vykuk*
hodnocení

1x

Hm, taky mě vždy bylo divné, že si nelížou celou páteř od hlavy až po konec ocasu.

Ale pak jsem na to přišel. Pes má větší úspěch u fenek, když má pěkně naleštěné kulky, než pěšinku mezi lopatkama.

Uhlazená čistá pipka je pro opačné pohlaví také cool.

Můžete si odškrtnout jednu zodpovězenou otázku z vašeho seznamu a můžete přidat další, stejně zásadní a důležitou pro přežití lidstva.

Rádi vám pomůžeme.

Musím končit, čekám partnerku, tak mám přípravné práce.

Vykuku, nerada, ale musím vás opravit. Fenkám je lhostejné, jak pes vypadá. V době říje, tedy cca 10 - 18 dnů od začátku hárání ji hormony přikážou, najít psa. A je lhostené, jak vypadá, jestli má pěšinku nebo se mu něco leskne. ;) Bubu, fenka knírače běžela svádět něco, co se pohybovalo. Běžela bokem, ocas stranou. A on to byl ježek. Dorka takhle sváděla také cosi a byl to havran. Je to doba, kdy fenka svede snad i kocoura. Hormony jsou, v tomto případě, všemocné. :-D

Pes nemá potřebu se čistit nad ocasem. Když to začne dělat, je to znamení, že má plné anální žlázky v konečníku. Je potřeba je vyčistit, vymáčknout, zvláště pak, když k tomu všemu začne "sáňkovat", dříve než se žlázky zanítí.

vseprozvire.cz/...

doplněno 25.03.17 17:35:

Vykuku, vaše vysvětlení ve mě evoku "huncování"a z toho bych se poblila. Omlouvám se, ale je to tak. Je to jen o výchově. Malí psi to dělávají, ale ani doga, ani vlkodav ani omylem.

vykuk*

Milá babko,

na pitomou otázku jsem reagoval humorně a samozřejmě ta hygiena se vztahovala spíše k lidské. Zvířectvo máme doma celý život a tak vím, že pes si zamiluje i vaši nohu s umaštěnými montérkami od oleje a je při tom v 7 nebi (když už nic lepšího není poblíž).

72mona3*
hodnocení

1x

Takže kočka si dosáhne téměř kamkoliv. Určitě i to místo, které popisujete. Problém mají spíš s mytím lopatek a krku, ale i tak to zvládnou. A pokud jsou dvě, velmi rády si v rámci utužování vztahů vypomohou.Psi takovou kompletní očistu neprovádí. Kdyby ano, možná by nebyli tak cítit *smich* , ale to by zase bylo kontraproduktivní, protože oni to potřebují ke komunikaci mezi sebou. M.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]