Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bolesti při růstu

Od: lucky* odpovědí: 12 změna:

Zdravím, máme sedmiměsíční štěně německého ovčáka. Na půlroční prohlídce nám bylo řečeno, že ho nesmíme "přetahat" při procházce, že ho pak bolí kosti, jak mu rostou. Prý na to tihle psi trpí. Potíž je, že jsme ho předtím přihlásili do psí školky na základní poslušnost, který bude brzy začínat. Myslíte, že mu tento výcvik ublíží z hlediska oněch bolestí nebo máme s výcvikem počkat, dokud nepřestane růst? A pomohly by nějaké vitamíny? Děkuji za rady.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Běžte klidně na výcvik, instruktoři při něm přihlížejí k mládí a možnostem štěňat. Měl jsem NO a nyní mám BOC, v obou případech jsme začínali ve třech měsících... Vždy to bylo bez problémů. :)

lucky*
hodnocení

Děkuju moc. Nerada bych psíkovi ublížila, aby pak trpěl po zbytek života.

an*

Určitě na výcvik jděte, ta hodinka ho nepřetíží. Podstatou u takového štěněte při růstu ale bude strava, ne doplňky. Právě v tomto věku je strava nejdůležitější. Můžu se zeptat čím ho krmíte?

Ptáte se na doplňky, nejvhodnější je Roboran pro psy a lososový olej.

lucky*
hodnocení

Zdravím, dáváme mu granule, konzervy nebo paštičky pro štěňata. 1x-2x denně konzervu nebo paštiku, víc zatím nechce. A kdykoli má k dispozici granule. Nejsem si jistá, jestli je to dost, ale netrpí hlady a pohybu má taky dost. A samozřejmě sem tam pamlsek za odměnu, vše pro psy a pokud možno pro štěňata.

an*

Nerada bych zbytečně poučovala, možná to už sama víte, ale nejsou granule, jako granule a podle ceny se to nepozná. Zkuste se podívat tady: psikrmivoradce.cz/... na granulky které dostává. Některé opravdu nejsou vhodné pro výživu štěňat. Tam najdete červeně vyznačeno vše, co do dobrých granulí nepatří, zejména pak nebezpečnou chemickou konzervaci.

U Německých ovčáků je čím dál tím víc rozšířené špatné DKK (dědičně podmíněný chybný vývoj kyčelních kloubů), nejspíš to měl veterinář na mysli při té pravidelné prohlídce. Právě to lze silně ovlivnit správnou výživou ve štěněčím věku, později už to tolik důležité není. Vápníku nesmí dostávat ani málo, ani moc. Jestli má pejsek po větší námaze bolesti, něco jistě v pořádku nebude.

lucky*
hodnocení

Děkuji za odkaz, je velmi užitečný. Pomůže mi určit, jaký druh by mu vyhovoval, nezbaští totiž cokoli, ale i na svůj věk je poněkud vybíravý a bohužel mu nějaké druhy i podráždily žaludek.

Psík je čistokrevný, lékař říkal, že je možné, že už má nějaké dispozice v genech.

Jinak má strašně moc energie. Od doktora máme doporučenou maximálně deseti minutovou procházku, ale i potom je schopný lítat po zahradě jako šílený a je fakt, že už pokulhává jen občas.

ccc*

Na bolesti kostí bacha. Může se jednat se o záněty dlouhých kostí -panostitida. Jestli na ni trpí, chce to klid a ne cvičák a lítání. S naším NO jsme si užili své do jeho dvou let.

lucky*
hodnocení

Zdravím, děkuji moc za varování. S doktorem jsme se domluvili, abychom to zkusili a pokud by měl bolesti, tak hned pojedeme na prohlídku.

vykuk*
hodnocení

3x

Zdravím, cvičák je OK, já tam předloni chodil s 5ti měsíčním labradorem a pro stěňata to byla spíše zábava než výcvik. Cvičilo se s pamlskami (točený salám nebo párek nakrájený na "hranolky") a hlavně bylo super po té hodině, že jsme všechny nechávali, aby si spolu navolno zadováděli/socializovali se. Honili se tam čivavy s boxerem, bíglama , vlčákama, dobrman a ještě dalšíma chlupáčema.

A jestli ho přetížite na procházkách, to musíte vycítit, jestli vypadá unaveně nebo jestli je to stále dovádivé štěňátko.

Ta moje kulička dávala únavu najevo tak, že sebou plácla na zem s roztaženýma všema nožkama a bylo hotovo. Takže příště jsem už věděl, jak daleko můžem. Nyní ji už nestačím a jen se za mnou ohlíží z několika desítek metrů, kde jsem :)

lucky*
hodnocení

Zdravím, také doufám, že to pro něho bude zábava. Zdá se, že ty bolesti pominuly, alespoň mi tak přijde, protože jsem ho už pár dní neviděla, že by měl nějaké trápení. Tak snad to bude dobré, ale pro jistotu jsem se domluvila s naším veterinářem, že nám ho bude prohlížet častěji a pokud by snad po cvičáku měl bolístky, tak půjdeme hned.

panickadominika*
hodnocení

0x

U větších psů, a obzvlášť u plemen, které mívají problémy s pohybovým aparátem je strava opravdu důležitá.. Dobré je krmit granulemi, které jsou pro ně přímo určené a splňují tak speciální potřeba obzvlášť v období růstu. Např. granule Brit Care pro štěňata velkých plemen - můžete jimi pejska krmit až do dvou let. A vyhnout se nadměrné zátěži - ale myslím, že ta školička mu neublíží ;)

lucky*
hodnocení

Zdravím, děkuji za tip. Psík má za sebou první lekci školičky a zatím to snáší dobře.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]